Απορρίφθηκε το αίτημα της ΝΔ, να γίνει συζήτηση περί αντισυνταγματικότητας της τροπολογίας

Απορρίφθηκε το αίτημα της ΝΔ, να γίνει συζήτηση περί αντισυνταγματικότητας της τροπολογίας Facebook Twitter
ΑΠΕ/ΜΠΕ
0

Θύελλα αντιδράσεων εκ μέρους των κομμάτων της αντιπολίτευσης ακολούθησε την αντιπαράθεση του πρωθυπουργού και του πρόεδρου της ΝΔ, με αιχμή τη βουλευτική τροπολογία στο νομοσχέδιο για τον εξωδικαστικό συμβιβασμό. Από την πλευρά της ΝΔ, ο Νίκος Δένδιας έθεσε και θέμα συνταγματικότητας, με τον Πάνο Καμμένο να παρεμβαίνει εκ νέου στη συζήτηση και τον πρόεδρο της Βουλής να μην κάνει δεκτό το αίτημα, επικαλούμενος τον Κανονισμό της Βουλής.

 

«Η ουσία αυτής της συζήτησης αναδείχθηκε από την ερώτηση του πρωθυπουργού, αν ξεχάσαμε τις νυχτερινές τροπολογίες που διέγραφαν πρόστιμα από λαθρεμπόρια», ανέφερε από την πλευρά του Ποταμιού ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος, Γιώργος Αμυράς, και απάντησε προς την κυβερνητική πτέρυγα: «Όχι, δεν το ξεχάσαμε. Το ίδιο κάνατε». Όπως είπε ο κ. Αμυράς, ο Πάνος Καμμένος ήταν μεν αποκαλυπτικός ως προς το όνομα του επιχειρηματία, αλλά δεν είπε για πόσα λεφτά μιλάμε. Καταλήγοντας την παρέμβασή του, και με αιχμή την διαδικασία που ακολουθήθηκε, κάλεσε «αν θέλουμε από Πανελευσινιακός να γίνουμε Μπαρτσελόνα πρέπει να αλλάξουμε τον τρόπο λειτουργίας στη Βουλή».

 

Σε νέα παρέμβασή του, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ, Νίκος Δένδιας, έθεσε ζήτημα αντισυνταγματικότητας της τροπολογίας και ζήτησε να διεξαχθεί συζήτηση επ’ αυτής, επισημαίνοντας πως, μετά την αποκάλυψη του Πάνου Καμμένου ότι αυτή αφορά ένα πρόσωπο επιχειρηματία, η ρύθμιση καθίσταται φωτογραφική, κάτι που αντιβαίνει στην συνταγματική αρχή.

 

«Μπερδευτήκατε. Εγώ είπα για μία επένδυση που έγινε επί κυβέρνησης της ΝΔ, όχι ότι αφορά μία επιχείρηση. Και δεν αφορά διαγραφή προστίμων. Τα πρόστιμα αφορούν τον ιδιοκτήτη που διέπραξε το αδίκημα της λαθρεμπορίας, τον ακολουθούν και ως ποινική και αστική ευθύνη, όχι τον επόμενο ιδιοκτήτη. Διαγραφές δεν γίνονται τώρα», επανήλθε ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ, Πάνος Καμμένος.

 

Απορρίπτοντας το αίτημα να διεξαχθεί συζήτηση περί αντισυνταγματικότητας που έθεσε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ, Νίκος Δένδιας, ο πρόεδρος της Βουλής, Νίκος Βούτσης, επικαλέστηκε τον Κανονισμό της Βουλής, σύμφωνα με τον οποίο, ζητήματα αντισυνταγματικότητας τίθενται επί της αρχής της συζήτησης, η οποία έχει ολοκληρωθεί.

 

Ο πρόεδρος της Βουλής, έκλεισε τη συζήτηση στην Ολομέλεια μετά την τελική τοποθέτηση του πρωθυπουργού και ξεκίνησε η ονομαστική ψηφοφορία, με βάση τα αιτήματα που έθεσαν τα κόμματα. 

 

Πηγή: ΑΠΕ/ΜΠΕ

Πολιτική
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μαρινάκης: Στις 4/3 η προανακριτική για Τριαντόπουλο, στις 5/3 η συζήτηση για τα Τέμπη

Πολιτική / Μαρινάκης: Στις 4/3 η προανακριτική για Τριαντόπουλο, στις 5/3 η συζήτηση για τα Τέμπη

Την απόλυτη εμπιστοσύνη του στη δικαιοσύνη διατύπωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης, απαντώντας σε ερώτημα για αν εξετάζεται σοβαρά η υπόθεση των Τεμπών
LIFO NEWSROOM
«Πληθαίνουν τα ανησυχητικά σημάδια για το πολιτικό σύστημα»

LiFO politics / «Πληθαίνουν τα ανησυχητικά σημάδια για το πολιτικό σύστημα»

«Συστημικά κόμματα, που έχουν κυβερνήσει τη χώρα, στην προσπάθεια τους να προσεγγίσουν το αντισυστημικό ακροατήριο, θολώνουν τη γραμμή τους και παθαίνουν ζημιά» αναφέρει στην Βασιλική Σιούτη ο διευθυντής της εταιρείας Δημοσκοπήσεων Opinion Poll, Ζαχαρίας Ζούπης.
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΣΙΟΥΤΗ
Η Κωνσταντοπούλου καταθέτει μήνυση και αγωγή κατά της Κανέλλη: «Μου ρίχνουν λάσπη οι επαναστάτες του καναπέ»

Πολιτική / Η Κωνσταντοπούλου καταθέτει μήνυση και αγωγή κατά της Κανέλλη: «Μου ρίχνουν λάσπη οι επαναστάτες του καναπέ»

Ανακοίνωσε ότι καταθέτει μήνυση και αγωγή εναντίον της κυρίας Κανέλλη, κατηγορώντας την για συκοφαντικά ψεύδη και επίθεση με σκοπό να αποδυναμώσει την πολιτική της δράση
LIFO NEWSROOM
Εξαιρούνται οι αμυντικές δαπάνες από το Σύμφωνο Σταθερότητας -«Κρίσιμο βήμα για την ασφάλεια της ΕΕ» λέει ο Μητσοτάκης

Πολιτική / Εξαιρούνται οι αμυντικές δαπάνες από το Σύμφωνο Σταθερότητας -«Κρίσιμο βήμα για την ασφάλεια της ΕΕ» λέει ο Μητσοτάκης

«Αυτό θα επιτρέψει στα κράτη-μέλη να αυξήσουν σημαντικά τις αμυντικές τους δαπάνες, αλλά με ελεγχόμενο τρόπο και υπό όρους», ανέφερε η φον ντερ Λάιεν, προσθέτοντας ότι η Επιτροπή θα προτείνει ένα ευρύτερο πακέτο εξατομικευμένων εργαλείων, προσαρμοσμένων στις ανάγκες κάθε χώρας
LIFO NEWSROOM
Σε δημόσια διαβούλευση νομοσχέδιο για τις δημοτικές επιχειρήσεις ύδρευσης – αποχέτευσης

Πολιτική / Σε δημόσια διαβούλευση νομοσχέδιο για τις δημοτικές επιχειρήσεις ύδρευσης – αποχέτευσης

Στο πλαίσιο των ρυθμίσεων, προβλέπεται επιδότηση έως 70% των ληξιπρόθεσμων οφειλών των Δ.Ε.Υ.Α. προς τους παρόχους ηλεκτρικής ενέργειας, καθώς και η θέσπιση κοινού κανονιστικού πλαισίου λειτουργίας, τιμολογιακής πολιτικής και σχεδίων ασφάλειας τροφοδοσίας νερού
LIFO NEWSROOM
Μητσοτάκης: Σκοπός να έχουμε 900 λεωφορεία έως τα μέσα του 2025 και πιο συχνά δρομολόγια

Πολιτική / Μητσοτάκης: Σκοπός να έχουμε 900 λεωφορεία έως τα μέσα του 2025 και πιο συχνά δρομολόγια

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης επισκέφθηκε το αμαξοστάσιο των Οδικών Συγκοινωνιών ( ΟΣΥ ) στον 'Αγιο Ιωάννη Ρέντη όπου στεγάζονται καινούργια ηλεκτρικά λεωφορεία και λεωφορεία φυσικού αερίου
LIFO NEWSROOM