Άμεση επαναφορά των συλλογικών διαπραγματεύσεων ζητούν Τσίπρας - Πιτέλα

Άμεση επαναφορά των συλλογικών διαπραγματεύσεων ζητούν Τσίπρας - Πιτέλα Facebook Twitter
Menelaos Myrillas / SOOC
0

Σε απόλυτη σύμπλευση για την αναγκαιότητα της άμεσης επαναφοράς των συλλογικών διαπραγματεύσεων, ως ενός ζητήματος αρχής της ΕΕ που δεν αφορά μόνο την Ελλάδα, αλλά την Ευρώπη ως σύνολο, εμφανίστηκαν Αλέξης Τσίπρας και Τζιάνι Πιτέλα κατά την έναρξη της συνάντησης τους.

Ο πρωθυπουργός τόνισε ότι «αυτή η μάχη δεν είναι μάχη μόνο για την Ελλάδα, αλλά μάχη για την Ευρώπη, διότι κάποιοι θέλουν να ακυρώσουν τις συλλογικές διαπραγματεύσεις ως θεσμό όχι μόνο από την Ελλάδα, αλλά από την Ευρώπη» και σημείωσε ότι «επομένως πρέπει να παλέψουμε μαζί για την άμεση επαναφορά των συλλογικών διαπραγματεύσεων στην Ελλάδα και για τα δικαιώματα της εργατικής τάξης σε όλη την Ευρώπη».

Ο πρόεδρος της Ομάδας των Σοσιαλιστών και Δημοκρατών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, υπογράμμισε ότι «πρέπει να κλείσουμε την αξιολόγηση του προγράμματος και πρέπει να αποκαταστήσουμε τις συλλογικές διαπραγματεύσεις, όχι μόνο για την Ελλάδα, διότι είναι ευρωπαϊκός θεσμός και δεν πρέπει να επιτρέψουμε σε άλλους θεσμούς έξω από την ΕΕ, να απαγορεύσουν τον σεβασμό στα κοινωνικά και εργασιακά δικαιώματα». «Είμαι απολύτως σε αυτή τη γραμμή», τόνισε.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Πολιτική
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μητσοτάκης για Πάπα Φραγκίσκο: Μακάρι η παρακαταθήκη της αγάπης που αφήνει να βρει την καλύτερη συνέχεια

Πολιτική / Μητσοτάκης για Πάπα Φραγκίσκο: Μακάρι η παρακαταθήκη της αγάπης που αφήνει να βρει την καλύτερη συνέχεια

«Η σκέψη μας στρέφεται στο ανά τον κόσμο ποίμνιο του Βατικανού. Ιδιαίτερα, μάλιστα, στην ελληνική κοινότητα των Καθολικών» υπογραμμίζει ο πρωθυπουργός
LIFO NEWSROOM
Ενισχύεται η συνεργασία Ελλάδας -Γαλλίας: Δένδιας και Λεκορνού υπέγραψαν σύμβαση για 16 πυραύλους Exocet

Πολιτική / Ενισχύεται η συνεργασία Ελλάδας - Γαλλίας: Δένδιας και Λεκορνί υπέγραψαν σύμβαση για 16 πυραύλους Exocet

Τι είπε ο Νίκος Δένδιας για καινοτομία στην Άμυνα και συμμετοχή σε κοινές αποστολές - Τι είπε ο Λεκορνί για συνεργασία στην Ερυθρά Θάλασσα, ενίσχυση της γαλλικής παρουσίας στην Ελλάδα και στρατηγική παραγωγής και ανάπτυξης στρατιωτικού εξοπλισμού
LIFO NEWSROOM