Ρωσική υπερπαραγωγή: Αναπαριστούν τις δυο τελευταίες ημέρες του Β' Παγκοσμίου Πολέμου στήνοντας και αντίγραφο του Ράιχσταγκ (live εικόνα)

Ρωσική υπερπαραγωγή: Αναπαριστούν τις δυο τελευταίες ημέρες του Β' Παγκοσμίου Πολέμου στήνοντας και αντίγραφο του Ράιχσταγκ (live εικόνα) Facebook Twitter
0

Αναπαράσταση των τελευταίων δυο ημερών του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου κάνουν οι Ρώσοι, παρουσιάζοντας μάλιστα στο κοινό για πρώτη φορά αντίγραφο του γερμανικού Ράιχσταγκ.

Η αναπαράσταση γίνεται στο Patriot Park που φιλοξενεί επίσης «μια βάση ανταρτών» και έκθεση όπλων. Επαγγελματίες κασκαντέρ έχουν αναλάβει να κάνουν στρατιωτικές επιδείξεις στο κοινό.

Ο Ρώσος υπουργός Άμυνας Σεργκέι Σοιγκού ανακοίνωσε ότι θα είναι ένας συνδυασμός θεματικού πάρκου αλλά και χώρου άσκησης για τα μέλη της ομάδας Yunarmia. Την κατασκευή του πάρκου είχε αναλάβει ο ρωσικός στρατός.  

 Η Yunarmia είναι ένα άλλο δημιούργημα του Σοιγκού, μια ομάδα νέων με σκοπό την ενθάρρυνση του πατριωτισμού και της στρατιωτικής θητείας μεταξύ των μαθητών. Στην ιστοσελίδα της οργάνωσης αναφέρεται ότι στόχος της Yunarmia είναι «η αναβίωση της παλιάς καλής παράδοσης των παιδιών και των οργανώσεων νεολαίας». «Η Yunarmia θα αναλάβει την εκπαίδευση της νεολαίας στο πνεύμα του πατριωτισμού, και των ιδανικών  της φιλίας, και του διεθνισμού», αναφέρεται. Η ιστοσελίδα αναφέρει επίσης ότι η οργάνωση έχει ήδη 42 χιλιάδες μέλη.

Το πάρκο έχει έκταση 17 τετραγωνικών μιλίων και εκτός από πεδία μάχης και στρατόπεδα του σοβιετικού στρατού και των ανταρτών, περιλαμβάνει ακόμη μουσεία τανκ και αεροπορίας αλλά και όπλα που θα μπορούν να τα δοκιμάσουν οι επισκέπτες. Το πάρκο είχε περιγραφεί από τον Ρώσο Πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν ως «στρατιωτική Disneyland», όταν ανακοινώθηκε το 2015.

Μέχρι στιγμής δεν υπάρχει αντίδραση από το Βερολίνο για το αντίγραφο της γερμανικής Βουλής.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ