Ολονύχτια μάχη με τις φλόγες στα Κύθηρα

Ολονύχτια μάχη με τις φλόγες στα Κύθηρα Facebook Twitter
(φώτο αρχείου) Nikos Libertas / SOOC
1

Μάχη με τις φλόγες καθ' όλη τη διάρκεια της νύχτας αναμένεται να δώσουν οι πυροσβέστες στην προσπάθειά τους να περιορίσουν τη μεγάλη φωτιά που μαίνεται ανεξέλεγκτη στο νησί.

Σύμφωνα με τον ρεπορτάζ της ΕΡΤ η φωτιά έφτασε στην περιοχή Φράτσια, ενώ νωρίτερα εκκενώθηκε ολόκληρη η περιοχή του Μυλοποτάμου καθώς και ο οικισμός Αραίοι.

Υπενθυμίζεται ότι πριν από λίγη ώρα, όπως άλλωστε αναμενόταν,η γενική γραμματεία Πολιτικής Προστασίας κήρυξε τα Κύθηρα σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης.

Ειδικότερα, ο γενικός γραμματέας Πολιτικής Προστασίας Γιάννης Καπάκης, με απόφαση του, κήρυξε τον δήμο Κυθήρων, της περιφερειακής ενότητας Νήσων της Περιφέρειας Αττικής σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης πολιτικής προστασίας, για την αντιμετώπιση των εκτάκτων αναγκών και τη διαχείριση των συνεπειών που προέκυψαν από την καταστροφική δασική πυρκαγιά που εκδηλώθηκε στις 04-08-2017.

Στο σημείο επιχειρούν 64 πυροσβέστες με 25 οχήματα, πεζοπόρο τμήμα 57 ατόμων, ενώ έχουν αποχωρήσει τα εναέρια μέσα.

Nωρίτερα, ο δήμαρχος Κυθήρων Ευστράτιος Χαρχαλάκης, ανέφερε πως η φωτιά, ενώ είχε τεθεί μέχρι χθες υπό έλεγχο, το πρωί αναζωπυρώθηκε λόγω των ισχυρών ανέμων και σημείωσε πως παρά το γεγονός, ότι έχουν σπεύσει πεζοπόρα τμήματα από όλη τη χώρα, ακόμα και από την ΕΜΑΚ Θεσσαλονίκης, η περιοχή είναι ιδιαίτερα δύσβατη.

Επισήμανε ακόμη πως η περιοχή που καίγεται είχε καεί πριν από 15 χρόνια και ήταν τώρα σε περίοδο φυσικής αναγέννησης.

Επίσης, έκανε λόγο για θέμα συντονισμού των εναέριων μέσων και ζήτησε μέσω του ΑΠΕ-ΜΠΕ να ενισχυθούν οι εναέριες δυνάμεις πυρόσβεσης στο νησί.

«Τα εναέρια μέσα δεν είναι δυνατόν να παραμένουν στο αεροδρόμιο των Κυθήρων, όπως δήλωσε ο δήμαρχος του νησιού. Ο ανεφοδιασμός των αεροσκαφών δεν μπορεί να γίνει οπουδήποτε, αλλά σε διάφορα αεροδρόμια, ανάλογα με τον τύπο τους». Αυτά τόνισε, πριν από λίγο, στο Αθηναϊκό - Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων η εκπρόσωπος Τύπου της Πυροσβεστικής, Σταυρούλα Μαλλίρη, με αφορμή τις δηλώσεις του δημάρχου Κυθήρων.

Από την πλευρά του, ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας συνομίλησε για την κατάσταση στα Κύθηρα με τον αναπληρωτή υπουργό Προστασίας του Πολίτη Ν.Τόσκα, την περιφερειάρχη Αττικής και τον αρχηγό της Πυροσβεστικής, καλώντας τους να καταβληθεί κάθε δυνατή προσπάθεια για την κατάσβεση της φωτιάς.

 
Ελλάδα
1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Χανιά: Στη φυλακή για κακούργημα ο 50χρονος που μπήκε μεθυσμένος στο αντίθετο ρεύμα και σκότωσε μια γυναίκα

Ελλάδα / Χανιά: Στη φυλακή για κακούργημα ο 50χρονος που μπήκε μεθυσμένος στο αντίθετο ρεύμα και σκότωσε μια γυναίκα

Η υπεράσπιση προσπάθησε να αποδώσει την ευθύνη στον επικίνδυνο δρόμο και ζήτησε την υποβάθμιση της κατηγορίας σε πλημμέλημα, αλλά το δικαστήριο δεν το δέχθηκε
LIFO NEWSROOM

σχόλια

1 σχόλια
Κάποτε οι πολιτικοί μας - όλοι μετά την μεταπολίτευση - που χρημάτισαν έστω και μια περίοδο βουλευτές, ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΝΤΡΕΠΟΝΤΑΙ, ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΩΛΕΙΑ ΑΝΘΡΩΠΙΝΩΝ ΖΩΩΝ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΔΑΣΙΚΟΥ ΠΛΟΎΤΟΥ ΚΑΙ ΓΕΩΡΓΙΚΟΥ ΚΑΙ ΖΩΪΚΟΥ ΚΕΦΑΛΑΙΟΥ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΤΑ ΧΡΟΝΙΑ.Έχουν μπει ποτέ στον κόπο να ενημερωθούν πόσα δις κόστισαν αυτά και την επίπτωση στο ΑΕΠ της χώρας ;Σε μια χώρα που στηρίζουν σημαντικότατα την Οικονομία της όσα καταστράφηκαν, δεν έγινε ΠΟΤΕ συνεδρίαση Βουλής με μοναδικό θέμα ΕΘΝΙΚΟ ΣΧΕΔΙΟ ΠΥΡΟΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ, που θα έπρεπε να τηρείται ευλαβικά, όποιο κόμμα και αν κυβερνούσε. Αυτό το θέμα είναι χαρακτηριστικό του επιπέδου της πολιτικής που ασκείται στην χώρα μας, ΠΟΥ ΑΚΟΜΗ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΦΤΑΣΕΙ ΣΕ ΕΠΙΠΕΔΟ ΩΡΙΜΟΤΗΤΑΣ, ΑΛΛΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΥΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ ΕΞΑΝΤΛΕΙΤΑΙ ΣΤΟ ΠΟΙΟΣ ΚΟΚΟΡΑΣ ΕΧΕΙ ΤΟ ΠΙΟ ΩΡΑΙΟ ΛΕΙΡΙ ΚΑΙ ΠΟΙΟΣ ΚΑΚΑΡΙΖΕΙ ΔΥΝΑΤΟΤΕΡΑ !