Οι κόρες του Μπους στέλνουν συγκινητική επιστολή στις κόρες του Ομπάμα

Οι κόρες του Μπους στέλνουν συγκινητική επιστολή στις κόρες του Ομπάμα Facebook Twitter
0

Οι δίδυμες κόρες του Τζορτζ Μπους, προκατόχου στο Λευκό Οίκο του Μπαράκ Ομπάμα, έγραψαν επιστολή προς τις κόρες του απερχόμενου Προέδρου, Μάλια και Σάσα, δίνοντάς τους συμβουλές  για να αντιμετωπίσουν το νέο τους ρόλο ως «πρώην πρώτες κόρες».

Οι 35άρες πλέον Τζένα και Μπάρμπαρα γράφουν στην επιστολή που δημοσιεύεται στο ΤΙΜΕ ότι πριν από οκτώ χρόνια, μια κρύα ημέρα του Νοεμβρίου είχαν υποδεχτεί τις Μάλια και Σάσα στα σκαλιά του Λευκού Οίκου.

Αναφέρουν στην επιστολή:

«Είδαμε τη λάμψη αλλά και την επιφυλακτικότητα στα μάτια σας, ενώ κοιτούσατε το νέο σας σπίτι. Αφήσαμε τις δουλειές μας στη Βαλτιμόρη και τη Νέα Υόρκη και ταξιδέψαμε στην Ουάσιγκτον για να σας ξεναγήσουμε. Να σας δείξουμε την κρεβατοκάμαρα του Lincoln, τα υπνοδωμάτια που ήταν κάποτε δικά μας, να σας παρουσιάσουμε όλους τους ανθρώπους που έχουν αφοσιωθεί την υπηρεσία του ιστορικού αυτού οίκου. Περιπλανηθήκαμε οι τέσσερις μας  στις μεγαλοπρεπείς αίθουσες του σπιτιού που θα μετακομίζατε χωρίς να έχετε άλλη επιλογή».

Οι κόρες του Μπους στέλνουν συγκινητική επιστολή στις κόρες του Ομπάμα Facebook Twitter

«Σε οκτώ χρόνια, έχετε κάνει τόσα πολλά. Έχετε δει τόσα πολλά. Επισκεφθήκατε το κελί όπου είχε φυλακιστεί για δεκαετίες ο Νέλσον Μαντέλα, κρατώντας τον πατέρα σας. Ταξιδέψατε στη Λιβερία και στο Μαρόκο με τη μητέρα σας για να μιλήσετε για τη σημασία της εκπαίδευσης σε κορίτσια που έβλεπαν τους εαυτούς τους σε σας και στους γονείς σας, και αντιλαμβάνονταν ότι θα μπορούσαν να γίνουν σαν κι εσάς, αν συνέχιζαν να μελετούν και να εκπαιδεύονται. Παρακαθίσατε σε δείπνα, κάνατε πεζοπορία σε εθνικά πάρκα, συναντηθήκατε με ηγέτες του κόσμου και καταφέρατε να γελάσετε με τα αστεία του μπαμπά σας την Ημέρα των Ευχαριστιών, ενώ ήσασταν παιδιά, πηγαίνατε στο σχολείο και κάνατε φίλους. Παρακολουθήσαμε την μεταμόρφωση σας από κορίτσια σε εντυπωσιακές νεαρές γυναίκες με χάρη και άνεση. Και μέσα από όλα αυτά είχατε η μία την άλλη, ακριβώς όπως κι εμείς», αναφέρουν.

«Τώρα είστε έτοιμες να ενταχθείτε σε μια άλλη λέσχη, αυτή με τα πρώην Πρώτα Παιδιά, θέση που δεν επιδιώξατε και που δεν έχει κατευθυντήριες γραμμές. Αλλά έχετε σε τόσα πολλά να προσβλέπετε. Θα πρέπει να γράψετε την ιστορία της ζωής σας, πέρα από τη σκιά των διάσημων γονέων σας, κουβαλώντας πάντα μαζί σας τις εμπειρίες από τα τελευταία οκτώ χρόνια.»

Οι κόρες του Μπους στέλνουν συγκινητική επιστολή στις κόρες του Ομπάμα Facebook Twitter

Στη συνέχεια οι κόρες του Τζορτζ Μπους αναφέρονται στους ανθρώπους του Λευκού Οίκου και στις εμπειρίες τους από τη διαμονή τους για να καταλήξουν σε συμβουλές προς τις κόρες του Ομπάμα:

«Απολαύστε το κολέγιο. Όπως οι περισσότεροι στον κόσμο γνωρίζουν, εμείς το κάναμε. Και δεν θα έχετε το βάρος του κόσμου στους νεανικούς ώμους σας πια. Εξερευνήστε τα πάθη σας. Μάθετε ποιες είστε. Κάνετε λάθη, το έχετε αυτό το δικαίωμα. Συνεχίστε να περιβάλλεστε από πιστούς φίλους που ξέρετε, που σας λατρεύουν και θα σας προστατεύσουν από αυτούς που δεν σας αγαπούν. Μάλλον, είναι οι δικές σας καρδιές που έχουν σημασία.

Κρατήστε όλα αυτά που έχετε δει, τα άτομα που συναντήσατε, τα μαθήματα που έχετε μάθει, και αφήστε αυτό τον οδηγό βοήθειας να σας οδηγήσει σε θετικές αλλαγές. Δεν έχουμε καμιά αμφιβολία ότι θα το κάνετε. Τα ταξίδια με τους γονείς μας μας έμαθαν περισσότερα πράγματα από οποιαδήποτε τάξη. Μας άνοιξαν τα μάτια, σε νέους ανθρώπους, πολιτισμούς και ιδέες. Συναντηθήκαμε με εργαζόμενους σε εργοστάσιο στο Μίτσιγκαν, με εκπαιδευτικούς στην Καλιφόρνια, με γιατρούς στη Βιρμανία, με παιδιά που βγήκαν στους σκονισμένους δρόμους της Καμπάλα για να δουν τον Αμερικανό Πρόεδρο, και με παιδιά με τον ιό HIV που περιμένουν να πάρουν τα αντιρετροϊκά φάρμακα που θα σώσουν τις ζωές τους. Ένα μικρό κορίτσι εμφανίστηκε, φορούσε ένα όμορφο φόρεμα και έμοιαζε νέο αλλά δεν ήταν γιατί ήταν άρρωστο…Αυτή η συνάντηση άλλαξε την πορεία της ζωής της Μπάρμπαρα.

Έχετε ζήσει μέσα από την απίστευτη πίεση του Λευκού Οίκου. Έχετε ακούσει σκληρή κριτική για τους γονείς σας από ανθρώπους που δεν τους συνάντησαν ποτέ. Σταθείτε δίπλα τους τώρα που τελειώνουν τα πρωτοσέλιδα.  Είναι εκείνοι που σας δημιούργησαν και σας έφεραν στον κόσμο. Θα είναι στο πλάι σας, τώρα που ξεκινάτε το επόμενο κεφάλαιο στη ζωή σας, όπως κι εμείς.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Σικελία: Κινηματογράφος στη γενέτειρα του αρχηγού της μαφίας αρνείται να προβάλει ταινία για τη ζωή του

Διεθνή / Σικελία: Κινηματογράφος στη γενέτειρα του αρχηγού της μαφίας αρνείται να προβάλει ταινία για τη ζωή του

Ο δήμαρχος του Castelvetrano, Τζοβάνι Λεντίνι, δήλωσε ότι θα προσπαθήσει να πείσει τον ιδιοκτήτη του σινεμά να προβάλει την ταινία, «ώστε οι πολίτες να έχουν την ευκαιρία να τη δουν»
LIFO NEWSROOM
Το Ισραήλ εξαπολύει νέες επιθέσεις στη Βηρυτό- Σιγή ιχθύος για τον Νασράλα, απειλεί ο Νετανιάχου

Διεθνή / Το Ισραήλ εξαπολύει νέες επιθέσεις στη Βηρυτό- Σιγή ιχθύος για τον Νασράλα, απειλεί ο Νετανιάχου

Κατά τη διάρκεια των επιθέσεων, ο IDF ισχυρίστηκε ότι σκότωσε τον διοικητή της Χεζμπολάχ, Μοχάμεντ Αλί Ισμαήλ- Δεν έχει επιβεβαιωθεί ο θάνατος του Χασάν Νασράλα, όπως διατυμπανίζουν ισραηλινά ΜΜΕ
LIFO NEWSROOM
Μεταγλωττισμένες ομιλίες του Χίτλερ κάνουν θραύση στα social media

Διεθνή / Με χρήση AI, ακροδεξιοί δημιουργούν αγγλόφωνες ομιλίες του Χίτλερ και τις ανεβάζουν στα social media

Επιχειρώντας να προσελκύσουν νέους στη ναζιστική ιδεολογία, ακροδεξιοί χρησιμοποιούν την τεχνητή νοημοσύνη για να φτιάξουν υποτιθέμενες ομιλίες του ηγέτη του Γ' Ράιχ
LIFO NEWSROOM
«Στόχος μας ήταν ο Νασράλα», λέει το Ισραήλ - Δεν επιβεβαιώνεται η εξουδετέρωσή του

Διεθνή / «Στόχος μας ήταν ο Νασράλα», λέει το Ισραήλ - Δεν επιβεβαιώνεται η εξουδετέρωσή του

Ισραηλινά ΜΜΕ μεταδίδουν πως σκοτώθηκε ο ηγέτης της Χεζμπολάχ - Είναι «πολύ νωρίς για να πούμε» εάν η επίθεση στη Βηρυτό είχε αυτό το αποτέλεσμα, δήλωσε Ισραηλινός αξιωματούχος
LIFO NEWSROOM
Ποιος είναι ο ηγέτης της Χεζμπολάχ, Χασάν Νασράλα

Διεθνή / Ποιος είναι ο ηγέτης της Χεζμπολάχ, Χασάν Νασράλα

«Δεν περιμένω να με αθωώσει η ιστορία» δήλωσε σε συνέντευξή του το 2016 - Ο 63χρονος κληρικός υπό την ηγεσία του οποίου η Χεζμπολάχ εξελίχθηκε σε έναν από τους βασικούς εχθρούς του Ισραήλ και κύριους συμμάχους του Ιράν
ΑΓΑΠΗ ΒΑΡΟΥΝΗ