Flamingo: Το νέο all day στέκι της οδού Ευφράνορος
Στο Παγκράτι ένα νέο εστιατόριο έχει κάτι ιδιαίτερο να πει με ζεστά και κρύα πιάτα και έξυπνες προτάσεις για όλες τις ώρες της ημέρας
Το Παγκράτι εκπέμπει τη δική του γοητεία, έχοντας παλιά και καινούργια μαγαζιά. Ανάμεσα σε αυτά βρήκε τον χώρο του το Flamingo, ένας φρέσκος all day χώρος που φιλοδοξεί να γίνει το στέκι της οδού Ευφράνορος. Τραπεζάκια και ξύλινη μπάρα έξω για τις ηλιόλουστες μέρες, ενώ στη σάλα του σε υποδέχεται ένα τεράστιο φλαμίνγκο στον τοίχο.
Το Flamingo ξεκινά από το πρωί στις 9, σερβίροντας πρωινό με αυγά και φρυγανισμένο ψωμί στο ποτήρι, όπως τον παλιό καιρό, κρέπες υγιεινές με ταχίνι, ξηρούς καρπούς και αποξηραμένα φρούτα. Την επιμέλεια του μενού έχει κάνει ο σεφ Αντώνης Γιαννακάρης με προτάσεις σε κρύα και ζεστά πιάτα.
Πήραμε γεύση από τα γεμιστά παντζάρια με ξηρούς καρπούς και κρέμα μελιτζάνας που συνοδεύεται από κόκκινο λάχανο και καραµελωµένο βαλσάµικο (€6,50). Δροσερές μπουκιές που παίζουν ευχάριστα με τις υφές και αφήνουν μια ελαφριά γλυκιά επίγευση.
Το πιάτο ταμπουλέ κινόα με φρέσκα μυρωδικά και χώμα ελιάς (€8,50) χάνει τις γευστικές ισορροπίες, με το χώμα ελιάς να σκεπάζει τις γεύσεις.
Από τα ζεστά πιάτα, τα φρέσκα ζυμαρικά Casarecce συνδυάζονται με διαφορετικά είδη μανιταριών, αρωματίζονται διακριτικά με τρούφα και έρχονται σε πυρίμαχο σκεύος γκρατιναρισμένα μόλις βγουν από τον φούρνο (€10). Καλοφτιαγμένα, με πλούσια γεύση.
Απολαυστικές είναι και οι πατάτες τζάκετ που γεμίζονται με μους φέτας και φρέσκα μυρωδικά και συνοδεύονται με ρόκα σαλάτα (€4,50). Το ψητό φιλέτο μπούτι κοτόπουλο έρχεται με κρέμα καλαμποκιού και συνοδεύεται με σπαράγγια (€9). Εδώ ο γευστικός πήχης χαμήλωσε, με την αδιάφορη γεύση του κοτόπουλου να συναντά την πολύ γλυκιά κρέμα καλαμποκιού.
Από την μπάρα βγαίνουν ωραία κοκτέιλ, ακόμα και virgin για όσους δεν θέλουν να καταναλώσουν αλκοόλ.