Όλα τα νέα χριστουγεννιάτικα γλυκά σε μία λίστα

Τα γλυκά των φετινών Χριστουγέννων  Facebook Twitter
Αν θέλετε το δώρο που θα πάτε σε μια επίσκεψη να εκτιμηθεί και με το παραπάνω, τότε πρέπει να αναζητήσετε τον κορμό με καραμελωμένο γάλα και ανθό αλατιού που ετοιμάζει ο Σπύρος Πεδιαδιτάκης στα Άκρα. Φωτ.: Πάρις Ταβιτιάν/ LIFO
0

Έχω ξαναγράψει γι’ αυτό το γλυκό που με ενθουσιάζει κάθε φορά σαν να είναι η πρώτη φορά που το δοκιμάζω και επιμένω πως αν θέλετε να εντυπωσιάσετε σε ένα τραπέζι –γιορτινό ή μη–, αν θέλετε το δώρο που θα πάτε σε μια επίσκεψη να εκτιμηθεί και με το παραπάνω, τότε πρέπει να αναζητήσετε τον κορμό με καραμελωμένο γάλα και ανθό αλατιού που ετοιμάζει ο Σπύρος Πεδιαδιτάκης στα Άκρα (Αμύντα 12, Παγκράτι, 210 7251116). Είναι ουσιαστικά μια custard cream με βιολογικό αγελαδινό γάλα από την Καρδίτσα, μαύρη ζάχαρη, βιολογικό μέλι ελάτης και βανίλια, που ψήνεται περίπου τρεις ώρες για να καραμελώσει και προτείνεται για οκτώ άτομα (26 ευρώ). Πολύ ωραία και ιδιαίτερη είναι και η βασιλόπιτά του, ένα γεμάτο σε γεύση κέικ με μανταρίνι και μπαχαρικά, που προτείνεται για δέκα έως δώδεκα άτομα (24 ευρώ). 

Από το Ourse της Γλυφάδας (Μυστρά 39, 2121067019), όπου τα γλυκά έχουν επίσης την υπογραφή του Πεδιαδιτάκη, θα ήθελα κάποιος που κινείται προς τα εκεί να μου φέρει τον κορμό φιστίκι (διαθέσιμος από τις 23 Δεκεμβρίου και για όλες τις ημέρες των γιορτών), μια σοκολάτα gianduja (7,50 ευρώ) με πραλίνα φουντουκιού, καραμελωμένα φουντούκια και αλμυρή καραμέλα και μια flan parisién με κρέμα βανίλια Μαδαγασκάρης (28 ευρώ), ένα γλυκό που φτιάχνουν σταθερά από την πρώτη μέρα λειτουργίας τους και έχει τους δικούς του φανατικούς. 

Και επειδή μόλις το δοκίμασα, το πανετόνε λευκή σοκολάτα - φιστίκι του 72Η είναι κολασμένο. 

Δεν θα σας προτείνω κάποιον κλασικό και φημισμένο κουραμπιέ − τους ξέρετε. Ο δικός μου αγαπημένος για φέτος φτιάχνεται στο Kora (Αναγνωστοπούλου 44, 210 3627855) του Κολωνακίου (15 ευρώ/ 500 γρ.) και μπαίνει σε ένα κουτί τέλειο για να το δωρίσετε ή για να το έχετε στο σπίτι. Οι Korabiedes είναι τετράγωνες μικρές μπουκιές που φέρνουν σε μπισκότα και λιώνουν στο στόμα. Έκανα ένα «πείραμα» τις προάλλες στο γραφείο προκειμένου να δω αν μπορεί κανείς να φάει μόνο έναν. Τελικά, οι περισσότεροι καταναλώσαμε από τρεις-τέσσερις τη φορά. Από το Κora να προμηθευτείτε και την babka για οκτώ άτομα (20 ευρώ), που είναι γεμισμένη με vanilla caramel − είναι ιδανική για το χριστουγεννιάτικο πρωινό σας. 

Τα γλυκά των φετινών Χριστουγέννων  Facebook Twitter
Οι Korabiedes στο Kora είναι τετράγωνες μικρές μπουκιές που φέρνουν σε μπισκότα και λιώνουν στο στόμα.
Τα γλυκά των φετινών Χριστουγέννων  Facebook Twitter
To Noble πανετόνε στο Madame Fraise.

Μιας και είπα μικρές μπουκιές, αν είστε φαν του Noble πανετόνε, μην ξεχάσετε στην παραγγελία σας στο Madame Fraise (Υμηττού 225, Παγκράτι) να βάλετε και ένα κουτί «mini selection» (18 ευρώ), το οποίο περιέχει τέσσερα διαφορετικά signature γλυκά του ζαχαροπλαστείου σε μικρές δόσεις: lemon tart με ιταλική μαρέγκα με lime και compote λεμόνι με δυόσμο, tarte vibrato με bitter cremeux σοκολάτας 70% με αλατισμένη καραμέλα toffee, άρωμα passion fruit και καραμελωμένα peanuts, paris brest με mousseline από φουντούκια Piemonte και τραγανή πραλίνα à l'ancienne, rose cheesecake με κρέμα φούρνου με μαρμελάδα βατόμουρο και namelaka τριαντάφυλλο.

Κουραμπιέδες με αιγοπρόβειο βούτυρο Βυτίνας, αρωματισμένους με ξύσμα πορτοκαλιού και βανίλια προσφέρει για πρώτη φορά ο Γιώργος Χατζηιωαννίδης. Μετά από μια πορεία σε κορυφαία εστιατόρια όπως ο Βασίλαινας, το Nolan, ο Proveleggios και το Sweet Nolan, απέκτησε τον δικό του τριτοκυματικό φούρνο, αφού πήρε και ανανέωσε τον Μονόκερο του Παγκρατίου (Φαίδρου 4, 210 7510887). Έχει να προτείνει διάφορα πράγματα για αυτές τις γιορτινές μέρες: ένα financier με ελληνικό καφέ και πραλίνα αμυγδάλου, ένα brioche κάστανο με άρωμα ρούμι, babka με γέμιση σοκολάτα–πραλίνα, κρουασάν φιστίκι και κόκκινα φρούτα, ένα roll με γέμιση μελομακάρονο. Η βασιλόπιτά του είναι ένα κλασικό κέικ με φλουρί που διαφέρει, αφού έχει την υπογραφή της Νταϊάνας Βαρδαξή (aka Cat Black), και είναι ένα γούρι–κόσμημα. Αν περάσετε από εκεί, πάρτε και ένα βάσκικο cheesecake, το κάνει φοβερό. 

Τα γλυκά των φετινών Χριστουγέννων  Facebook Twitter
Ο μετρ του πανετόνε, Αντώνης Σελέκος προτείνει και φέτος τα Χριστούγεννα –αλλά και όλο τον χρόνο– γεύσεις που ξεφεύγουν από τα συνηθισμένα. Φωτ.: Γιώργος Αδάμος / LiFO

Ο μετρ του πανετόνε, Αντώνης Σελέκος (Εριφύλης 2, 210724 8888), προτείνει και φέτος τα Χριστούγεννα –αλλά και όλο τον χρόνο– γεύσεις που ξεφεύγουν από τα συνηθισμένα (από 35 έως 40 ευρώ): προζυμένιο με χειροποίητο confit λεμόνι και πορτοκάλι, σταφίδες Κρήτης, cranberries και σοκολάτα 70%, ένα με φιστίκια Αιγίνης, ένα με καραμελωμένα μήλα, μπισκότο streusel, καραμέλα με ανθό αλατιού, μοσχοκάρυδο και κανέλα, το πανετόνε Black Forest με λευκή σοκολάτα, bitter σοκολάτα και kirsch. Το δικό μου αγαπημένο είναι αυτό με τα κομμάτια σοκολάτας, τα καραμελωμένα φουντούκια και το spread σοκολάτας. Στα βόρεια προάστια, πανετόνε προμηθευόμαστε από το Pavlov’s Patisserie, σίγουρα παίρνουμε και τραγανά και βουτυράτα speculoos μπισκότα με μπαχαρικά, τζίντζερ, κανέλα, μοσχοκάρυδο.  

Ψάχνετε pandoro; Φτιάχνει ο Νίκος Χανδόλιας στο 72H, εκτός από τα προζυμένια πανετόνε του (από 37 έως 48 ευρώ) που κυκλοφορούν σε τέσσερις διαφορετικές γεύσεις: μόκα με καραμελωμένα καρύδια πεκάν, ένα με λευκή σοκολάτα και φιστίκι Αιγίνης, ένα με τριπλή σοκολάτα και ένα κλασικό. Όλα τα παραπάνω μπαίνουν στην πιο γιορτινή συσκευασία, κάτι που τα κάνει ιδανικά για να τα δωρίσετε. Και επειδή μόλις το δοκίμασα, το πανετόνε λευκή σοκολάτα - φιστίκι είναι κολασμένο. 

Τα γλυκά των φετινών Χριστουγέννων  Facebook Twitter
Ψάχνετε pandoro; Φτιάχνει ο Νίκος Χανδόλιας στο 72H.

Σας έχω και βραβευμένο πανετόνε, το MiTo21 του Έλληνα Μιχάλη Τυράκη που κατέκτησε την ανώτερη διάκριση των τριών αστέρων στα Great Taste Awards. Φέτος ο δημιουργός του προτείνει να συνοδεύσουμε το κλασικό πανετόνε του με την πλούσια πραλίνα, με 41% φιστίκι, που του δίνει μια έξτρα ξηροκαρπάτη γεύση. Μπορείτε να βρείτε τα σημεία πώλησής του εδώ. 

Σημειώστε –και δεν θα χάσετε αν δεν το ξεχάσετε– ότι το Τρομερό Παιδί των Ιλισίων (Παπαδιαμαντοπούλου 30, 2107777537) θα φτιάξει για τη γιορτή των Φώτων galette des rois, τη γαλλική βασιλόπιτα δηλαδή με την τραγανή σφολιάτα και την κρέμα αμυγδάλου που κόβεται στις 6 Ιανουαρίου – ανυπομονώ γι’ αυτό το γλυκό. 

Σε περίπτωση που σας αρέσουν τα γλυκά με κάστανο, η Κατερίνα Λιβά φτιάχνει στο Poulette της Αγίας Παρασκευής (Ελληνοσερβικής Φιλίας 64, 211 1114172) έναν κορμό με crémeux κάστανο αρωματισμένο με τζαμαϊκανό ρούμι, με μπαβαρουάζ φρέσκιας βανίλιας Μαδαγασκάρης και δροσερό κομποτέ μανταρίνι. Bûches de Noël που εντυπωσιάζουν τόσο γευστικά όσο και εμφανισιακά ετοιμάζει και φέτος ο Dimitris Εconomides στο Νέο Ψυχικό (Λεωφ. Κηφισίας 340, 2106755000). Έχει ετοιμάσει έναν κορμό-ωδή στη σοκολάτα με διάφορες υφές αλλά και έναν με στρώσεις μπισκότου, σφολιάτας, αμυγδάλου και crémeux με βανίλια από την Οκινάουα. 

Τα γλυκά των φετινών Χριστουγέννων  Facebook Twitter
Bûches de Noël που εντυπωσιάζουν τόσο γευστικά όσο και εμφανισιακά ετοιμάζει και φέτος ο Dimitris Εconomides στο Νέο Ψυχικό.
Τα γλυκά των φετινών Χριστουγέννων  Facebook Twitter
Ο Dimitris Εconomides έχει ετοιμάσει έναν κορμό-ωδή στη σοκολάτα με διάφορες υφές.

Θέλετε διαφορετικά ψωμιά για να συνοδεύσουν τα πλατό τυριών που θα ετοιμάσετε στο σπίτι αυτές τις μέρες; Το προζυμένιο χαρουπόψωμο με σταφίδες που φτιάχνει ο Γιώργος Τασούλας και διανέμει κάθε Παρασκευή μέσω του Bobota είναι από τα πιο ωραία που έχω δοκιμάσει τελευταία. Εμπνευσμένο από την παράδοση του χριστόψωμου, το χριστουγεννιάτικο ψωμί του BREAD B.C. (Αγίας Παρασκευής 59, Χαλάνδρι, 210 6851961) είναι επίσης προζυμένιο, σταρένιο και αργής ωρίμανσης, έχει γλυκάνισο, αμύγδαλα και αποξηραμένα βερίκοκα. Εκεί θα βρείτε και gingerbread cookies. Μπισκότα με φυστικοβούτυρο ξεφουρνίζουν στο Yum guilt free που μόλις άνοιξε το νέο του κατάστημα στη Γλυφάδα (Ξενοφώντος 40, 210 9613374). Και αν έχετε αδυναμία στα cookies, το plant-based Holy Llama (Γρ. Κυδωνιών 8, Υμηττός, 210 7626078 / Νίκης 23, Σύνταγμα, 210 3212756) έφτιαξε φέτος σοκολατένια μπισκότα με θρυμματισμένα candy canes (15 ευρώ/7τμχ).

Τα γλυκά των φετινών Χριστουγέννων  Facebook Twitter
Το plant-based Holy Llama έφτιαξε φέτος σοκολατένια μπισκότα με θρυμματισμένα candy canes.

Το Sweet Nolan (Απόλλωνος 6Β, 210 3240698) βρίσκεται σε μεγάλα κέφια αυτά τα Χριστούγεννα, αφού έχει ετοιμάσει δώδεκα γιορτινά γλυκά που πατάνε σε αγαπημένες συνταγές αλλά έχουν ένα απροσδόκητο twist. Αν βρίσκεστε σε φάση να δοκιμάσετε γλυκά πέρα από τα κλασικά, τότε εκεί θα ευχαριστηθείτε, θα βρείτε christmas dumplings με μανταρίνι και choux με yuzu, μελομακάρονα με μέλι βελανιδιάς, babka με κάστανο, black forest με σοκολάτα γάλακτος και ταχίνι, ενώ έχουν ετοιμάσει και ένα gift box με εθιστικά spicy ginger sticks με μελάσα και μπαχαρικά, ακόμα πιο εθιστικές τρούφες με σοκολάτα και φουντούκι, βουτυράτα μπισκότα παλέ με φιστίκι, εργολάβους μελομακάρονο και ένα μείγμα για ζεστή σοκολάτα με μπαχαρικά. 

Τα γλυκά των φετινών Χριστουγέννων  Facebook Twitter
Το Sweet Nolan βρίσκεται σε μεγάλα κέφια αυτά τα Χριστούγεννα.
Τα γλυκά των φετινών Χριστουγέννων  Facebook Twitter
Highlight είναι οι τέσσερις τούρτες που προτείνει το Sweet Nolan για τα γιορτινά μας τραπεζώματα.

Highlight είναι οι τέσσερις τούρτες που προτείνει για τα γιορτινά μας τραπεζώματα: η αυστριακή sachertorte με σοκολάτα bitter, compote βερίκοκο αλλά και μια τραγανή βάση με φουντούκι, μια τάρτα σοκολάτας με καραμέλα miso, τραγανή βάση φεγεντίνης, χιόνι σοκολάτας και μπισκότα νιφάδες, μια black forest με μους σοκολάτας bitter και κρέμα σοκολάτας γάλακτος με ταχίνι και ένα κέικ με μαλακή βάση αμυγδάλου, τραγανή επικάλυψη καρύδας, crémeux yuzu και compote φραμπουάζ – αυτό το τελευταίο με κέρδισε. Απλώς μην αφήσετε το γλυκό για την τελευταία στιγμή, όλες οι τούρτες χρειάζονται προπαραγγελία τουλάχιστον μία μέρα νωρίτερα τηλεφωνικά, ενώ υπάρχει και δυνατότητα αποστολής εντός Αττικής.

Τα γλυκά των φετινών Χριστουγέννων  Facebook Twitter
Ο third wave φούρνος των Χανίων Red Jane και το 1OAM apotheke της Εύας Παπαδάκη στο Γκάζι συνεργάζονται για να δημιουργήσουν μια βασιλόπιτα εμπνευσμένη από τον μινωικό λαβύρινθο.

Ο third wave φούρνος των Χανίων Red Jane και το 1OAM apotheke (Λ. Κωνσταντινουπόλεως 82, 2121015255) της Εύας Παπαδάκη στο Γκάζι συνεργάζονται για να δημιουργήσουν μια βασιλόπιτα εμπνευσμένη από τον μινωικό λαβύρινθο. Αξιοποιώντας δυο σημαντικούς καρπούς της Κρήτης, το βιολογικό ελαιόλαδο και τα βιολογικά πορτοκάλια, η βασιλόπιτα συνοδεύεται από ένα κεραμικό φλουρί σχεδιασμένο από τον κεραμίστα Μανουσό Χαλκιαδάκη. Η βασιλόπιτα θα είναι διαθέσιμη για αγορά σε Χανιά και Αθήνα. Στην Αθήνα, μπορείτε να την αποκτήσετε στις 28 και 29 Δεκεμβρίου 2024 στο 1OAM apotheke. Την 28η Δεκεμβρίου, ο ζαχαροπλάστης του Red Jane, Κωνσταντίνος Κασιδόπουλος, θα βρίσκεται στο 1OAM apotheke, παρασκευάζοντας ζωντανά τη βασιλόπιτα και υπόσχεται πως θα μοιραστεί τα μυστικά της τέλειας συνταγής.

Τα περισσότερα από τα παραπάνω ζαχαροπλαστεία βρίσκονται και στις πλατφόρμες διανομής του efood και της Wolt. 

Γεύση
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Μήπως αντί για γαλοπούλα να σερβίρετε ταϊλανδέζικο ρολό και αλβανικό «βασιλικό» γεύμα φέτος; 

Γεύση / Μήπως φέτος, αντί για γαλοπούλα, να σερβίρετε ταϊλανδέζικο ρολό και αλβανικό «βασιλικό γεύμα»; 

Από την Ταϊλάνδη μέχρι τη Βραζιλία και από την Αλβανία μέχρι τον Λίβανο, τέσσερα εστιατόρια της Αθήνας μάς δίνουν συνταγές για τα γιορτινά μας τραπέζια προκειμένου να ξεφύγουμε φέτος από τα συνηθισμένα.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
Ο Αντώνης Σελέκος θέλει να μας κάνει να τρώμε πανετόνε και το καλοκαίρι

Γεύση / Ο Αντώνης Σελέκος θέλει να μας κάνει να τρώμε πανετόνε και το καλοκαίρι

Πέρσι μοίρασε πόρτα-πόρτα το γλυκό του ψωμί, που έγινε viral. Φέτος, ο pastry chef του Funky Gourmet δημιούργησε ένα εργαστήριο στο Παγκράτι που θα λειτουργεί με εστιατορική λογική και θα προσφέρει ένα προϊόν που έχει συνδεθεί με τις γιορτές των Χριστουγέννων όλο τον χρόνο.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΕΠΕΞ Έκανε την Ελληνίδα μαμά του αστέρι του TikTok κι όταν εκείνη πέθανε, συνέχισε να μαγειρεύει τις συνταγές της

Γεύση / Έκανε την Ελληνίδα μαμά του αστέρι του TikTok κι όταν εκείνη πέθανε, συνέχισε να μαγειρεύει τις συνταγές της

Ο Ελληνοαμερικανός stand-up κωμικός Γκας Κωνσταντέλλης έφτιαξε έναν «βωμό» στα social media για τη μητέρα του και τις συνταγές της, οι οποίες συγκεντρώνονται τώρα σ’ ένα βιβλίο.
THE LIFO TEAM
Τι είναι αυτό που κάνει τα αυτόριζα αμπέλια τόσο μοναδικά;

Το κρασί με απλά λόγια / Αυτόριζα αμπέλια: Ο μεγάλος θησαυρός της αμπελουργίας

Είναι τα πιο «ειλικρινή» αμπέλια στον κόσμο, εξ’ ου και οι Γάλλοι τα αποκαλούν «franc de pied». O εξαιρετικός σύμβουλος-οινολόγος Σπύρος Ζουμπούλης μιλά στην Υρώ Κολιακουδάκη Dip WSET και στον Παναγιώτη Ορφανίδη για το κρασί που προσφέρει όλη την αλήθεια για το terroir που το γέννησε.
THE LIFO TEAM
Meigma: Το νέο μεζεδοπωλείο της Αθήνας δεν θυμίζει κανένα άλλο

Γεύση / Meigma: Το νέο μεζεδοπωλείο της Αθήνας δεν θυμίζει κανένα άλλο

Μετά το Ρίνι που αγαπήθηκε πολύ, η Μαρίνα Χρονά σερβίρει στον Κεραμεικό μικρά πιάτα που της αρέσουν, είτε πρόκειται για φάβα φουρνιστή και ντολμαδάκια κασιώτικα είτε για ravioloni και shepherd’s pie.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
Konak: Στον Άγιο Δημήτριο για αυθεντικό κεμπάπ και λαχματζούν

Γεύση / Konak: Στον Άγιο Δημήτριο για αυθεντικό κεμπάπ και λαχματζούν

Ο Apo, ένας Τούρκος πολιτικός πρόσφυγας που έφτασε στην Ελλάδα με 7 ευρώ στην τσέπη, σερβίρει πλέον τσιγ κιοφτέ, πληθωρικό μπεϊντί κεμπάπ και χειροποίητο ντονέρ, ενώ μοιράζεται μαζί μας τρεις από τις συνταγές του.
ΝΙΚΗ ΜΗΤΑΡΕΑ
Φάε έναν Βαλεντίνο

Γεύση / Φάε έναν Βαλεντίνο

Όπως και στη ζωή, έτσι και στα πιο καλά ζαχαροπλαστεία της Αθήνας κυκλοφορούν καρδιές μικρές και καρδιές μεγάλες· για να τις δωρίσετε ή για να τις κρατήσετε για πάρτη σας. Φτιάχνουν επίσης cheesecake, choux, πανετόνε και rolls ειδικά για τη μέρα που κάποιοι τη γιορτάζουν και σε κάποιους περνάει εντελώς αδιάφορη. Ποιος, όμως, μπορεί να αντισταθεί σε ένα λαχταριστό γλυκό;
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
Φαΐ να σε ζεστάνει το πιο κρύο ΣΚ της χρονιάς: 15 θέματα γεμάτα χειμωνιάτικα φαγητά και γλυκά!

Γεύση / Φαΐ να σε ζεστάνει το πιο κρύο ΣΚ της χρονιάς: 15 θέματα γεμάτα χειμωνιάτικα φαγητά και γλυκά!

Τι θες; Τις σούπες που έτρωγες στην Ήπειρο; Ωραία γιουβαρλάκια; Ή μια σωστά χυλωμένη φασολάδα; Ό,τι θες από φαγητό που να θυμίζει «χειμώνα» θα το βρεις σε αυτό εδώ το mega post.
THE LIFO TEAM
Δώδεκα Πιάτα

Γεύση / «Δώδεκα Πιάτα» στο Κουκάκι: Για χειροποίητο γύρο στην ταβέρνα ενός αστεράτου σεφ

Ο Παύλος Kυριάκης είχε κατά νου δύο πράγματα: Να φτιάξει ένα μέρος όπου θα μπορούν να τον επισκέπτονται εύκολα οι φίλοι του και να σερβίρει κλασικά πιάτα - λίγα και καλά.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
CHECK Η γεύση των χιονισμένων τοπίων

Γεύση / Η γεύση των χιονισμένων τοπίων

Το γριβάδι πλακί με τις «καπιρές» του άκρες, ένα αγριογούρουνο μαγειρεμένο στιφάδο, μια γίδα βραστή του Ολύμπου και η φασολάδα των Πιερίων: Φαγητά που η νοστιμιά τους ενισχύεται από την ατμόσφαιρα της ζεστής συντροφιάς που σμίγει στην κρύα αγκαλιά του βουνού.
ΝΙΚΟΣ Γ. ΜΑΣΤΡΟΠΑΥΛΟΣ
Ξυνιστέρι, σπούρτικο, μοροκανέλλα: Ο κυπριακός αμπελώνας κρύβει θησαυρούς

Το κρασί με απλά λόγια / Ξυνιστέρι, σπούρτικο, μοροκανέλλα: Ο κυπριακός αμπελώνας κρύβει θησαυρούς

Ο κορυφαίος Κύπριος οινολόγος και οινοποιός, Γιάννης Κυριακίδης, μοιράζεται μοναδικές πληροφορίες για τις λευκές ποικιλίες κρασιού του νησιού στην Υρώ Κολιακουδάκη και τον Παναγιώτη Ορφανίδη.
THE LIFO TEAM
Βαλκανικές συνταγές

Γεύση / Esthio: Στο Κουκάκι για ρουμάνικο λαχανοντολμά και αλβανικό γιαουρτοταβά

Το casual dining εστιατόριο του Έλβι-Δημήτρη Ζύμπα, που σύστησε στην Αθήνα τη βαλκανική κουζίνα, μόλις προστέθηκε στις προτάσεις του οδηγού Michelin. Ο σεφ το γιορτάζει, χαρίζοντάς μας τέσσερις συνταγές του για να τις φτιάξουμε στο σπίτι.
ΝΙΚΗ ΜΗΤΑΡΕΑ
Από ένα fun εστιατόριο μέχρι ένα αναψυκτήριο: 11 νέες αθηναϊκές αφίξεις

Γεύση / Από ένα fun εστιατόριο μέχρι ένα αναψυκτήριο: 11 νέες αθηναϊκές αφίξεις

Εστιατόρια που συζητιούνται εντόνως, τα πιο «to see and to be seen» μαγαζιά των ημερών ή απλώς μέρη που φτιάχτηκαν για να γίνουν εύκολα στέκια. - Spoiler alert: Σε αυτή τη λίστα θα συναντήσετε πολύ κρασί και μουσική από βινύλια.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ