Νέα πνοή στην οδό Φιλελλήνων ήρθε να δώσει το καινούργιο ξενοδοχείο New Hotel της Yes!Hotels του επιχειρηματία και συλλέκτη Δάκη Ιωάννου. Στην πράξη, πρόκειται για την εκ βάθρων ανακαίνιση του κλασικού ξενοδοχείου Olympic Palace της δεκαετίας του ‘50 που ανέλαβαν οι διάσημοι Βραζιλιάνοι designers Campana Brothers.
Μόλις διαβείς τη γυάλινη πόρτα του Νew Taste, δεν μπορεί παρά να εντυπωσιαστείς. Εδώ μιλάμε για έναν μοντέρνο, άνετο και καλόγουστο χώρο, χωρίς περιττή χλιδή. Οι Βραζιλιάνοι σχεδιαστές χρησιμοποίησαν σοφά τα διάφορα ξύλα απ’ τα παλιά έπιπλα του προηγούμενου ξενοδοχείου.
Στο New Taste όλα φιγουράρουν ελκυστικά. Τα φρέσκα λαχανικά ξεχειλίζουν απ’ τα ράφια, τ’ απίθανα χειροποίητα
ψωμιά φτιάχνονται εκεί, στον φούρνο του εστιατορίου - από μπαγκέτα μέχρι νοστιμότατο γαλλικό χωριάτικο. Στις βιτρίνες υπάρχουν σαλάτες οσπρίων, τυριά και αλλαντικά και μια απίστευτη, λιμπιστική ποικιλία γλυκών διά χειρός του Γερμανού patissier Holgar Schreck.
Η ανοιχτή κουζίνα σού επιτρέπει να παρακολουθείς την ομάδα της τη στιγμή που ετοιμάζει το φαγητό σου. Ο Steven
Frost, ο Εγγλέζος executive chef, δίνει έμφαση στις πρώτες ύλες και πιστεύει ότι «το φαγητό του εστιατορίου είναι απλό, είναι το φαγητό που γνωρίζουμε, αλλά με ωραία παρουσίαση».
Το ψωμί που δοκίμασα, βουτώντας την μπουκιά μου στο εξαιρετικό ελαιόλαδο που έρχεται στην αρχή, ήταν βαρύ και
μεστό, καταπληκτικό. Και πώς να μην είναι, αφού τα ψωμιά και τα κρουασάν επιμελείται ο Christophe Vasseur, βραβευμένος αρτοποιός του Παρισιού.
Μου αρέσει η ιδέα το μεσημέρι να πάω στο New Taste, να διαλέξω την ωραία μπαγκέτα μου, τ’ αλλαντικά και το τυρί που τραβάει η όρεξή μου και να παρακολουθήσω που θα τα κόψουν μπροστά μου τη στιγμή της παραγγελίας για να φτιάξουν ένα ωραιότατο και φρεσκότατο σάντουιτς, το οποίο, αν θέλω, παίρνω και μαζί μου.
Δοκίμασα ένα πετυχημένο καρπάτσιο λευκού ψαριού με παρθένο ελαιόλαδο, χυμό μοσχολέμονου και με την αγαπημένη
μου Piment d’ Espelette, γλυκοκαυτερή, τριμμένη, κόκκινη πιπεριά, που έδινε γευστική ένταση στο πιάτο.
Το ψητό κοτόπουλο που ακολούθησε, μαριναρισμένο σε πικάντικο γιαούρτι, ήταν αρκετά καλό, με τις συνοδευτικές
πατάτες να μοσχοβολούν δεντρολίβανο, ενώ η πανσέτα που πήρε τη σκυτάλη ήταν ένα εξαιρετικό πιάτο. Μαγειρεμένη με
σωστή τεχνική, ήρθε γλασαρισμένη με μέλι και κάθε μπουκιά ήταν πληθωρική, με διακριτικά γλυκιές νότες στην επίγευση.
Το μενού ακολουθεί τα μονοπάτια της Μεσογείου, ενώ προσφέρει τηδυνατότητα επιλογής από τέσσερα πιάτα σε
ορκισμένους χορτοφάγους, καθώς και παιδικό μενού. Το New Taste χαρίζει μια φρέσκια, αισιόδοξη νότα στο
κέντρο της πόλης.
σχόλια
Δεν υπάρχει δυνατότητα σχολιασμού
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΓΙΑ FOOD LOVERS