Λογισμικό για έκδοση διαβατηρίων απέρριψε τη φωτογραφία ασιάτη επειδή «είχε κλειστά μάτια»

Λογισμικό για έκδοση διαβατηρίων απέρριψε τη φωτογραφία ασιάτη επειδή «είχε κλειστά μάτια» Facebook Twitter
0

Ένας Νεοζηλανδός ασιατικής καταγωγής αντιμετώπισε πρόβλημα όταν προσπάθησε να κάνει μια αίτηση για έκδοση διαβατηρίου, καθώς το σχετικό λογισμικό απέρριψε τη φωτογραφία που καταχώρισε λόγω των ματιών του. Το σύστημα έδειξε ένα μήνυμα ότι υπάρχει σφάλμα, αναφέροντας ότι τα μάτια του Richard Lee είναι κλειστά, ενώ στην πραγματικότητα ήταν εμφανώς ανοιχτά.

Ο φοιτητής αεροδιαστημικής μηχανικής, ο οποίος σπουδάζει στη Μελβούρνη της Αυστραλίας, είχε καταχωρίσει τη φωτογραφία του σε ένα online πρόγραμμα της Διεύθυνσης Εσωτερικών Υποθέσεων της Νέας Ζηλανδίας, του γραφείου που είναι υπεύθυνο για την έκδοση των διαβατηρίων.

Ο Lee από την πλευρά του τόνισε ότι δεν είναι ρατσιστικό. «Ήταν ένα ρομπότ. Δεν κρατάω κακία», δήλωσε. «Πάντα είχα πολύ μικρά μάτια και η τεχνολογία αναγνώρισης προσώπου είναι σχετικά καινούρια και απλοϊκή», δήλωσε ο 22χρονος στο Reuters.

Γεννημένος στην Ταϊβάν αλλά έχοντας μεγαλώσει στη Νέα Ζηλανδία, ο Lee προσπαθούσε να ανανεώσει το διαβατήριό του ώστε να μπορέσει να επιστρέψει στην Αυστραλία ύστερα από χριστουγεννιάτικες διακοπές στη Νέα Ζηλανδία. Όταν επικοινώνησε με την υπηρεσία για την έκδοση διαβατηρίων, του είπαν ότι στη φωτογραφία που απορρίφθηκε υπήρχε πολλή σκιά στα μάτια του. Αργότερα, καταχώρισε μια νέα φωτογραφία που έγινε αποδεκτή και το διαβατήριο ανανεώθηκε.

Ένας εκπρόσωπος της υπηρεσίας δήλωσε ότι έως και 20% των φωτογραφιών που καταχωρούνται διαδικτυακά απορρίπτονται, συνήθως επειδή τα μάτια είναι κλειστά. «Αυτό είναι το γενικό μήνυμα σφάλματος που αποστέλλεται σε αυτή την περίπτωση», είπε.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Υπερτουρισμός: Το καλοκαίρι που η Ευρώπη γύρισε την πλάτη στους τουρίστες - Ανάλυση της Washington Post

Διεθνή / Υπερτουρισμός: Το καλοκαίρι που η Ευρώπη γύρισε την πλάτη στους τουρίστες - Ανάλυση της Washington Post

«Με τον αριθμό των επισκεπτών να αυξάνεται στα ύψη σε κορυφαίους προορισμούς όπως η Βαρκελώνη και η Βενετία, οι ντόπιοι το λένε δυνατά και καθαρά: Αρκετά», γράφει η αμερικανική εφημερίδα - Τι επισημαίνει για την περίπτωση της Ελλάδας
LIFO NEWSROOM