Συνεδρίαση του EuroWorking Group και συνάντηση Τσακαλώτου - Μοσκοβισί στις Βρυξέλλες

Συνεδρίαση του EuroWorking Group και συνάντηση Τσακαλώτου - Μοσκοβισί στις Βρυξέλλες Facebook Twitter
Alexandros Michailidis / SOOC
0

Η πορεία του προγράμματος και η επανεκκίνηση της δεύτερης αξιολόγησης αναμένεται να βρεθούν στο επίκεντρο της συνάντησης που θα έχει σε λίγη ώρα ο υπουργός Οικονομικών, Ευκλείδης Τσακαλώτος με τον επίτροπο Οικονομικών Υποθέσεων, Πιερ Μοσκοβισί στις Βρυξέλλες.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, αναμένεται να «καταγράψουν την πρόοδο» που έχει σημειωθεί μέχρι τώρα στη δεύτερη αξιολόγηση, όπως ανέφερε ο εκπρόσωπος της Επιτροπής, Αλεξάντερ Βιντερστάιν ερωτηθείς σχετικά κατά τη διάρκεια της καθιερωμένης ενημέρωσης του Τύπου σήμερα στις Βρυξέλλες.

Παράλληλα, το ελληνικό ζήτημα αναμένεται να τεθεί επί τάπητος και κατά τη συνεδρίαση του EuroWorking Group που θα πραγματοποιηθεί σήμερα το απόγευμα στις Βρυξέλλες, στο οποίο συμμετέχουν οι εκπρόσωποι των υπουργείων Οικονομικών της ευρωζώνης. Το ζητούμενο είναι η επανεκκίνηση των διαπραγματεύσεων μεταξύ Αθήνας και θεσμών και η επίτευξη προόδου προς την ολοκλήρωση της δεύτερης αξιολόγησης.

Χθες ο Ευκλείδης Τσακαλώτος συναντήθηκε με τον Γάλλο ομόλογό του Μισέλ Σαπέν στο Παρίσι. Η συνάντηση θεωρήθηκε «κλειστή στον τύπο» και δεν υπήρξαν δηλώσεις. Σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΠΕ-ΜΠΕ, υπήρξε μια λεπτομερής συζήτηση επί όλων των θεμάτων που αφορούν την αξιολόγηση και οι δύο πλευρές συμφώνησαν ότι θα πρέπει να ολοκληρωθεί το συντομότερο δυνατό.

Νωρίτερα σήμερα, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Δ. Τζανακόπουλος, αναφερόμενος στην δεύτερη αξιολόγηση, επισήμανε πως παράλογες απαιτήσεις καθώς και απαιτήσεις εκτός της υπάρχουσας συμφωνίας δεν πρόκειται να γίνουν δεκτές.

Οικονομία
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ