40 μήνες στον Ρομά που πυροβολούσε όταν σκοτώθηκε ο Μάριος

40 μήνες στον Ρομά που πυροβολούσε όταν σκοτώθηκε ο Μάριος Facebook Twitter
1

Ο Ρομά που πυροβολούσε στον αέρα στο Μενίδι, την στιγμή του θανάσιμου τραυματισμού του 11χρονου Μάριου, καταδικάστηκε πριν από λίγο σε 40 μήνες φυλάκιση.

Η ποινή δεν σχετίζεται με την υπόθεση, αλλά την κατηγορία των άσκοπων πυροβολισμών.

Ο 23χρονος συνελήφθη ως βασικός ύποπτος για τον θάνατο του μικρού μαθητή από αδέσποτη σφαίρα την ώρα της σχολικής γιορτής. Ο νεαρός Ρομά υποστηρίζει πως πυροβόλησε με καραμπίνα και όχι με πιστόλι 9 χιλιοστών, όπλο το οποίο ψάχνουν ακόμη οι αρχές.

Tο Αυτόφωρο Μονομελές Πλημμελειοδικείο του επέβαλε ποινή φυλάκισης 40 μηνών χωρίς αναστολή. Με την ανακοίνωση της απόφασης, που ουσιαστικά οδηγεί τον 23χρονο στη φυλακή, αφού το δικαστήριο έκρινε ότι η ποινή του δεν είναι ούτε εφέσιμη ούτε εξαγοράσιμη, ο συνήγορός του, Γιάννης Γλύκας, υπέβαλε αίτημα εξαίρεσης της έδρας, κάνοντας λόγο για εξοντωτική απόφαση που ελήφθη υπό το κλίμα των ημερών.

Έτσι, έχει διακοπεί η διαδικασία χωρίς να κηρυχθεί το πέρας και πλέον αναμένεται να ανέβει στην έδρα διαφορετική σύνθεση, προκειμένου να συζητηθεί το αίτημα. Εφόσον απορριφθεί το αίτημα, τότε το δικαστήριο που δίκασε τον 23χρονο θα αποφανθεί εάν θα του δοθεί ανασταλτικό στην έφεση επί τριετίας, ώστε να μη φυλακιστεί.

Ο συνήγορος του καταδικασμένου νεαρού εξέφρασε τη συμπαράστασή του στην οικογένεια του 11χρονου. Ο κατηγορούμενος, κατά τη διάρκεια της απολογίας του, ομολόγησε ότι πυροβόλησε με κυνηγετική καραμπίνα και όχι με πιστόλι, από το οποίο προήλθε η σφαίρα που σκότωσε το 11χρονο αγόρι.

Παράλληλα, το Μενίδι μετά τον τραγικό θάνατο του μαθητή είναι «καζάνι που βράζει». Το Σαββατοκύριακο σημειώθηκαν επεισόδια, ενώ άγνωστοι έριξαν μολότοφ σε δύο σπίτια στον οικισμό Αυλίζα. Η αστυνομία προχώρησε, αργά χθες το βράδυ, σε προσαγωγές πέντε ατόμων, τα οποία αργότερα αφέθηκαν ελεύθερα, αφού δεν προέκυψε κάτι σε βάρος τους.

Ελλάδα
1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Χανιά: Στη φυλακή για κακούργημα ο 50χρονος που μπήκε μεθυσμένος στο αντίθετο ρεύμα και σκότωσε μια γυναίκα

Ελλάδα / Χανιά: Στη φυλακή για κακούργημα ο 50χρονος που μπήκε μεθυσμένος στο αντίθετο ρεύμα και σκότωσε μια γυναίκα

Η υπεράσπιση προσπάθησε να αποδώσει την ευθύνη στον επικίνδυνο δρόμο και ζήτησε την υποβάθμιση της κατηγορίας σε πλημμέλημα, αλλά το δικαστήριο δεν το δέχθηκε
LIFO NEWSROOM

σχόλια

1 σχόλια
OK και με την κατηγορία φόνου εξ αμελείας του παιδιού, τι γίνεται; Τίποτα;Όσο για τα επεισόδια, αυτά δυστυχώς γίνονται όταν οι αρχές και οι θεσμοί εθελοτυφλούν και αγνοούν πασιφανείς διαφορές και αδυναμίες ενσωμάτωσης, σε βάρος του τοπικού πληθυσμού.Χρειάζεται εφαρμογή οργανωμένου σχεδίου έντακης και συνύπαρξης από κοινωνιολόγους και επιστήμονες, σε συνδυασμό με επιβολή και τήρηση της τάξης.