Ο πρίγκιπας Χάρι υπερασπίστηκε τον πατέρα του στις επικρίσεις για τον θάνατο της Νταϊάνα: Στάθηκε δίπλα μας

Ο πρίγκιπας Χάρι υπερασπίστηκε τον πατέρα του στις επικρίσεις για τον θάνατο της Νταϊάνα: Στάθηκε δίπλα μας Facebook Twitter
0

Ο πρίγκιπας Χάρι, ο μικρότερος γιος της πριγκίπισσας Νταϊάνας, υπερασπίστηκε σήμερα τον τρόπο με τον οποίο αντιμετώπισε ο πατέρας τους, ο διάδοχος του βρετανικού θρόνου Κάρολος, τον θρήνο του ίδιου και του αδελφού του για τον θάνατο της μητέρας τους πριν από 20 χρόνια.


Το ντοκιμαντέρ "Νταϊάνα, 7 ημέρες", αφηγείται τα γεγονότα που ακολούθησαν τον θάνατο της πριγκίπισσας, τον Αύγουστο του 1997. Η Νταϊάνα σκοτώθηκε μαζί με τον σύντροφό της, τον Ντόντι αλ Φαγιέντ, σε τροχαίο δυστύχημα στο Παρίσι.


Τα παιδιά της, οι πρίγκιπες Ουίλιαμ και Χάρι που τότε ήταν 15 και 12 ετών, μίλησαν για πρώτη φορά για τον θάνατό της σε ένα άλλο ντοκιμαντέρ που προβλήθηκε τον Ιούλιο. Κανείς τους όμως δεν αναφέρθηκε στον ρόλο που έπαιξε ο πατέρας τους την εποχή εκείνη.


"Στάθηκε δίπλα μας" είπε ο Χάρι για τον Κάρολο σε αυτό το ντοκιμαντέρ του BBC. "Ένα από τα δυσκολότερα πράγματα για έναν γονιό είναι να πει στο παιδί του ότι ο άλλος γονιός πέθανε", πρόσθεσε.


Μετά τον θάνατο της Νταϊάνας η βασιλική οικογένεια δέχτηκε σφοδρές επικρίσεις για τον τρόπο με τον οποίο συμπεριφέρθηκε στην πριγκίπισσα η οποία, εκτός από τον αγώνα της για να προσαρμοστεί στον νέο ρόλο της είχε να αντιμετωπίσει και την απιστία του συζύγου της.

Κάποιοι ενοχλήθηκαν επίσης από το γεγονός ότι οι νεαροί πρίγκιπες αναγκάστηκαν να ακολουθήσουν πεζή το φέρετρο της μητέρας τους ενώ περνούσε από τους δρόμους του Λονδίνου, εν μέσω του πλήθους που θρηνούσε. Μάλιστα ο αδελφός της, ο κόμης Τσαρλς Σπένσερ, χαρακτήρισε "παράξενη και σκληρή" την απόφαση αυτή. Ο ίδιος ο Χάρι είχε δηλώσει στο αμερικανικό περιοδικό Newsweek τον Ιούνιο ότι κανένα παιδί δεν πρέπει να το βιώσει αυτό "υπό οποιεσδήποτε συνθήκες".


Επανερχόμενος όμως στο θέμα, είπε στο BBC ότι πλέον τον χαροποιεί το γεγονός ότι συμμετείχε κατ' αυτόν τον τρόπο στην κηδεία της μητέρας του. Ο αδελφός του, ο πρίγκιπας Ουίλιαμ, έχει δηλώσει ότι ήταν καθήκον τους να συμμετάσχουν και ότι η απόφαση που είχε ληφθεί τότε ήταν "συλλογική".


Ο πρίγκιπας υπερασπίστηκε επίσης τη γιαγιά του, την βασίλισσα Ελισάβετ, που είχε αποφασίσει να αποτραβηχτεί η οικογένεια σε ένα απομονωμένο κάστρο στη Σκωτία μετά τον θάνατο της Νταϊάνας. Όπως είπε, με τον τρόπο αυτό τους δόθηκε η ευκαιρία να θρηνήσουν.
Το ντοκιμαντέρ θα προβληθεί από το BBC το βράδυ της Κυριακής.

Πολιτισμός
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Αίγυπτος: Αρχαιολόγοι πιστεύουν ότι βρήκαν και δεύτερο τάφο του Τούθμωσι Β'

Πολιτισμός / Αίγυπτος: Αρχαιολόγοι πιστεύουν ότι βρήκαν και δεύτερο τάφο του Φαραώ Τούθμωσι Β'

Το εύρημα έρχεται λίγες μέρες αφότου ο δρ Πίερς Λίτερλαντ ανακοίνωσε την ανακάλυψη του πρώτου τάφου ενός Φαραώ μετά την αποκάλυψη αυτού του Τουταγχαμών πριν από έναν αιώνα
LIFO NEWSROOM
Με Μαρμαρινό, Κουρεντζή, Ράσσε, Mouawad και Ζυλιέτ Μπινός στο πρόγραμμα του Φεστιβάλ Επιδαύρου

Πολιτισμός / Μαρμαρινός, Κουρεντζής, Ράσε, Mouawad και Ζιλιέτ Μπινός στο πρόγραμμα του Φεστιβάλ Επιδαύρου

Καλλιτέχνες με ιστορικό ίχνος στην Επίδαυρο θα παρουσιάσουν τη δουλειά τους δίπλα σε ξένους και άλλους Έλληνες δημιουργούς, ενώ στις 19 Ιουλίου θα ακούσουμε την ορχήστρα Utopia υπό τη διεύθυνση του Θ. Κουρεντζή.
ΑΡΓΥΡΩ ΜΠΟΖΩΝΗ
Η εντυπωσιακή τοποθέτηση του ανδριάντα του Μεγάλου Αλεξάνδρου του Γιάννη Παππά στο Μουσείο Μπενάκη

Πολιτισμός / Η εντυπωσιακή τοποθέτηση του ανδριάντα του Μεγάλου Αλεξάνδρου του Γιάννη Παππά στο Μουσείο Μπενάκη

Πρόκειται για τον μπρούτζινο αδριάντα του Μεγάλου Αλεξάνδρου, σαν αυτόν που βρίσκεται στη συμβολή των λεωφόρων Αμαλίας και Όλγας, στο κέντρο της Αθήνας
LIFO NEWSROOM
Κώστας Γαβράς, Στίβεν Σόντερμπεργκ και Στίβεν Κινγκ από αύριο στους κινηματογράφους

Πολιτισμός / Κώστας Γαβράς, Στίβεν Σόντερμπεργκ και Στίβεν Κινγκ από αύριο στους κινηματογράφους

Η «Τελευταία Πνοή» του Κώστα Γαβρά, το φαντασματικό «Presence» του Στίβεν Σόντερμπεργκ και το «Monkey» του Οζ Πέρκινς είναι μερικές από τις επιλογές του προγράμματος αυτής της εβδομάδας.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ
Ο σκηνοθέτης του «The Brutalist» δεν έβγαλε «ούτε ένα δολάριο» από την ταινία που είναι υποψήφια για 10 όσκαρ

Πολιτισμός / Ο σκηνοθέτης του «The Brutalist» δεν έβγαλε «ούτε ένα δολάριο» από την ταινία που είναι υποψήφια για 10 όσκαρ

Ο Μπρέιντι Κόρμπετ αποκάλυψε ότι δεν έβγαλε κανένα κέρδος από τις τελευταίες δύο ταινίες του - «Μόλις σκηνοθέτησα τρεις διαφημίσεις στην Πορτογαλία και είναι η πρώτη φορά που έβγαλα χρήματα εδώ και χρόνια»
LIFO NEWSROOM