Βρέθηκε το ένα «μαύρο κουτί» του Τουπόλεφ

Βρέθηκε το ένα «μαύρο κουτί» του Τουπόλεφ Facebook Twitter
0

Το πρώτο “μαύρο κουτί” του μοιραίου αεροσκάφους Tu-154, το οποίο κατέπεσε στη Μαύρη Θάλασσα, εντοπίστηκε, μεταδίδει το πρακτορείο ειδήσεων TASS, επικαλούμενο αρμόδια πηγή.

 

Ένα από τα δύο “μαύρα κουτιά” εντοπίστηκε στα συντρίμμια του ρωσικού στρατιωτικού αεροσκάφους, το οποίο κατέπεσε την Κυριακή στη Μαύρη Θάλασσα, με συνέπεια το θάνατο του συνόλου των 92 επιβαινόντων σε αυτό, σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων TASS, που επικαλείται πηγή των υπηρεσιών ασφαλείας.

 

Σύμφωνα με την ίδια πηγή, το “μαύρο κουτί” περιέχει δεδομένα του καταγραφέα πτήσης και θα βοηθήσει στον εντοπισμό της αιτίας που προκάλεσε την συντριβή του αεροσκάφους, ενώ θα σταλεί στη Μόσχα, για ανάλυση.

 

Οι ερευνητές που διερευνούν τα αίτια της πτώσης του Tu-154, αποδίδουν την πτώση του αεροσκάφους, είτε σε λάθος του πληρώματος, είτε σε τεχνικό πρόβλημα.

Τμήμα της ουράς του ρωσικού αεροσκάφους  εντοπίστηκε στην περιοχή που συνετρίβη στη Μαύρη Θάλασσα, έγινε γνωστό εν τω μεταξύ χθες από το υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας.


«Αρκετά συντρίμμια βρέθηκαν στον βυθό, μεταξύ αυτών η ουρά μαζί με τμήματα του κινητήρα. Αυτή τη στιγμή οι δύτες εξετάζουν αυτά τα κομμάτια» επισημαίνεται στην ανακοίνωση του υπουργείου.


Όπως τονίζεται, συνολικά 45 πλοία, 15 βαθυσκάφη, 192 δύτες, 12 αεροσκάφη και 5 ελικόπτερα συμμετέχουν στην επιχείρηση διάσωσης στην περιοχή που συνετρίβη το Tu-154.

 

 

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πέρι Κουρουμπλής: «Είναι αθώος», λέει ο αδελφός του για το διπλό φονικό πριν μισό αιώνα στη Μελβούρνη

Διεθνή / Πέρι Κουρουμπλής: «Είναι αθώος», λέει ο αδελφός του για το διπλό φονικό πριν μισό αιώνα στη Μελβούρνη

Ο Πέρι Κουρουμπλής είναι ο Ελληνοαυστραλός που συνελήφθη στη Ρώμη για τους ειδεχθείς φόνους δύο γυναικών στην Αυστραλία πριν από 47 χρόνια - Τι δηλώνει ο αδερφός του
LIFO NEWSROOM