Φιλιππίνες: Σεισμός 6,7 βαθμών έπληξε τη νήσο Μιντανάο- Αρκετοί νεκροί, δεκάδες τραυματίες

Φιλιππίνες: Σεισμός 6,7 βαθμών έπληξε τη νήσο Μιντανάο- Αρκετοί νεκροί, δεκάδες τραυματίες Facebook Twitter
0

Τουλάχιστον δεκαπέντε άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και πάνω από 90 τραυματίστηκαν όταν ισχυρός σεισμός έπληξε τη νήσο Μιντανάο στις νότιες Φιλιππίνες αργά χθες Παρασκευή, προκαλώντας εκτεταμένες καταστροφές σε κτίρια και διακόπτοντας την ηλεκτροδότηση σε πολλές περιοχές, όπως δήλωσαν τοπικοί αξιωματούχοι.


Ο ισχυρός σεισμός, μεγέθους 6,5 βαθμών, σημειώθηκε σε βάθος 10 χιλιομέτρων και το επίκεντρό του εντοπίστηκε 13 χλμ. ανατολικά της πόλης Σουριγκάο, σύμφωνα με το Γεωλογικό Ινστιτούτο των ΗΠΑ (USGS).

Φιλιππίνες: Σεισμός 6,7 βαθμών έπληξε τη νήσο Μιντανάο- Αρκετοί νεκροί, δεκάδες τραυματίες Facebook Twitter


Σύμφωνα με το Κέντρο Έγκαιρης Προειδοποίησης για Τσουνάμι στον Ειρηνικό Ωκεανό, δεν υπάρχει απειλή για σεισμικά κύματα.


Ο Ρενάτο Σολίντουμ, επικεφαλής της σεισμολογικής υπηρεσίας των Φιλιππίνων, δήλωσε σε ραδιοφωνικό δίκτυο της χώρας σήμερα το πρωί ότι έχουν καταγραφεί 89 μετασεισμικές δονήσεις κι αναμένονται και νέες, πάντως εκτίμησε ότι είναι απίθανο να προκαλέσουν σοβαρές ζημιές.


Ο σεισμός που σημειώθηκε χθες ήταν ο πιο ισχυρός που έχει πλήξει τη Σουριγκάο από το 1879, όταν είχε καταγραφεί μια δόνηση 6,9 βαθμών, ανέφερε ο ίδιος.


Πολίτες έτρεξαν πανικόβλητοι έξω και πέρασαν τη νύχτα στο ύπαιθρο, σε πάρκα και περιοχές που θεωρούν ασφαλείς, σύμφωνα με τοπικούς ραδιοφωνικούς σταθμούς.


Η ηλεκτροδότηση και η ηλεκτροδότηση έχουν διακοπεί, μια γέφυρα και ένα ξενοδοχείο κατέρρευσαν, ενώ σπίτια υπέστησαν ζημιές, δήλωσε μέλος του δημοτικού συμβουλίου της Σουριγκάο σε τοπικό ραδιοφωνικό σταθμό.

Φιλιππίνες: Σεισμός 6,7 βαθμών έπληξε τη νήσο Μιντανάο- Αρκετοί νεκροί, δεκάδες τραυματίες Facebook Twitter
Φιλιππίνες: Σεισμός 6,7 βαθμών έπληξε τη νήσο Μιντανάο- Αρκετοί νεκροί, δεκάδες τραυματίες Facebook Twitter
Φιλιππίνες: Σεισμός 6,7 βαθμών έπληξε τη νήσο Μιντανάο- Αρκετοί νεκροί, δεκάδες τραυματίες Facebook Twitter


Το αεροδρόμιο της πόλης έκλεισε διότι σχηματίστηκαν ρωγμές στον διάδρομο αποπροσγειώσεων, σύμφωνα με αξιωματούχους.


Οι Φιλιππίνες, που βρίσκονται στον λεγόμενο Δακτύλιο της Φωτιάς του Ειρηνικού, όπου συναντώνται τεκτονικές πλάκες, πλήττονται συχνά από ισχυρούς σεισμούς. Τον Οκτώβριο του 2013, μια σεισμική δόνηση 7,1 βαθμών είχε στοιχίσει τη ζωή σε 220 ανθρώπους στα κεντρικά νησιά του αρχιπελάγους.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Βρετανία: Παραιτήθηκε η υπουργός Διεθνούς Ανάπτυξης λόγω περικοπών του προϋπολογισμού για διεθνή βοήθεια

Διεθνή / Βρετανία: Παραιτήθηκε η υπουργός Διεθνούς Ανάπτυξης λόγω περικοπών του προϋπολογισμού για διεθνή βοήθεια

«Αυτές οι περικοπές θα στερήσουν από απελπισμένους ανθρώπους την πρόσβαση σε τρόφιμα και ιατρικοφαρμακευτική περίθαλψη» τόνισε στην επιστολή που απέστειλε Ανελίζ Ντοντς στον Κιρ Στάρμερ
LIFO NEWSROOM
«Δεν έχω οξυγόνο»: Διαδηλώσεις σε δεκάδες πόλεις του πλανήτη για την τραγωδία των Τεμπών

Διεθνή / «Δεν έχω οξυγόνο»: Διαδηλώσεις σε δεκάδες πόλεις του πλανήτη για την τραγωδία των Τεμπών

Από τη Νέα Υόρκη μέχρι τη Βραζιλία και από το Τόκιο μέχρι την Αυστραλία, οι απανταχού Έλληνες και μη, ζητούν δικαιοσύνη για τους 57 νεκρούς της σιδηροδρομικής τραγωδίας
LIFO NEWSROOM