Πακιστάν: 100 τρομοκράτες νεκροί σε επιχειρήσεις μετά από πολύνεκρη επίθεση σε σούφι

Πακιστάν: 100 τρομοκράτες νεκροί σε επιχειρήσεις μετά από πολύνεκρη επίθεση σε σούφι Facebook Twitter
0

Τουλάχιστον 100 «τρομοκράτες» σκοτώθηκαν σε επιχειρήσεις που εξαπέλυσαν οι πακιστανικές δυνάμεις ασφαλείας από την Πέμπτη το βράδυ, ακριβώς μετά την επίθεση ενός βομβιστή–καμικάζι εναντίον ενός ναού της μειονότητας των σούφι που είχε αποτέλεσμα τουλάχιστον 83 νεκρούς.

 

Η βομβιστική επίθεση στον ναό Λαλ Σάχμπαζ Καλάνταρ στην πόλη Σέχουαν, περίπου 200 χλμ βορειοανατολικά του Καράτσι ήταν η πλέον αιματηρή επίθεση που συνέβη στην χώρα εδώ και δύο χρόνια, μετά την επίθεση σε σχολείο στη Πεσαβάρ στα τέλη του 2014 με τουλάχιστον 150 νεκρούς. Την ευθύνη της επίθεσης στο ναό ανέλαβε το Ισλαμικό Κράτος.

 

Μια σειρά βομβιστικών επιθέσεων κατά την διάρκεια της περασμένης εβδομάδας έπληξε τέσσερις επαρχίες της χώρας και δύο μεγάλες πόλεις, εγείροντας για ακόμη μια φορά ερωτήματα σχετικά με την δράση του Ισλαμικού Κράτους στο Πακιστάν.

 

Οι επιθέσεις σόκαραν τους πολίτες που είχαν μόλις αρχίσει να επανακτούν μια αίσθηση ασφάλειας έπειτα από μια σειρά ετών με αιματηρές επιθέσεις.

 

Η απάντηση των πολιτικών, πολιτειακών αρχών και στρατιωτικών δυνάμεων ήταν άμεση, οι οποίες εξέφρασαν την δέσμευσή τους για μάχη ενάντια σε «εχθρικές δυνάμεις» και για «εκδίκηση» για τα θύματα των επιθέσεων.

«Περισσότεροι από 100 τρομοκράτες σκοτώθηκαν στη διάρκεια της νύχτας σε επιχειρήσεις που διεξήχθηκαν, ενώ έγινε και ένας μεγάλος αριθμός συλλήψεων», ανέφερε ο στρατός με ανακοίνωση του την Παρασκευή το βράδυ.

 

«Οι τρομοκράτες θα στοχοθετούνται αδιακρίτως, αδίστακτα και αδιάκοπα, όπου και αν βρίσκονται», ανέφερε ένας εκπρόσωπος των ενόπλων δυνάμεων με ανάρτηση του στο twitter.

 

Με την πίεση της κοινής γνώμης για άμεση δράση, το Πακιστάν απαίτησε από το γειτονικό Αφγανιστάν να παραδώσει περισσότερους από 76 «τρομοκράτες», που όπως υποστήριξε έχουν βρει καταφύγιο στην αφγανική επικράτεια.

 

Την Παρασκευή τα συνοριακά περάσματα μεταξύ Πακιστάν και Αφγανιστάν έκλεισαν και Αφγανοί διπλωμάτες κλήθηκαν στο στρατιωτικό αρχηγείο στο Ισλαμαμπάντ όπου και τους παραδόθηκε η λίστα με τα ονόματα των 76 «πλέον επικίνδυνων καταζητούμενων τρομοκρατών».

 

Ο Αφγανός πρόεδρος Ασράφ Γκάνι χθες καταδίκασε την επίθεση στον ναό Λαλ Σάχμπαζ Καλάνταρ με ανάρτηση του στο twitter χαρακτηρίζοντας το Ισλαμικό Κράτος «έναν κοινό εχθρό του Αφγανιστάν και του Πακιστάν».

 

Πηγή: ΑΠΕ/ΜΠΕ

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ιράν: Στους 65 οι νεκροί από την έκρηξη στο λιμάνι - Για «αμέλεια» μιλά η κυβέρνηση

Διεθνή / Ιράν: Στους 65 οι νεκροί από την έκρηξη στο λιμάνι - Για «αμέλεια» μιλά η κυβέρνηση

Η έκρηξη στο μεγαλύτερο λιμάνι του Ιράν προκάλεσε 65 θανάτους – Φωτιά από χημικά υλικά, αμέλεια και πολιτική αναταραχή στο φόντο των συνομιλιών ΗΠΑ-Ιράν για το πυρηνικό πρόγραμμα
LIFO NEWSROOM