Αν φορούσα ένα φόρεμα του οίκου Missoni, σίγουρα με δυσκολία θα με ξεχώριζαν οι φίλοι που θα συναντούσα μέσα στο σκηνικό Missoni που ντύνει όμορφα τη σάλα του ShowRoom. Χαρούμενο κολωνακιώτικο μαγαζί στον πεζόδρομο της Μηλιώνη, στη θέση που ήταν κάποτε η μπουτίκ του ιταλικού οίκου. Μοντέρνο περιβάλλον, με το λευκό να κυριαρχεί και να ενισχύει τους ριγέ καναπέδες και τα μαξιλάρια με τα έντονα χρώματα, το χαρακτηριστικό ντιζάιν του Μissoni. Ασπρόμαυρες ψηφίδες, αναπαυτικές, μοντέρνες, μαύρες πολυθρόνες και καθρέφτες με φωτισμένα σε φλούο αποχρώσεις πλεξιγκλάς. Καθισμένη στο ShowRoom, αφήνω το σκηνικό να με συνεπάρει και ονειρεύομαι πως σε λίγο θα αρχίσει το ντεφιλέ, με τα ψιλόλιγνα μοντέλα να περπατούν πάνω στην μπάρα. Τελικά, η μπάρα σε κερδίζει με τα ωραία και ευφάνταστα κοκτέιλ. Το Αpple Μartini που έρχεται στο τραπέζι είναι ίσως ένα από τα καλύτερα που έχω πιει. Mille Grazie, Χρήστο!
Εντυπωσιακός ο στενόμακρος κατάλογος, με τις πολύχρωμες ρίγες να χαρίζουν αίσθηση ανοιξιάτικη. Την επιμέλεια του μενού έχει αναλάβει το γνωστό δίδυμο Γιάννης Μπαξεβάνης και Ηλίας Γώγος, που υλοποιεί με τον καλύτερο τρόπο ο σεφ Αντώνης Ζερίδης. Πολλές ερεθιστικές ιδέες σε σάντουιτς και finger food που ανοίγουν την όρεξη από το πρωί για καφέ, όταν παίρνεις θέση στα τραπεζάκια στον πεζόδρομο και την περατζάδα, ή το μεσημέρι, στο διάλειμμα του γραφείου. Ταιριάζουν, όμως, και στις νεανικές παρέες που θέλουν να τσιμπολογήσουν κάτι συνοδεύοντας το ποτό τους. Το μενού λοξοκοιτάζει την Ιταλία και είναι σαν φυσική συνέχεια του χώρου. Αρχή με πολύχρωμα δροσερά φύλλα σαλάτας με βαλεριάνα και αρωματικό κατσικίσιο τυρί από την Ευρυτανία, που είναι γεμισμένο με σύκο, τραγανό προσούτο, σανγκουίνι και βινεγκρέτ από φραγκοστάφυλο, που ενισχύει όμορφα την ομολογουμένως χορταστική σαλάτα.
Το ιταλικό ριζότο ήταν απόλυτα πετυχημένο και γευστικό, με τις φρέσκιες φράουλες που χάριζαν τόσο το έντονο χρώμα τους στο πιά- το όσο και την ξινούτσικη γεύση τους, που ισορροπούσε όμορφα με εσάνς από μοσχοφίλερο και φρέσκια λουίζα. Στο πιάτο με τα καπελίνι που προσγειώθηκε στο τραπέζι γαργαλούσε τα ρουθούνια η ευωδιά της τρούφας. Ήρθαν γεμιστά με μανιτάρια και τρούφα. Συνεχίσαμε με ψαρονέφρι γεμιστό με χαλούμι και μια ωραία σάλτσα από σύκα και γλυκά κρεμμύδια. Ένα πιάτο που θα κερδίσει όσους λατρεύουν τις γλυκές γεύσεις. Οι τραγανές πατάτες, οι τηγανητές, που το συνόδευαν, ήταν αληθινές. Το Rib-eye ταλιάτα που σερβίρεται με ψητά λαχανικά και βινεγκρέτ φρέσκιας ντομάτας ήταν απλά… θεϊκό. Ιδανικά ψημένο, ζουμερό. Γευστικό, νόστιμο το κρέας.
Με λίγα λόγια, στο μοδάτο ShowRoom θα φας νόστιμα, θα πιεις ωραία κοκτέιλ, θα κάνεις κέφι με τις μπιτάτες μουσικές και θα διασκεδάσεις χαλαρά με τους φίλους σου, χωρίς να πληρώσεις μια περιουσία.