Προ του ΚΟΡΕΚΤ, κορέκτ!

Facebook Twitter
0

Προ του ΚΟΡΕΚΤ, κορέκτ!

 000001

 

Εκείνη τη συγκλονιστική διετία στην Καλλιδρομίου, στον Ένοικο, ο Τάσος Παυλόπουλος, ο ιδιοφυής ζωγράφος της Κλεφτουριάς του Κάτω Κόσμου και της ντανταϊστικής μεταρωμιοσύνης, κάτοχος του Βραβείου Picabia από το 1984, ζωγράφισε περί τα διακόσια τριάντα έργα, έλαβε μέρος σε εβδομήντα ομαδικές εκθέσεις, φιλοτέχνησε την αφίσα του Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης, εξέδωσε δύο ηλεκτρολεττριστικά έντυπα συνεργαζόμενος αγαστά με τους ηλεκτρολεττριστές Εμμανουήλ Γιαννόπουλο και Νικόλαο Βελή, κάπνισε είκοσι οχτώ χιλιάδες σιγαρέτα ήτοι χίλια τετρακόσια πακέτα Άσσος Φίλτρο Κασετίνα, έφαγε εξακόσιες μοσχαρίσιες μπριζόλες τις οποίες έψησε με μαεστρία ο ίδιος, ήπιε έξι χιλιάδες τετρακόσιες βότκες Πολωνίας (περί τις δέκα καθημερινώς), και μίλησε το πολύ τριάντα, σαράντα φορές, πάντα καθήμενος στην μπάρα του Ένοικου, στην άκρη/γωνία της μπάρας, όπως μπαίνουμε στον Ένοικο αριστερά.

 

Σύμφωνα με όσα  καταγράφει ο φιλμικός χρονικογράφος της Καλλιδρομίου, ο νέος Καιροφύλας-Με-Σελιλόιντ, ο σκηνοθέτης του Radio Μόσχα και Μουσηγέτης της Αισθηματικής Αγωγής, Νικόλας Τριανταφυλλίδης, ο Παυλόπουλος και τις τριάντα, σαράντα φορές που μίλησε εκείνη τη συγκλονιστική διετία, στην Καλλιδρομίου, στον Ένοικο, είπε επί λέξει τα εξής: «Τρία Μηδέν, κουφαλίτσες. Τρία Μηδέν». Τίποτε άλλο.

 

Άλλοι λένε ότι τον είδαν μεθυσμένο αλλά ευθυτενή, να περιπλανιέται σε δρόμους της Νεάπολης και να ψαλμωδεί με χαμηλή φωνή, με το βλέμμα αίθριο και στραμμένο προς τα ουράνια, εκεί όπου ο Οδυσσέας Γεωργίου έβλεπε ελάσματα σίδερα λαμαρίνες ελενίτ, ναι, να ψαλμωδεί χαμηλόφωνα σαν να πρόκειται για μια ινδουιστική προσευχή, μια μάντρα όπως λένε οι ινδουιστές τις προσευχές, Μαραγκός Σαραβάκος Βαζέχα Μαραγκός Σαραβάκος Βαζέχα Μαραγκός Σαραβάκος Βαζέχα Μαραγκός Σαραβάκος Βαζέχα Μαραγκός Σαραβάκος Βαζέχα Μαραγκός Σαραβάκος Βαζέχα Μαραγκός Σαραβάκος Βαζέχα Μαραγκός Σαραβάκος Βαζέχα Μαραγκός Σαραβάκος Βαζέχα…

 

Ακούγοντάς τον, εκεί στον Ένοικο, εκεί στην Καλλιδρομίου, να λέει για τριακοστή πρώτη φορά «Τρία Μηδέν, κουφαλίτσες. Τρία Μηδέν», και πιάνοντας επί τέλους το νόημα, ο Σιωπηλός των Έξι, ο Μίστερ Μίνιμαλ, Θάνος Σταθόπουλος, οπαδός του Τριφυλλιού και αυτός (όπως ο Παυλόπουλος, αλλά και οι εκ των Έξι Βακαλόπουλος και Λάγιος και Μπαμπασάκης και Παπαγιώργης), γύρισε προς το κενό και με τη θρυλική λαμπίκο φωνή του, αποφάνθηκε επιδοκιμαστικά: «Κορέκτ!»

 

26 Ιανουαρίου 1992: Παναθηναϊκός-Ολυμπιακός, 3-0 / Μαραγκός, Σαραβάκος Βαζέχα

4 Απριλίου 2014: ΚΟΡΕΚΤ / Μπαμπασάκης Σταθόπουλος

 

Κι ύστερα λες: «Στα μάτια τα ψιχαλιστά πόχ’ έρωτας καρτέρι,/ πόσο μεθύσι μέθυσα ένας Θεός το ξέρει».

 

Συνεχίζεται. Αύριο: Κλίμαξ Θείας Ανόδου

Αρχείο
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Μετά την πανδημία του κορωνοϊού, η ανισότητα θα αυξηθεί»

Σωτήρης Ντάλης / «Μετά την πανδημία του κορωνοϊού, η ανισότητα θα αυξηθεί»

Ο αναπληρωτής καθηγητής στο Τμήμα Μεσογειακών Σπουδών του Πανεπιστημίου Αιγαίου και επικεφαλής της Μονάδας Έρευνας για την Ευρωπαϊκή και Διεθνή Πολιτική σχολιάζει τον αντίκτυπο της πανδημίας και της εκλογής Μπάιντεν στην Ευρώπη.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
«Επί Τραμπ οι μειοψηφίες κατέστησαν πλειοψηφίες»

Σωτήριος Σέρμπος / «Επί Τραμπ οι μειοψηφίες κατέστησαν πλειοψηφίες»

Τι σηματοδοτεί η εποχή Μπάιντεν και τι αφήνει πίσω του ο απερχόμενος Πρόεδρος; Απαντά στη LiFO ο Σωτήριος Σέρμπος, αναπληρωτής καθηγητής Διεθνούς Πολιτικής στο Δημοκρίτειο Παν/μιο Θράκης και Ερευνητής στο ΕΛΙΑΜΕΠ.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Θεοκλής Ζαούτης: «Είναι αρκετά πιθανόν να έχουμε τρίτο κύμα πανδημίας»

Ελλάδα / Θεοκλής Ζαούτης: «Είναι αρκετά πιθανόν να έχουμε τρίτο κύμα πανδημίας»

Ο καθηγητής Παιδιατρικής και Επιδημιολογίας στο Πανεπιστήμιο της Πενσιλβάνια και μέλος της Επιτροπής των Λοιμωξιολόγων του υπουργείου Υγείας μιλά για τα τελευταία δεδομένα της πανδημίας.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Ο γυμνός βασιλιάς, το Καπιτώλιο και η επόμενη μέρα

Νικόλας Σεβαστάκης / Ο γυμνός βασιλιάς, το Καπιτώλιο και η επόμενη μέρα

Ο Ντόναλντ Τραμπ δεν είναι ένας Γουίλι Σταρκ της εποχής μας. Υπάρχει κάτι σημαντικό που χωρίζει τη λαϊκιστική φαντασία των χρόνων του Μεσοπολέμου –όπως την αναπλάθει το μυθιστόρημα του Γουόρεν– από τα πλήθη που είδαμε να βγαίνουν από τα μεσαιωνικά σπήλαια των social media για να ορμήσουν προς το Καπιτώλιο.
ΝΙΚΟΛΑΣ ΣΕΒΑΣΤΑΚΗΣ
Ευάγγελος Μανωλόπουλος: «Να μάθουμε να ζούμε με τις μάσκες, γιατί θα αργήσουμε να τις βγάλουμε»

Ελλάδα / Ευάγγελος Μανωλόπουλος: «Να μάθουμε να ζούμε με τις μάσκες, γιατί θα αργήσουμε να τις βγάλουμε»

Ο καθηγητής Φαρμακολογίας, Φαρμακογονιδιωματικής και Ιατρικής Ακριβείας στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης και πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρείας Φαρμακολογίας, Ευάγγελος Μανωλόπουλος, μιλά στη LiFO για τα εμβόλια και τις φαρμακευτικές αγωγές που εξετάζονται. Απαντά για το δεύτερο κύμα της πανδημίας, εξηγεί ποια είναι η αλήθεια για τις ΜΕΘ, πότε θα αποχωριστούμε τις μάσκες αλλά και πότε προβλέπεται η επάνοδος στην κανονικότητα.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Γιατί η ασφάλεια του εμβολίου είναι υψηλού βαθμού; Ο καθηγητής της Οξφόρδης Πέτρος Λιγοξυγκάκης εξηγεί

Τech & Science / Γιατί η ασφάλεια του εμβολίου είναι υψηλού βαθμού; Ο καθηγητής της Οξφόρδης Πέτρος Λιγοξυγκάκης εξηγεί

Τι θα σημάνει η γενική χρήση των εμβολίων; Θα εφαρμοστούν νέοι κανόνες σχετικά με τον εμβολιασμό; Πότε προσδιορίζεται η έναρξή του; Και τι γίνεται με τους αρνητές;
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Η ενδοχώρα της άρνησης και το εμβόλιο

Νικόλας Σεβαστάκης / Η ενδοχώρα της άρνησης και το εμβόλιο

Η όποια στρατηγική για τον εμβολιασμό χρειάζεται να είναι σκληρή με τον νεοφασισμό των fake news και της ωμής παραπλάνησης. Την ίδια στιγμή, όμως, πρέπει να εντάξει τις ανησυχίες, τις αντιρρήσεις και τις δεύτερες σκέψεις πολλών ανθρώπων.
ΝΙΚΟΛΑΣ ΣΕΒΑΣΤΑΚΗΣ
Ευάγγελος Καϊμακάμης: «Έχουν πεθάνει πολλοί σαραντάρηδες στα χέρια μας χωρίς προβλήματα υγείας»

Ελλάδα / Ευάγγελος Καϊμακάμης: «Έχουν πεθάνει πολλοί σαραντάρηδες στα χέρια μας χωρίς προβλήματα υγείας»

Ο πνευμονολόγος-εντατικολόγος στο νοσοκομείο Παπανικολάου μιλά για την κατάσταση που επικρατεί σήμερα στις ΜΕΘ και τις μελλοντικές ανησυχίες του σχετικά με την πανδημία.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Θεόδωρος Βασιλακόπουλος: «Ακόμη κι αν είχαμε 10.000 κλίνες ΜΕΘ, αν γέμιζαν όλες, θα θρηνούσαμε 4.000 θανάτους»

Ελλάδα / Θεόδωρος Βασιλακόπουλος: «Ακόμη κι αν είχαμε 10.000 κλίνες ΜΕΘ, αν γέμιζαν όλες, θα θρηνούσαμε 4.000 θανάτους»

Ο καθηγητής Πνευμονολογίας-Εντατικής Θεραπείας της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών σχολιάζει όλες τις τελευταίες εξελίξεις στο μέτωπο της πανδημίας.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ