Ο Τσίπρας στο Παρίσι - Φωτογραφίες από τη συνάντηση των Ευρωπαίων σοσιαλδημοκρατών

Ο Τσίπρας στο Παρίσι - Φωτογραφίες από τη συνάντηση των Ευρωπαίων σοσιαλδημοκρατών Facebook Twitter
3

Ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας βρέθηκε στη Συνάντηση των Ευρωπαίων σοσιαλδημοκρατών ηγετών στο Παρίσι, στην οποία συμμετείχε ως παρατηρητής. 

 

Μετά το πέρας της Συνάντησης ο Έλληνας πρωθυπουργός δήλωσε: «Είχαμε την ευκαιρία σήμερα, εκπρόσωποι προοδευτικών, αριστερών, σοσιαλιστικών κυβερνήσεων από όλη την Ευρώπη να κουβεντιάσουμε για την πορεία της Ευρώπης σε μια πολύ κρίσιμη συγκυρία. Το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος στην Βρετανία ήταν ένα καμπανάκι κινδύνου, που μπορεί ενδεχομένως να λειτουργήσει ως ξυπνητήρι αφύπνισης διότι η Ευρώπη πορεύεται εδώ και πάρα πολύ καιρό σε λάθος δρόμο».

 

Ο Τσίπρας στο Παρίσι - Φωτογραφίες από τη συνάντηση των Ευρωπαίων σοσιαλδημοκρατών Facebook Twitter

Συνεχίζοντας τις δηλώσεις του ο Αλέξης Τσίπρας ανέφερε: «Από την πλευρά μου έθεσα επί τάπητος την ανάγκη να υπάρξει μια συγκεκριμένη δέσμη προτάσεων για την ενίσχυση της κοινωνικής συνοχής, της κοινωνικής σύγκλισης στην Ευρώπη για την αναπτυξιακή προοπτική, για την ατζέντα της ανάπτυξης και της τόνωσης της απασχόλησης».

 

Όπως ανέφερε ο πρωθυπουργός στις δηλώσεις του ο ίδιος ζήτησε την διεκδίκηση της πλήρους κατάργησης του Συμφώνου Σταθερότητας που, όπως είπε, «είναι μια από τις αιτίες της κρίσης», αλλά και να μελετηθεί η δυνατότητα κατάθεσης πρότασης για διπλασιασμό των ευρωπαϊκών κονδυλίων για το Πρόγραμμα Γιούνκερ και ταυτόχρονα την προτεραιοποίηση του Προγράμματος Γιούνκερ στις χώρες εκείνες με χαμηλό ΑΕΠ.  

 

Ο Τσίπρας στο Παρίσι - Φωτογραφίες από τη συνάντηση των Ευρωπαίων σοσιαλδημοκρατών Facebook Twitter

 

Ο Τσίπρας στο Παρίσι - Φωτογραφίες από τη συνάντηση των Ευρωπαίων σοσιαλδημοκρατών Facebook Twitter

 

Ο Έλληνας πρωθυπουργός ανέφερε πως ζήτησε την εξαίρεση από τον υπολογισμό του δημοσιονομικού ελλείμματος των χρηματοδοτικών προγραμμάτων και των ενεργητικών προγραμμάτων για τη στήριξη της απασχόλησης και την καταπολέμηση της ανεργίας καθώς όπως σημείωσε: «δεν μπορούμε να μιλάμε για το μέλλον της Ευρώπης όταν έχουμε χώρες με ανεργία πάνω από 20% και ιδιαίτερα, αυτό αφορά όλη την Ευρώπη, όταν έχουμε εκατομμύρια νέους ανθρώπους, άνεργους και χωρίς ελπίδα και προοπτική». 

3

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μητσοτάκης για Πάπα Φραγκίσκο: Μακάρι η παρακαταθήκη της αγάπης που αφήνει να βρει την καλύτερη συνέχεια

Πολιτική / Μητσοτάκης για Πάπα Φραγκίσκο: Μακάρι η παρακαταθήκη της αγάπης που αφήνει να βρει την καλύτερη συνέχεια

«Η σκέψη μας στρέφεται στο ανά τον κόσμο ποίμνιο του Βατικανού. Ιδιαίτερα, μάλιστα, στην ελληνική κοινότητα των Καθολικών» υπογραμμίζει ο πρωθυπουργός
LIFO NEWSROOM
Ενισχύεται η συνεργασία Ελλάδας -Γαλλίας: Δένδιας και Λεκορνού υπέγραψαν σύμβαση για 16 πυραύλους Exocet

Πολιτική / Ενισχύεται η συνεργασία Ελλάδας - Γαλλίας: Δένδιας και Λεκορνί υπέγραψαν σύμβαση για 16 πυραύλους Exocet

Τι είπε ο Νίκος Δένδιας για καινοτομία στην Άμυνα και συμμετοχή σε κοινές αποστολές - Τι είπε ο Λεκορνί για συνεργασία στην Ερυθρά Θάλασσα, ενίσχυση της γαλλικής παρουσίας στην Ελλάδα και στρατηγική παραγωγής και ανάπτυξης στρατιωτικού εξοπλισμού
LIFO NEWSROOM

σχόλια

3 σχόλια
Προχθές προσέλαβε στο γραφείο του έναν ακόμα Καρανίκα που θα δουλεύει από το σπίτι και βγαίνει να σας ταΐσει σανό για κοινωνική δικαιοσύνη. Ανοίξτε το στόμα.