Σ. Αραβία: Πάρτι με μουσική, αλκοόλ και τη συμμετοχή αντρών και γυναικών προκαλεί την κινητοποίηση των αρχών

Σ. Αραβία: Πάρτι με μουσική, αλκοόλ και τη συμμετοχή αντρών και γυναικών προκαλεί την κινητοποίηση των αρχών Facebook Twitter
0

Οι αρχές της Σαουδικής Αραβίας συνέλαβαν έναν αριθμό υπόπτων, μετά τη δημοσιοποίηση ενός βίντεο που δείχνει μια παρέα νεαρών αντρών και γυναικών να γλεντάει σε ταράτσα κτιρίου στην Τζέντα, ενώ διακρίνονται φιάλες που πιθανώς περιέχουν αλκοόλ.

Το βίντεο δημοσιεύτηκε στο YouTube την περασμένη Τρίτη και προκάλεσε την κινητοποίηση των αρχών που σύστησαν ειδική ομάδα διερεύνησης του περιστατικού με επικεφαλής υποστράτηγο και υπό την εποπτεία του αρχηγού της αστυνομίας, σύμφωνα με την εφημερίδα Okaz.

Με ανάλυση απεικόνισης και με «όπλο» την σημαία που φαίνεται στο βάθος και ο ιστός της είναι ο υψηλότερος στην Τζέντα, η αστυνομία εντόπισε τη διεύθυνση στην οποία έγινε το πάρτι και προχώρησε σε συλλήψεις.

Κύριος ύποπτος ήταν ένας Ιορδανός, ο οποίος συνελήφθη την ώρα που προσπαθούσε να διαφύγει από τη χώρα και μετά την ανάκριση του τελικά παραδέχτηκε ότι οργάνωσε το πάρτι. Στη συνέχεια συνελήφθησαν τρεις γυναίκες, μία Λιβανέζα και φίλοι τους. Η έρευνα συνεχίζεται για τον εντοπισμό τυχόν άλλων συμμετεχόντων.

Οι κατηγορούμενοι ενδεχομένως να αντιμετωπίσουν μια ιδιαίτερα σκληρή τιμωρία. Η Σαουδική Αραβία έχει αυστηρούς κανόνες για την κοινή παρουσία ανδρών και γυναικών ενώ υπάρχει πλήρης απαγόρευση αλκοόλ. Το Νοέμβριο του 2015, ένας 74χρονος Βρετανός, αφέθηκε ελεύθερος αφού πέρασε ένα χρόνο στη φυλακή και τιμωρήθηκε με 350 βουρδουλιές επειδή κατείχε αλκοόλ.

Με πληροφορίες από το Russia Today

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Υπερτουρισμός: Το καλοκαίρι που η Ευρώπη γύρισε την πλάτη στους τουρίστες - Ανάλυση της Washington Post

Διεθνή / Υπερτουρισμός: Το καλοκαίρι που η Ευρώπη γύρισε την πλάτη στους τουρίστες - Ανάλυση της Washington Post

«Με τον αριθμό των επισκεπτών να αυξάνεται στα ύψη σε κορυφαίους προορισμούς όπως η Βαρκελώνη και η Βενετία, οι ντόπιοι το λένε δυνατά και καθαρά: Αρκετά», γράφει η αμερικανική εφημερίδα - Τι επισημαίνει για την περίπτωση της Ελλάδας
LIFO NEWSROOM