Καταγγελίες για πιθανή σεξουαλική εκμετάλλευση προσφύγων από εκπροσώπους ΜΚΟ

Καταγγελίες για πιθανή σεξουαλική εκμετάλλευση προσφύγων από εκπροσώπους ΜΚΟ Facebook Twitter
Nikos Libertas / SOOC
0

«Το υπουργείο είχε ζητήσει κατ' επανάληψη τον σε βάθος έλεγχο των ΜΚΟ», αναφέρουν πηγές του υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής σχολιάζοντας σοβαρές καταγγελίες σχετικά με μη κυβερνητική οργάνωση που δρα στην Ελλάδα, και τις οποίες φέρνει στο φως ανακοίνωση του Επιτρόπου Ανθρωπιστικής Βοήθειας της Ε.Ε., Χρήστου Στυλιανίδη.

Πρόκειται για καταγγελίες σχετικά με μία οργάνωση-εταίρο του ECHO, (δηλαδή του Τμήματος Ανθρωπιστικής Βοήθειας και Διαχείρισης Κρίσεων της Ευρωπαϊκής Επιτροπής) σε ένα από τα ανθρωπιστικά του έργα. Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του εκπροσώπου του Επιτρόπου, Χρήστου Στυλιανίδη, οι καταγγελίες αφορούν σε περίπτωση πιθανής σεξουαλικής εκμετάλλευσης δικαιούχων από το προσωπικό της οργάνωσης, αλλά και σε ενδεχόμενη οικονομική διαφθορά του ίδιου προσωπικού.

«Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή έχει θεσπίσει έναν διεξοδικό μηχανισμό για να παρακολουθεί και να διασφαλίζει ότι η ανθρωπιστική χρηματοδότησή της παγκοσμίως, εφαρμόζεται με πλήρη σεβασμό όλων των ανθρωπιστικών αρχών και της χρηστής δημοσιονομικής διαχείρισης», σημειώνεται στην ανακοίνωση. Η υπόθεση έχει παραπεμφθεί για διερεύνηση στην Ευρωπαϊκή Υπηρεσία Καταπολέμησης της Απάτης (OLAF), ενώ έχουν ήδη ενημερωθεί οι ελληνικές αρχές. Επίσης. λαμβάνονται μέτρα για την αναστολή πληρωμών στον εταίρο, έως ότου ολοκληρωθεί η έρευνα, αναφέρεται στην ίδια ανακοίνωση του Επιτρόπου.

Απαντώντας, πηγές του υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής αναφέρουν ότι «το υπουργείο χαιρετίζει τις ενέργειες της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για έλεγχο σοβαρών καταγγελιών για ΜΚΟ» και υπενθυμίζουν ότι «το υπουργείο είχε ζητήσει κατ' επανάληψη τον σε βάθος έλεγχο των ΜΚΟ».

Από την άλλη, οι πηγές του υπουργείου τονίζουν πως οι καταγγελίες «θα ήταν δόκιμο να είχαν διοχετευτεί και στην Ελληνική Αστυνομία» και καταλήγουν λέγοντας πως «αναμένουμε την ολοκλήρωση των ερευνών και τις επίσημες ανακοινώσεις της Επιτροπής».

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Δίκη για το Μάτι - Μαρίνα Καρύδα: «Την ώρα που καίγονταν ζωντανοί η ηγεσία έκανε αναρτήσεις στα social media»

Ελλάδα / Δίκη για το Μάτι - Μαρίνα Καρύδα: «Την ώρα που καίγονταν ζωντανοί η ηγεσία έκανε αναρτήσεις στα social media»

Πώς οι δικηγόροι των θυμάτων αποδόμησαν την αισχρή προσπάθεια του τότε αρχηγού της Πυροσβεστικής να ισχυριστεί πως δεν ήταν στο ΕΣΚΕ αλλά στο γραφείο του και χωρίς ενημέρωση για το τι συνέβαινε
LIFO NEWSROOM
Τύρναβος: Άνδρας χτύπησε τη σύζυγό του και αποπειράθηκε να την πατήσει με ΙΧ

Ελλάδα / Τύρναβος: Άνδρας χτύπησε τη σύζυγό του και αποπειράθηκε να την πατήσει με ΙΧ

Η γυναίκα εξήγησε στους γείτονες, που βγήκαν έντρομοι να βοηθήσουν ακούγοντας τις φωνές της γυναίκας και του παιδιού, ότι ο σύζυγός της την κυνηγούσε, την χτυπούσε, και προσπάθησε να την πατήσει με το αυτοκίνητό του
LIFO NEWSROOM