Handelsblatt: Το πρόβλημα αξιοπιστίας του Αλέξη Τσίπρα

Handelsblatt: Το πρόβλημα αξιοπιστίας του Αλέξη Τσίπρα Facebook Twitter
Konstantinos Tsakalidis / SOOC
0

Υπό τον τίτλο «Ο Τσίπρας εξαγγέλλει την αναπτυξιακή στροφή» η οικονομική εφημερίδα Handelsblatt σημειώνει ότι η ύφεση διήρκεσε εννέα χρόνια και τώρα ο Έλληνας πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας υπόσχεται τη στροφή στην ανάπτυξη χωρίς τα λάθη του παρελθόντος. «Ωστόσο οι δημοσκόποι έχουν κακά νέα γι΄ αυτόν» επισημαίνεται.

Σχολιάζοντας το κάλεσμα του κ. Τσίπρα προς ξένους επενδυτές, η εφημερίδα κάνει λόγο για μια «παράτολμη υπόσχεση. Διότι οι ξένοι επενδυτές δεν έχουν να αντιμετωπίσουν στην Ελλάδα μόνον τα πλοκάμια της γραφειοκρατίας. Συχνά έρχονται αντιμέτωποι και με πολιτικές αντιστάσεις».

Η εφημερίδα αναφέρεται συγκεκριμένα στο Ελληνικό, σημειώνοντας ότι το μεγαλύτερο ξένο επενδυτικό πρότζεκτ βρίσκεται στα πρόθυρα κατάρρευσης. «Ήδη ως αρχηγός της αντιπολίτευσης ο νυν πρωθυπουργός είχε πολεμήσει αποφασιστικά την εν λόγω επένδυση».

«Ο πατέρας ενός κυοφορούμενου οικονομικού θαύματος»

Η Handelsblatt παραπέμπει και στο «Πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης» πριν από τρία χρόνια, σχολιάζοντας ότι «ως πρωθυπουργός ο κ. Τσίπρας δεν μπόρεσε να υλοποιήσει σχεδόν καμία από τις τότε υποσχέσεις. Είναι και αυτός ένας από τους λόγους που ο έλληνας πρωθυπουργός έχει πρόβλημα αξιοπιστίας».

Αναφερόμενη σε δημοσκόπηση που δημοσίευσε χθες το Πρώτο Θέμα και η οποία θέλει ακόμη και ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ να μην πιστεύουν ότι ο Αλ. Τσίπρας θα τηρήσει τα όσα υποσχέθηκε, η εφημερίδα καταλήγει: «Πράγματι, το κλίμα στην κοινωνία είναι υποτονικό. Οι περισσότεροι άνθρωποι δεν αισθάνονται την ανάκαμψη που αρχίζει να διαφαίνεται στις στατιστικές».

Έλλειμμα αξιοπιστίας του Αλ. Τσίπρα διακρίνει και η Badische Zeitung αναφερόμενη επίσης στην ίδια δημοσκόπηση που θέλει 8 στους 10 Έλληνες να αμφιβάλουν για το ότι η κυβέρνηση του Αλ. Τσίπρα μπορεί να υλοποιήσει τις υποσχέσεις της. Όπως χαρακτηριστικά επισημαίνει η εφημερίδα, «ο Αλέξης Τσίπρας συμπεριφέρεται σαν πατέρας ενός κυοφορούμενου ελληνικού οικονομικού θαύματος. Μπορεί η χώρα να βρίσκεται σε καλύτερη οικονομική θέση. Αλλά αυτό μπορούσε να έχει γίνει και νωρίτερα. Γι΄ αυτό φέρει ευθύνες και ο κ. Τσίπρας».

Πηγή: Deutsch Welle

Πολιτική
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ένας χρόνος από το δυστύχημα στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων στη Λιβύη - Ανακοίνωση του ΠΑΣΟΚ

Πολιτική / Ένας χρόνος από το δυστύχημα στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων στη Λιβύη - Ανακοίνωση του ΠΑΣΟΚ

«Ουδεμία ενημέρωση υπάρχει, ουδείς ανέλαβε την ευθύνη της απώλειας αυτών των ζωών και επικρατεί  πλήρης άγνοια για τη διοικητική και δικαστική έρευνα», επισημαίνει το ΠΑΣΟΚ
LIFO NEWSROOM