Κυπριακό: Συνομιλία Τσίπρα - Αναστασιάδη για τη συνάντηση με Ακιντζί

Κυπριακό: Συνομιλία Τσίπρα - Αναστασιάδη για τη συνάντηση με Ακιντζί Facebook Twitter
Alexandros Michailidis / SOOC
0

Τηλεφωνική επικοινωνία με τον Αλέξη Τσίπρα, είχε ο Κύπριος πρόεδρος Νίκος Αναστασιάδης, τον οποίο ενημέρωσε για την συνάντηση που είχε σήμερα με τον Τουρκοκύπριο ηγέτη, Μουσταφά Ακιντζί.

Σημειώνεται ότι, όπως έγινε γνωστό νωρίτερα, κατά τη συνάντησή τους Αναστασιάδης και Ακιντζί συμφώνησαν σε νέα διάσκεψη για το Κυπριακό στις αρχές Μαρτίου. Επίσης, αποφασίστηκε ότι οι δύο ηγέτες θα συναντώνται μια φορά την εβδομάδα όλο τον Φεβρουάριο και οι διαπραγματευτές θα συνεχίσουν τις τακτικές συναντήσεις τρεις φορές τη βδομάδα.

Ειδικότερα, για τη νέα διάσκεψη, ο αναπληρωτής κυβερνητικός εκπρόσωπος, Βίκτωρας Παπαδόπουλος, είπε ότι το επίπεδό της δεν έχει καθορισθεί, «αλλά θα έχει την ίδια μορφή με την προηγούμενη, αφού σε αυτήν θα συμμετέχουν η Κυπριακή Δημοκρατία, οι δύο κοινότητες, οι τρεις εγγυήτριες δυνάμεις και η Ευρωπαϊκή Ένωση».

Σε δηλώσεις στο ΡΙΚ, ο κ. Παπαδόπουλος ανέφερε ότι στις συναντήσεις του Φεβρουαρίου θα γίνεται συζήτηση με στόχο την επίλυση των μειζόνων θεμάτων, που αφορούν τα πέντε κεφάλαια της εσωτερικής πτυχής του Κυπριακού. Θα γίνεται, επίσης, συζήτηση για την πτυχή της ασφάλειας και των εγγυήσεων, η οποία ωστόσο, όπως είπε, δεν μπορεί να είναι καταληκτική, αφού υπάρχουν και άλλα ενδιαφερόμενα μέρη.


Οι διαπραγματευτές πρόσθεσε, θα συνεχίζουν να συζητούν, για να επιλύσουν μικρότερης σημασίας διαφορές και προβλήματα που υπάρχουν.

Πολιτική
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μητσοτάκης για Πάπα Φραγκίσκο: Μακάρι η παρακαταθήκη της αγάπης που αφήνει να βρει την καλύτερη συνέχεια

Πολιτική / Μητσοτάκης για Πάπα Φραγκίσκο: Μακάρι η παρακαταθήκη της αγάπης που αφήνει να βρει την καλύτερη συνέχεια

«Η σκέψη μας στρέφεται στο ανά τον κόσμο ποίμνιο του Βατικανού. Ιδιαίτερα, μάλιστα, στην ελληνική κοινότητα των Καθολικών» υπογραμμίζει ο πρωθυπουργός
LIFO NEWSROOM
Ενισχύεται η συνεργασία Ελλάδας -Γαλλίας: Δένδιας και Λεκορνού υπέγραψαν σύμβαση για 16 πυραύλους Exocet

Πολιτική / Ενισχύεται η συνεργασία Ελλάδας - Γαλλίας: Δένδιας και Λεκορνί υπέγραψαν σύμβαση για 16 πυραύλους Exocet

Τι είπε ο Νίκος Δένδιας για καινοτομία στην Άμυνα και συμμετοχή σε κοινές αποστολές - Τι είπε ο Λεκορνί για συνεργασία στην Ερυθρά Θάλασσα, ενίσχυση της γαλλικής παρουσίας στην Ελλάδα και στρατηγική παραγωγής και ανάπτυξης στρατιωτικού εξοπλισμού
LIFO NEWSROOM