Θα είναι ο Θεόδωρος Πάγκαλος ο επόμενος Τζέιμς Μπόντ;

Facebook Twitter
0

Αναβρασμός στον χώρο του παγκόσμιου σινεμά επικρατεί από χθες, καθώς τα απόνερα από τις δηλώσεις του Θεόδωρου Πάγκαλου αναφορικά με τις παρακολουθήσεις της ΕΥΠ επί των ημερών του στο Υπουργείο Εξωτερικών δεν έπληξαν μόνο τον διπλωματικό κόσμο, αλλά συνέχισαν την πορεία τους για να χτυπήσουν σαν τσουνάμι τα μεγάλα κινηματογραφικά studio στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού.

 

Κι αυτό γιατί εδώ και καιρό οι παραγωγοί των ταινιών του Βρετανού υπερπράκτορα Τζέιμς Μπόντ ψάχνουν τον ηθοποιό που θα αντικαταστήσει επάξια τον Ντάνιελ Κρεγκ, μια έρευνα που τον τελευταίο διάστημα είχε πέσει σε τέλμα. Πολλά ονόματα είχαν ακουστεί, μεταξύ των οποίων αυτά των Χιου Τζάκμαν, Ντάνιελ Ντέη-Λιούις αλλά και του δικού μας Ζάχου Δόγκανου, ωστόσο οι παραγωγοί ήθελαν να αποφύγουν τις mainstream επιλογές, καθώς επιθυμούσαν διακαώς μια ρηξικέλευθη πρόταση ανανέωσης την οποία, μετά τα χθεσινά, φαίνεται επιτέλους να βρήκαν στο πρόσωπο του Θεόδωρου Πάγκαλου.

Όπως χαρακτηριστικά δηλώνει ο Γουίλιαμ Μπόιντ, που αυτή την περίοδο έχει επιφορτιστεί με την συγγραφή των βιβλίων του θρυλικού ήρωα, «Βρισκόμαστε αισίως στην 6η δεκαετία παραγωγής ταινιών με ήρωα τον Τζέιμς και δεν σας κρύβω πως μια αίσθηση επανάληψης και ρουτίνας είχαμε αρχίσει να την έχουμε. Χρειαζόμασταν κάτι νέο αλλά και αυθεντικό, γι' αυτό θέλαμε ως επόμενο 007 κάποιον αντισυμβατικό, κάποιον εξωσυστημικό που θα ταρακουνούσε τα νερά και που ταυτόχρονα θα είχε άμεση προσωπική σχέση με τον κατασκοπευτικό κόσμο, αντί για κάποιον άσχετο μορφονιό που έτυχε να γράφει ωραία στην κάμερα. Λοιπόν, όλα αυτά τα έχει ο Θεόδωρος και με το παραπάνω». Για το κατά πόσο συνετέλεσαν οι χθεσινές αποκαλύψεις στην επιλογή του κ. Πάγκαλου, ο βρετανός συγγραφέας συμπληρώνει, «Ειλικρινά τα όσα είπε χθες μας καθήλωσαν. Ήταν σαν μυθιστόρημα του Tom Clancy, αλλά με ήρωα ένα υπαρκτό πρόσωπο. Η γυναίκα μου δάγκωνε τα χείλη της όσο της διάβαζα τα σχετικά άρθρα και μετά με άρπαξε και με έσυρε στην κρεβατοκάμαρα. Δεν μπορώ να σας περιγράψω τι ακριβώς έγινε, αλλά μπορείτε να φανταστείτε ποιανού το όνομα φώναζε...».

Ο ίδιος ο Θεόδωρος Πάγκαλος φαίνεται να κρατά κατ'αρχάς θετική στάση απέναντι στο ενδεχόμενο να είναι αυτός ο νέος 007. «Και γιατί όχι, δεν κατάλαβα, οι άλλοι καλύτεροι είναι; Εγώ παλεύω 40 χρόνια με κομμουνιστές, σιγά μην φοβηθώ τώρα Χρυσοδάκτυλους και δεν ξέρω εγώ τι. Έχεις δει τα δικά μου δάκτυλα;». Σε ό,τι αφορά τις υποκριτικές του δυνατότητες και την σοβαρή πιθανότητα αυτές να αποδειχτούν ανεπαρκείς, το σχόλιο του είναι ενδεικτικό. «Άκου να σου πω, κάποιοι περίεργοι ευαγγελίζονται πολιτική χωρίς πολιτικούς, κι εγώ λοιπόν λέω ηθοποιία χωρίς ηθοποιούς, κι ας βγούν να πουν "A, ο Πάγκαλος δεν ξέρει να παίζει". Γιατί ρε μεγάλε, εσύ ξέρεις να πολιτεύεσαι;»

 

Ο πρώην υπουργός απαντάει αναλόγως και στις ανησυχίες που εκφράζονται από μερίδα του τύπου για το κατά πόσον η πληθωρική σιλουέτα του θα αποτελέσει τροχοπέδη για την ερμηνεία του ρόλου, ειδικά όσον αφορά τις απαιτητικές, επικίνδυνες σκηνές. «Όχι, δεν ήξερα να γίνω μοντελάκι για να μη τους χαλάσω την αισθητική. Λοιπόν, γουστάρω να τρώω, μαγκιά μου, κι εσύ γουστάρεις να μπαίνεις Naked City και να παίρνεις μάτι, μαγκιά σου και σένα. Και εννοείται δεν θα χρησιμοποιήσω κασκαντέρ, αυτά είναι για τους βουτυρομπεμπέδες του Χόλιγουντ, τους Κρεγκ, τους Μπρόσναν, Μπρόμπσαν, πως τους λένε, όλους αυτούς, λοιπόν, εγώ κότα δεν είμαι, δεν ήμουνα ποτέ και δεν πρόκειται να γίνω τώρα. Ό,τι θα δείτε θα έχει γυριστεί 100% από μένα και αν δεν σας αρέσει θα σας στείλω και την extended version να το εμπεδώσετε».

007

"Το όνομα μου είναι Πάγκαλος. Θεόδωρος Πάγκαλος. Εσένα πως σε λένε; Βασικά άστο, δεν με νοιάζει. Βούλωνε."

Η επιλογή του Θεόδωρου Πάγκαλου για τον πρωταγωνιστικό ρόλο δε θα μπορούσε να αφήσει ανεπηρέαστο το υπόλοιπο casting, η σύνθεση του οποίου θα στηθεί γύρω από αυτόν και ήδη η συζήτηση για το ποιες αιθέριες υπάρξεις θα τον πλαισιώσουν έχει ξεκινήσει. Ως νέο επίσημο κορίτσι του Μπόντ προβάρει μετά βεβαιότητας η Παρθένα Φουντουκίδου, ενώ ως femme fatale που αρχικά τα ρίχνει στον Τζέιμς, αλλά στην πορεία του την κάνει γυριστή, η Ζωή Κωνσταντοπούλου φαίνεται να έχει καπαρώσει τη θέση.

 

Hazelnut

"Πανέτοιμη", δηλώνει η Παρθένα Φουντουκίδου λίγο πριν την μεταμόρφωσή της σε Virginia Hazelnut

 

Για τον ρόλο του κακού της υπόθεσης ερίζουν πολλά τρανταχτά ονόματα, εκ των οποίων ο Νίκος Μιχαλολιάκος φαίνεται να έχει το προβάδισμα, λόγω της αυθεντικά δύσοσμης παρουσίας του, με πρωτοπαλίκαρο για τις βρώμικες δουλειές τον Θέμο Αναστασιάδη. Ως τον generic, αναλώσιμο πράκτορα που θα βοηθάει τον Μποντ μέχρι να βρει άδοξο τέλος στη μέση περίπου της ταινίας πρόκειται δούμε τον Φώτη Κουβέλη, σε έναν ρόλο πρόκληση για τον ίδιο, καθώς θα απαιτήσει από αυτόν όχι μόνο να πάρει συγκεκριμένη θέση πάνω σε πλήθος ζητημάτων, αλλά και να αναλάβει ενεργό δράση ως προς την επίτευξη ορισμένου σκοπού. Στον ρόλο της αυταρχικής, αλλά δίκαιης Μ  θα δούμε την Αλέκα Παπαρήγα, ενώ τον δαιμόνιο δεν θα παίξει άλλος από τον επίσης δαιμόνιο Νότη Μηταράκη.

Νότης

"Τζέιμς, πόσες φορές θα στο πω, μην στρέφεις το ρολόι σου προς τα μένα όταν έχει ήδη οπλίσει."

 

Τέλος, την μονίμως γοητευμένη από τα κάλλη του Μποντ γραμματέα Μανιπένι θα ενσαρκώσει μια μετακλητή υπάλληλος της Βουλής η οποία θα προκύψει έπειτα από κλήρωση, ενώ δεν πρέπει να αποκλείεται και η επανεμφάνιση του Χαβιέ Μπαρδέμ ως guest-star, με μια ερμηνεία που θα συζητηθεί, καθώς θα γίνει στο σύνολό της με το στυλ ομιλίας της καμπάνιας "Παστίλιες για τον πόνο του άλλου".

 

Χαβιέ

"Κρύσταλλα από την τζαμαρία του άλλου. Εσύ την σπας, κάποιος άλλος τα τρώει στη μάπα."

Η παραγωγή της ταινίας πρόκειται να ξεκινήσει σύντομα, με το project να τιτλοφορείται προσωρινά «Φάε και Άσε τους άλλους να Πεθάνουν».

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Όχι άλλο κάρβουνο: Αφήστε το αναρχικό άστρο να λάμπει στην πλατεία Εξαρχείων και καλές γιορτές

Δ. Πολιτάκης / Όχι άλλο κάρβουνο: Αφήστε το αναρχικό άστρο να λάμπει στην πλατεία Εξαρχείων και καλές γιορτές

Μπορεί να έχει άμεση ανάγκη κάποιου είδους ανάπλασης η Πλατεία Εξαρχείων, το τελευταίο που χρειάζεται όμως είναι ένα μίζερο χριστουγεννιάτικο δέντρο με το ζόρι.
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΟΛΙΤΑΚΗΣ
Δεκαετία του 2010: Δέκα χρόνια που στην Ελλάδα ισοδυναμούν με αιώνες

Β. Βαμβακάς / Δεκαετία του 2010: Δέκα χρόνια που στην Ελλάδα ισοδυναμούν με αιώνες

Οποιοσδήποτε απολογισμός της είναι καταδικασμένος στη μερικότητα, αφού έχουν συμβεί άπειρα γεγονότα που στιγμάτισαν τις ζωές όλων μας ‒ δύσκολο να μπουν σε μια αντικειμενική σειρά.
ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΗ ΒΑΜΒΑΚΑ
Τα χρόνια των μετακινήσεων και η κουβέντα για το brain drain που δεν μου αρέσει καθόλου

Β. Στεργίου / Τα χρόνια των μετακινήσεων και η κουβέντα για το brain drain που δεν μου αρέσει καθόλου

Αντί να βλέπουμε τη χώρα σαν άδεια πισίνα όπου πρέπει να γυρίσουν τα ξενιτεμένα της μυαλά για να γεμίσει, ας αλλάξουμε τα κολλημένα μυαλά σ' αυτόν εδώ και σε άλλους τόπους.
ΤΗΣ ΒΙΒΙΑΝ ΣΤΕΡΓΙΟΥ