Ο Πούτιν είπε όχι στο αίτημα του στρατού για νέες επιδρομές στο Χαλέπι

Ο Πούτιν είπε όχι στο αίτημα του στρατού για νέες επιδρομές στο Χαλέπι Facebook Twitter
0

Νωρίτερα σήμερα, το ρωσικό υπουργείο Αμύνης ανακοίνωσε πως το Γενικό Επιτελείο ζήτησε από τον πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν την άδεια να επαναλάβει τις αεροπορικές επιδρομές εναντίον των ισλαμιστών ανταρτών στην πόλη Χαλέπι,στην ανατολική Συρία, έπειτα από 10ήμερη διακοπή τους.


Το υπουργείο επικαλέστηκε την πρόσφατη αναζωπύρωση της δραστηριότητας των ισλαμιστών και τις αδιάκοπες απώλειες σε ζωές αμάχων για να δικαιολογήσει το αίτημά του.


Την ίδια ώρα φιλοκυβερνητικά έντυπα σήμερα αναφέρουν πως η Ρωσία αποστέλλει το καταδρομικό Σμιέτλιβι για να ενωθεί με τον επιχειρησιακό στόλο της έξω από τις ακτές στη Συρία στη Μεσόγειο.

Ωστόσο ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν «δεν θεωρεί σκόπιμη αυτή τη στιγμή την επανάληψη των αεροπορικών επιδρομών στο Χαλέπι» όπως ζήτησε το γενικό επιτελείο εθνικής άμυνας της Ρωσίας και έκρινε ότι είναι «απαραίτητη η παράταση της εκεχειρίας για ανθρωπιστικούς λόγους» σε αυτήν την πόλη της Συρίας, ανακοίνωσε απόψε το Κρεμλίνο.


Εντούτοις, «εφόσον καταστεί αναγκαίο, προκειμένου να μπει ένα τέλος στις προκλητικές ενέργειες των τρομοκρατικών ομάδων, η Ρωσία επιφυλάσσεται του δικαιώματος να προσφύγει σε όλα τα μέσα που διαθέτει με στόχο να στηρίξει τις ένοπλες δυνάμεις της Συρίας» πρόσθεσε ενώπιον των δημοσιογράφων ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ.

«Ο πρόεδρος εκτιμά ότι είναι απαραίτητο να παραταθεί η εκεχειρία για ανθρωπιστικούς λόγους για να επιτραπεί η απομάκρυνση των τραυματιών και η απόσυρση των μαχητών που θέλουν να εγκαταλείψουν την πόλη, όμως επίσης (για να δοθεί η δυνατότητα στους Αμερικανούς εταίρους μας να τηρήσουν τις υποσχέσεις τους και τις υποχρεώσεις τους και να διαχωρίσουν την αυτοαποκαλούμενη μετριοπαθή αντιπολίτευση από τις τρομοκρατικές οργανώσεις» επισήμανε ο Πεσκόφ.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Εάν έχει κλαπεί ο χρυσός των ΗΠΑ από το Φορτ Νοξ, ρωτούν Τραμπ και Μασκ

Διεθνή / Εάν έχει κλαπεί ο χρυσός των ΗΠΑ από το Φορτ Νοξ, ρωτούν Τραμπ και Μασκ

Πρέπει να πάμε εκεί και να διαπιστώσουμε εάν είναι εκεί όντως ο χρυσός, επιμένει ο πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο - «Ίσως ο Μάσκ θέλει να δει πώς μοιάζει ο πλούτος του στην πραγματικότητα»
LIFO NEWSROOM
Φράχτη μήκους 8,5 χλμ. κατασκευάζει στον Έβρο και η Τουρκία

Διεθνή / Φράχτη μήκους 8,5 χλμ. κατασκευάζει στον Έβρο και η Τουρκία

Ο νομάρχης της Αδριανούπολης, Γιουνούς Σεζέρ, ανακοίνωσε ότι έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία των διαγωνισμών και τα έργα προχωρούν με την υποστήριξη του υπουργείου Εσωτερικών και του υπουργείου Άμυνας
LIFO NEWSROOM
Επτά σημεία από την ομιλία Τραμπ στο Κογκρέσο: «Ο πρόεδρος ακόμη δεν άρχισε»

Διεθνή / Επτά σημεία από την ομιλία Τραμπ στο Κογκρέσο: «Ο πρόεδρος ακόμη δεν άρχισε»

Εκστασιασμένοι Ρεπουμπλικανοί και αποσβολωμένοι Δημοκρατικοί παρακολούθησαν τον Τραμπ να αναφέρεται στην Ουκρανία, τους δασμούς, τη Γροιλανδία και τον Παναμά, τις πολιτικές DEI και, φυσικά, στον Έλον Μασκ
LIFO NEWSROOM
Η Κίνα απαντά στους δασμούς Τραμπ: Αν οι ΗΠΑ θέλουν πόλεμο, θα πολεμήσουμε μέχρι τέλους

Διεθνή / Η Κίνα απαντά στους δασμούς Τραμπ: Αν οι ΗΠΑ θέλουν πόλεμο, θα πολεμήσουμε μέχρι τέλους

Είμαστε έτοιμοι για οποιοδήποτε είδος πολέμου, απαντά το Πεκίνο, αποδεικνύοντας ότι μία υπερδύναμη είναι σαν τη γυναίκα του Καίσαρα: πρέπει και να είναι ισχυρή και να φαίνεται
LIFO NEWSROOM