Hot and spicy

Καλή ελληνική κουζίνα στο ιδιαίτερο hot spot της Κωνσταντινουπόλεως.

CookO, 17.2.2010 | 18:42

Μετά από σχεδόν 6 χρόνια, η Κανέλλα, το εστιατόριο στο Γκάζι με την εργοστασιακή αισθητική και τις ελληνικές συνταγές εμπνευσμένες από τα παλιά οινομαγειρεία, είναι γνωστή σε μεγάλο ποσοστό Αθηναίων και μη. Το ιδιαίτερο στυλ, το φαγητό αλλά και η περιοχή την έκαναν hot spot. Πέμπτη βράδυ, στάση στο μετρό στο Γκάζι και σε λίγο ήμασταν μέσα από την τζαμαρία της Κανέλλας και κοιτάζαμε τις γραμμές. Ένα αγόρι μας πήρε παραγγελία και η κυρία Λίτσα έδωσε ρεσιτάλ στις μαμαδίστικες μαγειρικές, ακόμα και στις υπερβολές σε αλάτι ή μπαχαρικά που έκανε και η δική μου μάνα. Γι' αρχή, μια σαλάτα με λόλα, παντζάρια, καρύδια, τριμμένη φέτα και σος από μπαλσάμικο και μέλι σε τέλεια ισορροπία, και ένα σαγανάκι με κουρκούτι από μπίρα και βότκα, εξού και το όνομα «υποβρύχιο». Εντυπωσιακή και πολύ νόστιμη η μελιτζανοσαλάτα, γνωστή και ως αγιορείτικη, δηλαδή χωρίς μαγιονέζα και με σκόρδο - κρεμμύδι να παλεύουν στη γλώσσα. Στη μέση μια πίτα με κολοκύθι σε μερίδα που θύμιζε κυρίως πιάτο και με τραγανιστό φύλλο απόλαυση. Μετά τη μάχη με τα ορεκτικά και τις σαλάτες έρχονται στο τραπέζι ένα μοσχαράκι κατσαρόλας με γραβιέρα, καροτάκια και πουρέ, σουτζουκάκια σμυρναίικα με ρύζι και ένα πιάτο-έκπληξη, γιαούρτι με κιμά μαγειρεμένο με σπανάκι και μπαχαρικά - ιδιαίτερο και λίγο βαρύ αλλά άξιζε η δοκιμή. Όλη αυτή την ώρα μας συνοδεύει ένα κόκκινο κρασί χύμα, αγιωργίτικο. Η παρέα μάλλον φούσκωσε και όταν ήρθαν τα γλυκά, κορμός, αφράτη πανακότα με γλυκό τριαντάφυλλο και εκμέκ κανταΐφι, πιο πολύ μόνος μου τα τίμησα, αλλά δεν συνέβη το ίδιο και με την κανελλάδα, που ήρθε για να μας αποχαιρετήσει γλυκά.

 
 
 
 
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
σχόλια
Δεν υπάρχει δυνατότητα σχολιασμού
Scroll to top icon