Όλα χειροποίητα και νόστιμα στο νέο ιταλικό εστιατόριο «Il Barretto»

Η πρόσφατη άφιξη στην πλατεία Αγίας Ειρήνης σερβίρει πάστα, πίτσες, μπέργκερ και άλλες αγαπημένες επιλογές

12.4.2018 | 14:41
Όλα χειροποίητα και νόστιμα στο νέο ιταλικό εστιατόριο «Il Barretto»
Η κλασική πίτσα Margherita έρχεται ωραία ψημένη με λεπτή νόστιμη ζύμη με σιγομαγειρεμένη σάλτσα ντομάτας, μοτσαρέλα και παρμεζάνα και ευωδιαστά φύλλα βασιλικού (€8,70).

 

Το ολοκαίνουριο Il Barretto μόλις άνοιξε τις πύλες του στην hot πλατεία της Αγίας Ειρήνης, προσφέροντας ένα συναρπαστικό γευστικό ταξίδι στα μονοπάτια της ιταλικής γεύσης. Ο νέος χώρος στολίζει και αναβαθμίζει την πλατεία που σφύζει από κόσμο.

 

Ο δημιουργικός σεφ Ανδρέας Λαγός επιμελήθηκε το μενού, προσφέροντας διέξοδο στην πείνα από το πρωί με σάντουιτς, flatbreads και αυγά, και από το μεσημέρι έως αργά το βράδυ με επιλογές από ορεκτικά, πάστα, πίτσες, μπέργκερ και κυρίως.

 

Η ομάδα της κουζίνας με τον σεφ Άκη Βαρθαλάμη επιμένει στις χειροποίητες παρασκευές, από τις σάλτσες, τα ζυμαρικά και τις πίκλες μέχρι τα ζυμάρια της πίτσας.

 

Όλα χειροποίητα και νόστιμα στο νέο ιταλικό εστιατόριο «Il Barretto»
Το Vitello Tonnato: μοσχάρι νουά λεπτοκομμένο σαν μετάξι, με διακριτικές πινελιές από χειροποίητη μαγιονέζα, πίκλα αγγουριού, ραπανάκι, φύλλα τραγανής ρόκας, κάππαρη και σχοινόπρασο.

 

Απλώνεις το χειροποίητο βούτυρο, αρωματισμένο με ξύσμα λεμονιού πάνω στο αφράτο flatbread, και τόσο απλά και νόστιμα ξεκινάς το δείπνο σου.

 

Το Vitello Tonnato είναι εξαιρετικό. Μοσχάρι νουά λεπτοκομμένο σαν μετάξι, με διακριτικές πινελιές από χειροποίητη μαγιονέζα, πίκλα αγγουριού, ραπανάκι, φύλλα τραγανής ρόκας, κάππαρη και σχοινόπρασο. Τη διαφορά στο παιχνίδι των υφών κάνει το τραγανό ψιλοκομμένο κρεμμύδι (€10).

 

Η κλασική πίτσα Margherita έρχεται ωραία ψημένη με λεπτή νόστιμη ζύμη με σιγομαγειρεμένη σάλτσα ντομάτας, μοτσαρέλα και παρμεζάνα και ευωδιαστά φύλλα βασιλικού (€8,70).

 

Όλα χειροποίητα και νόστιμα στο νέο ιταλικό εστιατόριο «Il Barretto»
Ριζότο με σάλτσα ζαφοράς.

 

Στα κυρίως πιάτα ανακαλύπτεις προτάσεις κλασικές, αναλλοίωτες στον χρόνο και στην επανάληψη, όπως το κοτόπουλο Milanese (€13), που εδώ ο Ανδρέας το παρουσιάζει διαφορετικά.

 

Το κοτόπουλο έρχεται κομμένο σε τροφαντές ζουμερές μπουκιές με σούπερ τραγανή πέτσα και άψογο ριζότο, αρωματισμένο με θυμάρι, ενώ η σάλτσα ζαφοράς, με το κίτρινο εκτυφλωτικό χρώμα της, αγκαλιάζει σαν ρυάκι το ριζότο. Σε κερδίζει το παιχνίδι υφών και η συγκλονιστική γεύση που καταγράφεται στη γευστική μνήμη.

 

Όλα χειροποίητα και νόστιμα στο νέο ιταλικό εστιατόριο «Il Barretto»
Το ολοκαίνουριο Il Barretto μόλις άνοιξε τις πύλες του στην hot πλατεία της Αγίας Ειρήνης, προσφέροντας ένα συναρπαστικό γευστικό ταξίδι στα μονοπάτια της ιταλικής γεύσης.

 

Έρωτας με την πρώτη μπουκιά είναι το εξαίσιο τιραμισού με κρέμα μασκαρπόνε, λικέρ καφέ και στην κορυφή σπασμένη χειροποίητη γκοφρέτα (€6).

 

Η λίστα κρασιών περιλαμβάνει επιλογές από τον ιταλικό κυρίως αμπελώνα, ενώ το σέρβις δεν θα επιτρέψει ούτε στιγμή αμήχανης αναμονής. Το Il Barretto είναι ένας γοητευτικός, ελκυστικός και φιλόξενος χώρος που θα γίνει το στέκι σου.

Βασιλικής 2, πλ. Αγίας Ειρήνης
210 3232320
 
 
 
 
Νίκη Μηταρέα
Έχει εκδώσει τα βιβλία «Οινομαγειρέματα» (εκδόσεις: Ελληνικά Γράμματα) και «Με κρασί και ελληνικά» (εκδόσεις: Πατάκη).
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
σχόλια
Δεν υπάρχει δυνατότητα σχολιασμού
Βιωσιμότητα και συλλογικές φαντασιώσεις 

Μπορεί η υψηλή γαστρονομία να είναι πράγματι βιώσιμη;

Βασίλης Οικονομίδης |
Scroll to top icon