Εργαζόμενοι στην τεχνολογία δεσμεύονται να μη βοηθήσουν την κυβέρνηση Τραμπ σε παρακολουθήσεις μουσουλμάνων και απελάσεις

Εργαζόμενοι στην τεχνολογία δεσμεύονται να μη βοηθήσουν την κυβέρνηση Τραμπ σε παρακολουθήσεις μουσουλμάνων και απελάσεις Facebook Twitter
0

Πάνω από 200 υπάλληλοι εταιρειών τεχνολογίας που περιλαμβάνουν την Alphabet, μητρική της Google, την Twitter και την Salesforce δεσμεύτηκαν χθες να αρνηθούν να βοηθήσουν την κυβέρνηση του Ντόναλντ Τραμπ να χτίσει ένα μητρώο πληροφοριών ώστε να παρακολουθεί άτομα βάσει της θρησκείας των ή να προχωρήσει σε μαζικές απελάσεις.


Χρησιμοποιώντας ως παραλληλισμό το Ολοκαύτωμα και τον εγκλεισμό των Αμερικανών ιαπωνικής καταγωγής σε στρατόπεδα κατά τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο, οι υπάλληλοι υπέγραψαν ανοικτή επιστολή στον ιστότοπο "neveragain.tech" καταδικάζοντας τις ιδέες που είχε εκφράσει ο Τραμπ κατά την προεκλογική περίοδο. Η διαμαρτυρία, η οποία ξεκίνησε με περίπου 60 υπογραφές αλλά τριπλασιάστηκε μέσα σε λίγες ώρες από την δημοσιοποίησή της, έγινε την παραμονή μιας συνάντησης αρκετών διευθυντών τεχνολογικών εταιρειών με τον επενδυτή ακινήτων στη Νέα Υόρκη.


«Επιλέγουμε να σταθούμε στο πλευρό των Αμερικανών μουσουλμάνων, των μεταναστών, και όλων των ανθρώπων των οποίων οι ζωές και τα αναγκαία προς το ζην απειλούνται από τις πολιτικές συλλογής πληροφοριών της νέας κυβέρνησης», αναφέρεται στην επιστολή, που υπογράφουν μηχανικοί λογισμικού, σχεδιαστές και διευθυντικά στελέχη.


Συνεχίζοντας, γράφει ότι "«αρνούμαστε να χτίσουμε μια βάση δεδομένων ατόμων βάσει των συνταγματικά προστατευμένων θρησκευτικών τους πεποιθήσεων. Αρνούμαστε να βοηθήσουμε σε μαζικές απελάσεις ανθρώπων που η κυβέρνηση θεωρεί ότι είναι ανεπιθύμητοι».


Η επιστολή αναφέρει ότι οι υπογράφοντες δεν θα συμμετάσχουν στη δημιουργία βάσεων ιδιωτικών δεδομένων για την αμερικανική κυβέρνηση με βάση τη φυλή, τη θρησκεία ή την καταγωγή, ότι θα μειώσουν τη συλλογή ή αποθήκευση πληροφοριών που θα μπορέσουν να βοηθήσουν σε τέτοια στοχοποίηση, καθώς και ότι θα αντισταθούν σε κάθε χρήση στοιχείων στις αντίστοιχες εταιρείες τους που μπορεί να θεωρούνται παράνομες ή ανήθικες.


Ο Τραμπ μπήκε σε αντιπαράθεση με την Sillikon Valley, όπου εδρεύουν μεγάλες εταιρείες τεχνολογίας, για αρκετά θέματα κατά την προεκλογική περίοδο, μεταξύ των οποίων συγκαταλέγονται η μετανάστευση, η παρακολούθηση ατόμων από την κυβέρνηση και η κρυπτογράφηση, ενώ η νίκη του στις εκλογές τον περασμένο μήνα ανησύχησε πολλές εταιρείες που φοβήθηκαν ότι μπορεί να θέσει σε εφαρμογή τις εξαγγελίες του ως πρόεδρος.


Αυτές οι ανησυχίες δεν έχουν μειωθεί τις τελευταίες εβδομάδες, καθώς ο Τραμπ έχει πει ότι σκοπεύει να διορίσει σε ανώτατες θέσεις στην κυβέρνησή του άτομα που υποστηρίζουν την επέκταση των προγραμμάτων παρακολούθησης πολιτών.


Σύμφωνα με δύο πηγές στη βιομηχανία, μεταξύ των επιχειρηματιών που αναμένεται να συναντηθούν με τον Τραμπ σε συνάντηση κορυφής με την ομάδα μετάβασης του Τραμπ είναι ο Λάρι Πέιτζ της Alphabet, ο Τιμ Κουκ της Apple, η Σέριλ Σάντμπεργκ της Facebook, ο Τζεφ Μπέζος της Amazon.com και η Σάφρα Κατς της Oracle. Η ομάδα του Τραμπ δεν απάντησε σε αίτημα για μια δήλωση σχετικά με την ανοιχτή επιστολή.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Το χωριό του Άγιου Βασίλη στη Λαπωνία είναι στην πραγματικότητα πολεμικό καταφύγιο

Διεθνή / Το χωριό του Άγιου Βασίλη στη Λαπωνία είναι στην πραγματικότητα πολεμικό καταφύγιο

Το ονειρικό χωριό του Άγιου Βασίλη στο Ροβανιέμι δημιουργήθηκε ως καταφύγιο και σε περίπτωση βομβιστικής επίθεσης κατά της Φινλανδίας, μπορεί να παρέχει ασφάλεια στους κατοίκους
LIFO NEWSROOM
Η αστυνομία στο Περού έβαλε τον... Γκριντς να κλέψει τα Χριστούγεννα εμπόρων ναρκωτικών

Διεθνή / Η αστυνομία στο Περού έβαλε τον... Γκριντς να κλέψει τα Χριστούγεννα εμπόρων ναρκωτικών

Η εθνική αστυνομική υπηρεσία του Περού κατέγραψε εικόνες με τον Γκριντς να τρέχει στη Λίμα και με μια βαριοπούλα κρεμασμένη στον ώμο του να κάνει έφοδο σε κρησφύγετο εμπόρων ναρκωτικών 
LIFO NEWSROOM