Νομάδες σε πάρκινγκ

Νομάδες σε πάρκινγκ Facebook Twitter
0

Η αμερικάνικη νομοθεσία στις περισσότερες πολιτείες δεν επιτρέπει να κοιμάσαι μόνιμα στο αυτοκίνητό σου. Σε κάποιες δεν επιτρέπεται ούτε περιστασιακά, πρέπει να ξέρεις ακριβώς πού να σταματήσεις για να μην παρανομείς.

Στον περίγυρο των καταστημάτων Walmart –υπάρχουν πάνω από 3000 σε όλη τη χώρα- επιτρέπεται να παρκάρεις το αυτοκίνητό σου και να κοιμηθείς, είναι τακτική της εταιρίας για να αυξήσει τις πωλήσεις. Έχει δημιουργηθεί έτσι μια υποκουλτούρα από ταξιδιώτες που ζουν μόνιμα στα πάρκινγκ των Walmart.

Ο φωτογράφος Nolan Conway πέρασε αρκετές μέρες του καλοκαιριού κάνοντας ένα φωτογραφικό ρεπορτάζ που καταγράφει ιστορίες ανθρώπων που απλά διανυκτέρευαν στα πάρκινγκ των συγκεκριμένων καταστημάτων στην Αριζόνα ή ήταν μόνιμοι κάτοικοί τους.  

Από εδώ.

Νομάδες σε πάρκινγκ Facebook Twitter

«Πουλήσαμε τα πάντα και αποφασίσαμε να βρούμε το δικό μας αμερικάνικο όνειρο», λέει η Josiane Simpson. Αυτή, ο Jared Holfeltz και ο γιος τους ο Γκάμπριελ ζουν αυτή τη στιγμή στο αυτοκίνητό τους. Ο Jared ελπίζει να ξεκινήσει μια εταιρία που να βοηθάει τα θύματα φυσικών καταστροφών να ξαναχτίζουν τα σπίτια τους, αλλά πρόσφατα χτύπησε τον καρπό του κατά τη διάρκεια μιας κατασκευής. Έτσι το όνειρό τους είναι σε φάση αναμονής για μερικές εβδομάδες, μέχρι να γίνει καλά ο καρπός του.

 


Νομάδες σε πάρκινγκ Facebook Twitter

Ο Stephen Pike και η φίλη του η Christina Plascenciaταξιδεύουν βόρεια χωρίς προορισμό στο μυαλό τους. Ξεκίνησαν από το Bisbee, AZ. Το προηγούμενο βράδυ ένας σκουπιδιάρης έκανε κύκλους με το αυτοκίνητό του στο οικόπεδο που είχαν παρκάρει και δεν τους άφησε να κλείσουν μάτι. Ο Stephen λέει ότι είναι «μία υποσυνείδητη ενόχληση», για να τους κρατήσει άυπνους, αντί για να τους ζητήσει να φύγουν.

 


Νομάδες σε πάρκινγκ Facebook Twitter

Από αριστερά: η Megan Hoffman, η Sophia Stauffer και ο φίλος της, ο Alex Daby, η Deanna Bunch και ο Kerouac (ο σκύλος). Ταξίδευαν από το Prescott, AZ, για την Montana. Ο κάθε ένας τους παίζει τουλάχιστον ένα μουσικό όργανο και χρηματοδοτούν τα ταξίδια τους από τζαμαρίσματα στις γωνίες των δρόμων. Η Σοφία περιγράφει τη νομαδική ζωή σαν «μία ευκαιρία να κάνω αυτό που θέλω και να μην ανησυχώ για λογαριασμούς και το τι θα γίνει την επόμενη μέρα».

 


Νομάδες σε πάρκινγκ Facebook Twitter

 «Αυτά είναι τα καλύτερα χρόνια της ζωής μου», λέει ο συνταξιούχος Λιρόι Μόρις. Ζει από την κοινωνική ασφάλιση σε ένα μικρό τροχόσπιτο με τη σκυλίτσα του, την Μάγκι. Το καλοκαίρι μένει στα Flagstaff Walmarts και τους χειμώνες στη νότια Αριζόνα.

 


Νομάδες σε πάρκινγκ Facebook Twitter

Ο Sheldon και η Jackie Britton από το Phoenix, AZ απολαμβάνουν τον πρωινό καφέ από τη φωτιά του γκαζιού στο πεντάτροχο τροχόσπιτό τους. Ήταν στο Μιλγουόκι για την 110η επέτειο της Χάρλεϊ Νέιβιντσον. «Έχουμε τα πάντα εδώ μέσα, ό,τι έχουμε ανάγκη, χωρίς να χρειάζεται να πακετάρουμε βαλίτσες και να τρέχουμε σε ξενοδοχεία», λέει Τζάκι.

 

 

Νομάδες σε πάρκινγκ Facebook Twitter

Ο J.D. Gilkey πούλησε το οικογενειακό του σπίτι και γυρνάει τη χώρα με το τροχόσπιτό του για να ανακαλύψει τη γενεαλογία της οικογένειάς του.

 


Νομάδες σε πάρκινγκ Facebook Twitter

Ο Caleb Goodaker-Craigfrom από το Austin, TX, ζωγράφος, σε ταξίδι 11 χιλιάδων μιλίων με το ποδήλατό του. Μόνος. «Ποδηλατούσα περνώντας απ’ το Walmart για να τσεκάρω την περιοχή και συνάντησα έναν ηλικιωμένο κύριο που με κάλεσε στο σπίτι του για ένα ποτήρι κρασί. Με άφησε να κοιμηθώ στο χώρο ανάμεσα στο τροχόσπιτο και το φορτηγάκι του».

 


Νομάδες σε πάρκινγκ Facebook Twitter

Ο Arther Ellis αγόρασε αυτό το σχολικό λεωφορείο στο Ebay για δυόμισι χιλιάδες δολάρια. Το πήρε από το Inglewood, CA και το πηγαίνει στο σπίτι του στο Fairfield, TX.

 


Νομάδες σε πάρκινγκ Facebook Twitter

Ο Bob Floyd στα δεξιά, με τον σκύλο του τον Τανκ. «Η γυναίκα μου είναι σε αναπηρικό καροτσάκι. Έπαθε εγκεφαλικό το 2006, όταν σχεδιάζαμε να φύγουμε σε ταξίδι για τον γύρο των ΗΠΑ.  Χρειάστηκαν 7 χρόνια για να δυναμώσει αρκετά και να δούμε πώς θα το κάνουμε. Το ετοιμάζαμε έξι εβδομάδες. Μόλις φύγαμε από το  Grand Canyon και πηγαίνουμε στο Birmingham. Ο φύλακας του Walmart ερχόταν κάθε δυο ώρες για να ελέγξει ότι ήμασταν καλά».  

 


Νομάδες σε πάρκινγκ Facebook Twitter

Οι Dave Gooding, Liz Deno, και Shaggy (ο σκύλος), από την Georgia, Montana. «Συναντάς πολλούς ανθρώπους που θέλουν να σε βοηθήσουν, έτσι, όταν το κάνουν, έχουν την ευκαιρία να διορθώσουν το κάρμα τους».

 


Νομάδες σε πάρκινγκ Facebook Twitter

«Η σύζυγός μου με πέταξε από το σπίτι επειδή ήμουν μεθύστακας», λέει ο Σαλ. «Πίνω πολλή βότκα». Αυτό τη στιγμή κάνει ό,τι δουλειά βρει και ζει στην κλούβα του.

 


Νομάδες σε πάρκινγκ Facebook Twitter

Ο Al Van Abbema πούλησε το σπίτι του και ζει στο τροχόσπιτό του. Ταξιδεύει στις ορεινές πολιτείες τους ζεστούς μήνες και τους χειμώνες τους περνάει στην νότια Αριζόνα.

 


Νομάδες σε πάρκινγκ Facebook Twitter

Ο καπετάν-Τζον ξόδεψε τα λεφτά από την κληρονομιά της μάνας του σε αυτό στο τροχόσπιτο. Μετά έχασε τη δουλειά του σαν καπετάνιος σε εμπορικό πλοίο και ζει κάνοντας ό,τι βρεθεί για να ζήσει.  

 


Νομάδες σε πάρκινγκ Facebook Twitter

Ο Joe Torpey αλλάζει συνέχεια τοποθεσίες τα τελευταία 7 χρόνια. Από πάρκινγκ των Walmart μέχρι σημεία στα δάση. Λόγω του τραυματισμού της μέσης του πριν από αρκετά χρόνια δεν του είναι εύκολο να βρει δουλειά. «Αυτό το όχημα μου έσωσε τη ζωή», λέει. Αναφέρεται στο Ford Taurus του 1998. Φοβάται πολύ να μην χαλάσει, γιατί χωρίς αυτό δεν θα αντέξει να ζήσει για πολύ στο δρόμο.  

 


Νομάδες σε πάρκινγκ Facebook Twitter

 

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Όχι άλλο κάρβουνο: Αφήστε το αναρχικό άστρο να λάμπει στην πλατεία Εξαρχείων και καλές γιορτές

Δ. Πολιτάκης / Όχι άλλο κάρβουνο: Αφήστε το αναρχικό άστρο να λάμπει στην πλατεία Εξαρχείων και καλές γιορτές

Μπορεί να έχει άμεση ανάγκη κάποιου είδους ανάπλασης η Πλατεία Εξαρχείων, το τελευταίο που χρειάζεται όμως είναι ένα μίζερο χριστουγεννιάτικο δέντρο με το ζόρι.
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΟΛΙΤΑΚΗΣ
Δεκαετία του 2010: Δέκα χρόνια που στην Ελλάδα ισοδυναμούν με αιώνες

Β. Βαμβακάς / Δεκαετία του 2010: Δέκα χρόνια που στην Ελλάδα ισοδυναμούν με αιώνες

Οποιοσδήποτε απολογισμός της είναι καταδικασμένος στη μερικότητα, αφού έχουν συμβεί άπειρα γεγονότα που στιγμάτισαν τις ζωές όλων μας ‒ δύσκολο να μπουν σε μια αντικειμενική σειρά.
ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΗ ΒΑΜΒΑΚΑ
Τα χρόνια των μετακινήσεων και η κουβέντα για το brain drain που δεν μου αρέσει καθόλου

Β. Στεργίου / Τα χρόνια των μετακινήσεων και η κουβέντα για το brain drain που δεν μου αρέσει καθόλου

Αντί να βλέπουμε τη χώρα σαν άδεια πισίνα όπου πρέπει να γυρίσουν τα ξενιτεμένα της μυαλά για να γεμίσει, ας αλλάξουμε τα κολλημένα μυαλά σ' αυτόν εδώ και σε άλλους τόπους.
ΤΗΣ ΒΙΒΙΑΝ ΣΤΕΡΓΙΟΥ