Ακροδεξιά πρωτοεμφανιζόμενη ομάδα ανέλαβε την ευθύνη για εμπρησμό κτιρίου στα Εξάρχεια που φιλοξενεί μετανάστες

Ακροδεξιά πρωτοεμφανιζόμενη ομάδα ανέλαβε την ευθύνη για εμπρησμό κτιρίου στα Εξάρχεια που φιλοξενεί μετανάστες Facebook Twitter
4

Μια πρωτοεμφανιζόμενη ακροδεξιά ομάδα που αυτοαποκαλείται «Μοναχολύκοι Ριζοσπαστικού Αυτόνομου Μαχητικού Εθνικοσοσιαλισμού» ανέλαβε την ευθύνη για τον εμπρησμό κτιρίου που στεγάζει μετανάστες στα Εξάρχεια στην Οδό Νοταρά, στις 24 Αυγούστου.

Οι δράστες ανέβασαν μάλιστα και βίντεο στο YouTube με το οποίο αναλαμβάνουν την ευθύνη και αιτιολογούν την πράξη τους, ωστόσο αυτό το βίντεο δεν είναι πια διαθέσιμο.

Στο βίντεο αναφέρεται ότι δεν απειλήθηκαν ζωές από την έκρηξη που προκάλεσαν ενώ υποστηρίζουν ότι εισέβαλαν ως δήθεν αλληλέγγυοι.

Το βίντεο, με κινηματογραφική μουσική υπόκρουση, η οργάνωση επιχειρεί να εξηγήσει τους λόγους της επίθεσης εναντίον των προσφύγων στην οδό Νοταρά 26. 

«Ο σκοπός μας ήταν να δώσουμε ένα μήνυμα, ότι ξέρουμε τι είναι εκεί μέσα και ότι αν δεν σταματήσουν να σπέρνουν τρομοκρατία θα θερίσουν ελληνική οργή» αναφέρουν οι κάρτες στο βίντεο, ενώ στη συνέχεια παρουσιάζονται εικόνες από την επίθεση που πραγματοποιήθηκε. 

Στο κτίριο στεγάζονται πάνω από 130 άνθρωποι.

Ελλάδα
4

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ιερά Σύνοδος: Συντάσσεται με Παπαδόπουλο χωρίς τις ακραίες ενέργειες – «Θα ενεργήσουμε τα δέοντα προς την κυβέρνηση»

Ελλάδα / Ιερά Σύνοδος: Συντάσσεται με Παπαδόπουλο χωρίς τις ακραίες ενέργειες – «Θα ενεργήσουμε τα δέοντα προς την κυβέρνηση»

«Η ΔΙΣ εξέφρασε τη λύπη της για το περιεχόμενο συγκεκριμένων έργων και αποφάσισε να ενεργήσει τα δέοντα προς την Ελληνική Κυβέρνηση», αναφέρεται χαρακτηριστικά στην ανακοίνωση
LIFO NEWSROOM
Έφοδος της ΕΛΑΣ σε βενζινάδικα και αποθήκες: 25 συλλήψεις για λαθρεμπόριο και «πειραγμένες» αντλίες

Ελλάδα / Έφοδος της ΕΛΑΣ σε βενζινάδικα και αποθήκες: 25 συλλήψεις για λαθρεμπόριο και «πειραγμένες» αντλίες

Οι δύο εγκληματικές οργανώσεις φέρονται να είχαν αναπτύξει ένα εκτεταμένο κύκλωμα που εμπλεκόταν τόσο στη διακίνηση λαθραίων καυσίμων όσο και στην παραποίηση των μετρήσεων στις αντλίες πρατηρίων
LIFO NEWSROOM

σχόλια

4 σχόλια
Εάν ακροδεξιοί δημιουργούσαν ομάδα που θα ονομάζονταν «Μοναχολύκοι Ριζοσπαστικού Αυτόνομου Μαχητικού Εθνικοσοσιαλισμού», τότε και εγώ είμαι η Μίνι Μάους. Ούτε μια προβοκάτσια (τι αγαπημένη λέξη σας) δεν μπορείτε να στήσετε σωστά, σύντροφοι.
Στις 24-8 έγινε εμπρηστική επίθεση στην κατάληψη στέγης προσφύγων Νοταρά, οι δολοφόνοι βάζοντας γκαζάκια και βενζίνη στις 4 τα ξημερώματα επιχείρησαν να κάψουν ζωντανούς 130 ανθρώπους, το κτίριο εκκενώθηκε γρήγορα και κανένας δεν τραυματίστηκε, από τη φωτιά υπήρξαν όμως πολύ μεγάλες ζημιές στο ισόγειο και τον ημιόροφο του κτιρίου, και καταστράφηκαν ολοσχερώς οι προμήθειες, τα πλυντήρια, τα φάρμακα και ο χώρος του ιατρείου, τα βιβλία και τα παιχνίδια που υπήρχαν στους χώρους αυτούς.Αυτό το γεγονός δεν υπήρξε ούτε ως είδηση στα καθεστωτικά μέσα, ούτε και στη lifo φυσικά. (εντάξει δεν ήταν και αντίστοιχο με σύθημα που λέρωσε λευκό τοίχο για να εξοργιστούμε όλοι!)Μερικές ημέρες μετά έγινε μια πολύ μεγάλη πορεία από χιλιάδες ανθρώπους στο κέντρο της Αθήνας που κατευθύνθηκε στο δημαρχείο και στα γραφεία του συριζα, κάνοντας σαφές ότι θα υπερασπιστούμε τους μετανάστες και τους πρόσφυγες. Ότι θα ζήσουμε μαζί και μαζί θα τσακίσουμε το φασισμό.Ούτε αυτή η πορεία φυσικά υπήρξε πουθενά ως αναφορά.Οι ζημιές στην κατάληψη έχουν επιδιορθωθεί ήδη με πολύ δουλειά από πολλούς ανθρώπους.Η αλληλεγγύη θα νικήσει! Θα ζήσουμε μαζί.