Ο Πούτιν είπε όχι στο αίτημα του στρατού για νέες επιδρομές στο Χαλέπι

Ο Πούτιν είπε όχι στο αίτημα του στρατού για νέες επιδρομές στο Χαλέπι Facebook Twitter
0

Νωρίτερα σήμερα, το ρωσικό υπουργείο Αμύνης ανακοίνωσε πως το Γενικό Επιτελείο ζήτησε από τον πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν την άδεια να επαναλάβει τις αεροπορικές επιδρομές εναντίον των ισλαμιστών ανταρτών στην πόλη Χαλέπι,στην ανατολική Συρία, έπειτα από 10ήμερη διακοπή τους.


Το υπουργείο επικαλέστηκε την πρόσφατη αναζωπύρωση της δραστηριότητας των ισλαμιστών και τις αδιάκοπες απώλειες σε ζωές αμάχων για να δικαιολογήσει το αίτημά του.


Την ίδια ώρα φιλοκυβερνητικά έντυπα σήμερα αναφέρουν πως η Ρωσία αποστέλλει το καταδρομικό Σμιέτλιβι για να ενωθεί με τον επιχειρησιακό στόλο της έξω από τις ακτές στη Συρία στη Μεσόγειο.

Ωστόσο ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν «δεν θεωρεί σκόπιμη αυτή τη στιγμή την επανάληψη των αεροπορικών επιδρομών στο Χαλέπι» όπως ζήτησε το γενικό επιτελείο εθνικής άμυνας της Ρωσίας και έκρινε ότι είναι «απαραίτητη η παράταση της εκεχειρίας για ανθρωπιστικούς λόγους» σε αυτήν την πόλη της Συρίας, ανακοίνωσε απόψε το Κρεμλίνο.


Εντούτοις, «εφόσον καταστεί αναγκαίο, προκειμένου να μπει ένα τέλος στις προκλητικές ενέργειες των τρομοκρατικών ομάδων, η Ρωσία επιφυλάσσεται του δικαιώματος να προσφύγει σε όλα τα μέσα που διαθέτει με στόχο να στηρίξει τις ένοπλες δυνάμεις της Συρίας» πρόσθεσε ενώπιον των δημοσιογράφων ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ.

«Ο πρόεδρος εκτιμά ότι είναι απαραίτητο να παραταθεί η εκεχειρία για ανθρωπιστικούς λόγους για να επιτραπεί η απομάκρυνση των τραυματιών και η απόσυρση των μαχητών που θέλουν να εγκαταλείψουν την πόλη, όμως επίσης (για να δοθεί η δυνατότητα στους Αμερικανούς εταίρους μας να τηρήσουν τις υποσχέσεις τους και τις υποχρεώσεις τους και να διαχωρίσουν την αυτοαποκαλούμενη μετριοπαθή αντιπολίτευση από τις τρομοκρατικές οργανώσεις» επισήμανε ο Πεσκόφ.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο «μυστικός πόλεμος» της Μοσάντ κατά της Χεζμπολάχ: Οι βομβητές και η εξόντωση Νασράλα

Διεθνή / Ο «μυστικός πόλεμος» της Μοσάντ κατά της Χεζμπολάχ: Οι βομβητές και η εξόντωση Νασράλα

Το 2015 ξεκίνησε να εφαρμόζεται το σχέδιο - Πώς εξελίχθηκε η απολύτως μυστική επιχείρηση - Ο ρόλος άγνωστης γυναίκας στην πώληση των συσκευών στη Χεζμπολάχ - Οι κίνδυνοι και τα ρίσκα των Ισραηλινών
LIFO NEWSROOM
Σόου Ντόναλντ Τραμπ με Έλον Μασκ επί σκηνής στο Μπάτλερ

Διεθνή / Σόου Ντόναλντ Τραμπ με Έλον Μασκ επί σκηνής στο Μπάτλερ

Ο υποψήφιος των Ρεπουμπλικανών επέστρεψε δίνοντας σόου για τους φανατικούς του υποστηρικτές, με τον Έλον Μασκ να χοροπηδά επί σκηνής για να τον αποθεώσει - «Όπως έλεγα...», ξεκίνησε την ομιλία του - Ενός λεπτού σιγή και τέσσερις ήχοι καμπάνας για τον νεκρό και τους τραυματίες - Ακούστηκε και το Ave Maria
LIFO NEWSROOM