Σουηδία: Μητέρα καταδικάστηκε επειδή τιμωρούσε τον 3χρονο γιο της κλείνοντάς τον σε σκοτεινό δωμάτιο

Σουηδία: Μητέρα καταδικάστηκε επειδή τιμωρούσε τον 3χρονο γιο της κλείνοντάς τον σε σκοτεινό δωμάτιο Facebook Twitter
0

Μια μητέρα που τιμωρούσε τον 3χρονο γιο της κλείνοντας τον σε ένα σκοτεινό δωμάτιο καταδικάστηκε στη Σουηδία σε ποινή φυλάκισης με αναστολή και αναγκάστηκε να δώσει αποζημίωση στο παιδί της, όπως έγινε γνωστό από δικαστική πηγή.

 

Τη μητέρα αυτή, μια Ταϊλανδέζα 36 ετών, κατήγγειλε ο Σουηδός πατέρας του παιδιού με τον οποίο ακόμη ζούσε την εποχή των γεγονότων.

 

Το δικαστήριο καταδίκασε χθες Τρίτη τη μητέρα σε πρόστιμο 15.000 κορώνων (λίγο περισσότερο από 1.500 ευρώ) και σε ποινή φυλάκισης με αναστολή.

 

Με δεδομένης της αντιπαράθεσης μεταξύ των δύο γονιών, που πλέον είναι χωρισμένοι, το δικαστήριο βασίστηκε στην ομολογία της μητέρας.

 

Αυτή παραδέχθηκε ότι έκλεινε τον γιο της σε μια σάουνα «μία ή δύο φορές τον μήνα» από τον Αύγουστο ως τον Νοέμβριο του 2015 «επί δύο ή τρία λεπτά», όταν «δεν ήταν υπάκουος».

 

Το δικαστήριο ταύτισε την ποινή αυτή με «κράτηση» και επιπλέον αναγνώρισε στην κατηγορούμενη το αδίκημα των «απειλών», καθώς η ίδια παραδέχθηκε ότι έλεγε στον γιο της: «αν το ξανακάνεις αυτό, θα σε βάλω στη σάουνα».

 

Η Σουηδία είναι μια πρωτοπόρος χώρα στην προστασία των δικαιωμάτων των παιδιών, καθώς ήταν η πρώτη που κατέστησε παράνομη τη σωματική τιμωρία το 1979.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μπλακ άουτ σε Ισπανία: «Έχουν γίνει μεγάλες ζημιές οικονομικές σε όλα τα επίπεδα της υποδομής»

Διεθνή / Μπλακ άουτ σε Ισπανία: «Έχουν γίνει μεγάλες ζημιές οικονομικές σε όλα τα επίπεδα της υποδομής»

Η εξήγηση του συμβούλου του Ελληνικού Ιδρύματος Ευρωπαϊκής και Εξωτερικής Πολιτικής και ειδικού για θέματα ενέργειας, Μιχάλη Μυριάνθη, για το πρωτοφανές μπλακ άουτ σε Ισπανία και Πορτογαλία
LIFO NEWSROOM
ΗΠΑ: Το υπουργείο Παιδείας ξεκίνησε έρευνα κατά του Χάρβαρντ

Διεθνή / ΗΠΑ: Το υπουργείο Παιδείας ξεκίνησε έρευνα κατά του Χάρβαρντ

Η υπηρεσία Πολιτικών Δικαιωμάτων του υπουργείου Παιδείας ανακοίνωσε ότι οι ξεκίνησε έρευνα «έπειτα από αναφορές για διακρίσεις που γίνονται με βάση τη φυλή στον τρόπο λειτουργίας του περιοδικού» Harvard Law Review κατά παράβαση του άρθρου VI του νόμου περί πολιτικών δικαιωμάτων του 1964
LIFO NEWSROOM