Το Colonial συνεχίζει την προσεγμένη μαγειρική παράδοση του Γκολφ Γλυφάδας
Νόστιμα πιάτα με προϊόντα από διάφορες γωνιές της Ελλάδας
Το Γκολφ Γλυφάδας έχει μια παράδοση προσεγμένης μαγειρικής προσέγγισης για όσους προτιμούν τον χώρο του εστιατορίου του. Την παράδοση συνεχίζει και τώρα το φρέσκο εστιατόριο Colonial, όπου την επιμέλεια της κουζίνας έχει αναλάβει ο γνωστός σεφ Γιάννης Μπαξεβάνης.
Η σάλα του εστιατορίου είναι εξαιρετικά καλόγουστη και τη διακόσμηση ανέλαβε ο Απόλλωνας Παπαθεοχάρης. Το μενού σε ταξιδεύει νόστιμα με προϊόντα από διάφορες γωνιές της Ελλάδας που τιμά σταθερά στη μαγειρική του ο Γιάννης Μπαξεβάνης.
Στην κουζίνα μαγειρεύει με κέφι ο σεφ Άγγελος Καραμούζης και σερβίρει σαλάτα μιλφέιγ από σπασμένο παξιμάδι χαρουπιού και ντοματίνια που δένουν με δροσερό ξύγαλο, κάππαρη και φρέσκια φύλλα πιπεράτης ρόκας (€11).
Τρώγεται απολαυστικά και ανοίγει την όρεξη για τη συνέχεια, όπου τον λόγο παίρνει η τραγανή σμυρναίικη πίτα με λεπτό φύλλο, το οποίο αγκαλιάζει χοντροκομμένο κιμά από αρνί και μοσχάρι μαγειρεμένο μαστόρικα, που μοσχοβολά και συνοδεύεται από σάλτσα γιαούρτι, ταχίνι και σαλατικά (€10,50).
Ωραία ιδέα και το αρωματικό πιάτο με τα μανιτάρια στιφάδο, των οποίων η γλύκα συντονίζεται με το πλιγούρι, που πατάει στην τεχνική του ριζότο, και η γεύση ενισχύεται από τυρί αρσενικό Νάξου (€13).
Τόσο στην παρουσίαση όσο και στη γεύση ο λουκουμάς φέτας, που συνοδεύεται με σορμπέ εκτυφλωτικού χρώματος από κόκκινη πιπεριά, είναι λαχταριστός (€8,50). Το παιχνίδι ζεστού-κρύου, γλυκού και αλμυρού κάνουν το πιάτο λιμπιστικό.
Από τα κυρίως, καλή επιλογή είναι το στήθος κοτόπουλο με τραγανή κρούστα από πράσινο φιστίκι και μανιτάρια, αρωματισμένο με δεντρολίβανο και κρέμα γλυκοπατάτας (€14,50).
Μια διαφορετική μπολονέζ θα τραβήξει την προσοχή σου, φτιαγμένη με χαρουπομακαρούνες, που συνδυάζονται με μαγειρεμένο χοντροκομμένο κιμά από αρνί, μοσχάρι και λαχανικά και γαρνίρονται με γραβιέρα Νάξου (€11,50).
Οι εραστές του κρέατος θα αποζημιωθούν με πληθωρικό μπριζολάκι αγριογούρουνου με σάλτσα κυδώνι, ιβίσκο και βελούδινο πουρέ πατάτας (€28). Η οινική λίστα προσφέρει καλές επιλογές για να συνοδεύσεις το δείπνο σου.
Ο μπακλαβάς του Γιάννη είναι αλλιώτικος, με τραγανά φύλλα που αγκαλιάζουν ξερά φρούτα, ενώ τον συνοδεύει παγωτό βανίλια (€9). Ανάλαφρο επιδόρπιο με εξωτικό χαρακτήρα είναι η ελαφριά μους μαλιμπού με καρύδα, χουρμάδες, φράουλες και σάλτσα καραμέλας (€9).
Το Colonial προσφέρεται για οικογενειακά κυριακάτικα μεσημέρια στην εξοχή αλλά και για πρωινό καφέ και brunch στον καταπράσινο κήπο του.
Colonial restaurant, Γκολφ Γλυφάδας, Κων/νου Καραμανλή, Γλυφάδα, 210 3420002