Η αντεπίθεση του καλού σούσι.

Το κορυφαίο γιαπωνέζικο εστιατόριο ρίχνει τις τιμές και κρατάει ψηλά την ποιότητα.

ΑΠΟ ΤΗΝ ΝΙΚΗ ΜΗΤΑΡΕΑ, 11.1.2012 | 13:29

Αρμενίζοντας στο διαδίκτυο, αναζήτησα τις γνώμες που έχουν γραφτεί για το γιαπωνέζικο εστιατόριο Freud Oriental. Οι περισσότεροι έχουν μείνει ευχαριστημένοι από το φαγητό και το σέρβις, αλλά όλοι ανεξαιρέτως έχουν σχολιάσει τις τσιμπημένες τιμές.

Τουλάχιστον έως τώρα. Επισκέφτηκα πρόσφατα το εστιατόριο που εναρμονίστηκε με το πνεύμα των καιρών, μειώνοντας τις τιμές του κι εγκαινιάζοντας την μπάρα του, που βρήκε τη θέση της ακριβώς απέναντι από την είσοδο.

Με την πρώτη ματιά ανακαλύπτεις τη γοητεία της μπάρας με τον χαμηλό φωτισμό και μαζί τη λίστα με τα κοκτέιλ που εντυπωσιάζουν από την ανάγνωση με τις δόσεις εξωτισμού που έχουν. Πεθύμησα ένα Bloody Mary κι εδώ το φτιάχνουν με βότκα, ντομάτα, χυμό λάιμ και wasabi. Να, λοιπόν, η εξωτική νότα που κάνει τη διαφορά και απογειώνει την ευχαρίστηση. Χαζεύω τον χώρο, όπως τον θυμάμαι, χωρίς ψιμύθια. Χαμηλά τραπέζια και καρέκλες, καναπέδες, πέτρινοι τοίχοι και ταβάνια ζωγραφιστά.

Το εστιατόριο έχει χτίσει τη σχέση του, εδώ και χρόνια, με το κοινό του και δεν είναι τυχαίο ότι τα τραπέζια του είναι όλα γεμάτα. Άνθρωποι όλων των ηλικιών, ζευγάρια, παρέες φίλων, επώνυμοι και μη απολαμβάνουν το εντιμότατο μενού του Freud Oriental, που εκφράζει τη φρεσκάδα των υλικών.

Οι οπαδοί του εκτιμούν τη γιαπωνέζικη κουζίνα που δεν είναι επιρρεπής σε πιάτα-πυροτεχνήματα. Η sashimi salad, ανάμεικτη σαλάτα με sashimi και spicy dressing σόγιας που προσγειώνεται στο τραπέζι, σε βάζει στο παιχνίδι και με την πρώτη μπουκιά αισθάνεσαι ότι εδώ είναι σαν να μην πέρασε μια μέρα. Ποιότητα

πάντα σταθερή. Η σύνθεση των tempura noodles με γαρίδες και λαχανικά είναι αριστούργημα. Και ο έπαινος συνεχίζεται για το πιάτο με τα τυλιγμένα sake skin, με τον σολομό να σαγηνεύει το στόμα και το δέρμα του, τηγανητό, να πυροδοτεί ευχάριστα το παιχνίδι της γεύσης που ενισχύεται με αγγούρι, μαγιονέζα και caramel sauce, όλα άψογα φτιαγμένα. Εκτίμησα στο πιάτο αυτό το παιχνίδι των υφών πάνω στο ίδιο υλικό. Το μαριναρισμένο χιονάτο ψάρι σε τζίντζερ και λάιμ με ponzu sauce είναι ένα γευστικό έργο απόλυτης λιτότητας. Οι λάτρεις του σούσι υποκύπτουν με χάρη, έχοντας τα τσοπ στικς ανά χείρας, και παραδίδονται στη φρεσκάδα πιάτων όπως το angel maki, που είναι ψητό χέλι με αβοκάντο tempura flakes, τυλιγμένο αριστοτεχνικά με ομελέτα. Θα βρεις επίσης ποικιλία σε nigiri και sashimi.

Το Freud Oriental ανοίγει τις πόρτες του από τις 8 μ.μ., δίνοντας έτσι ιδέες μετά τα ψώνια ή το γραφείο για ένα ευχάριστο διάλειμμα στην μπάρα του με κάποιο κοκτέιλ και συντροφιά με τα εκπληκτικά sushi rolls. Το γιαπωνέζικο εστιατόριο στην καρδιά του Κολωνακίου επιμένει σταθερά ν’ αποτελεί μια κλασική, δοκιμασμένη αξία.

 
 
 
 
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
σχόλια
Δεν υπάρχει δυνατότητα σχολιασμού
Scroll to top icon