Εκτελεστικό διάταγμα Τραμπ για τη Β. Κορέα: Νέες αυστηρές κυρώσεις για επιχειρήσεις που συναλλάσσονται με την Πιονγιάνγκ

Εκτελεστικό διάταγμα Τραμπ για τη Β. Κορέα: Νέες αυστηρές κυρώσεις για επιχειρήσεις που συναλλάσσονται με την Πιονγιάνγκ Facebook Twitter
0

Ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ ανακοίνωσε την υπογραφή ενός εκτελεστικού διατάγματος που επιτρέπει στην Ουάσιγκτον να εντείνει τις κυρώσεις ενάντια σε άτομα και επιχειρήσεις που εμπλέκονται σε εμπορικές συναλλαγές με τη Βόρεια Κορέα, σημειώνοντας ότι είναι απαράδεκτο οντότητες να υποστηρίζουν οικονομικά το καθεστώς της Πιονγιάνγκ.


Ο Τραμπ, πριν από μια συνάντησή του με τους ηγέτες της Ιαπωνίας και της Νότιας Κορέας, ανακοίνωσε ότι η κεντρική τράπεζα της Κίνας διέταξε τις κινεζικές τράπεζες να σταματήσουν κάθε επιχειρηματική δραστηριότητα με το απομονωμένο κράτος, ενώ επισήμανε ότι οι νέες κυρώσεις θα κόψουν πηγές εσόδων που χρηματοδοτούν τις προσπάθειες της Βόρειας Κορέας να αναπτύξει τα οπλικά της συστήματα.


Παράλληλα είπε ότι τα νέα μέτρα στοχεύουν επίσης να πλήξουν τις θαλάσσιες μεταφορές και τα εμπορικά δίκτυα της Πιονγιάνγκ. Τομείς όπως η υφαντουργία, αλιεία, τεχνολογία πληροφοριών και µεταποιητικές βιοµηχανίες, είναι ανάμεσα σε αυτές που οι ΗΠΑ στοχεύουν να πλήξουν.

Οι νέες κυρώσεις δίνουν τη διακριτική ευχέρεια στο υπουργείο Οικονομικών να επιβάλει κυρώσεις σε αλλοδαπές τράπεζες που πραγματοποιούν συναλλαγές που σχετίζονται με εμπόριο με τη Βόρεια Κορέα.


Τόνισε ότι τα τιμωρητικά μέτρα του διατάγματος στοχεύουν αποκλειστικά μια χώρα, τη Βόρεια Κορέα, προσθέτοντας ότι θα συζητήσει με τον πρόεδρο της Νότιας Κορέας, Μουν Τζε-ιν περισσότερες ενέργειες που μπορεί να ληφθούν για την αντιμετώπιση της κρίσης.


Σε ερώτηση αν ο διάλογος είναι ακόμη πιθανός με το καθεστώς, ο μεγιστάνας απάντησε: "Γιατί όχι;"

Πηγή: ΑΠΕ- ΜΠΕ

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μην τους βάλετε στην ίδια σκηνή: Αυτές είναι οι πέντε πιο τοξικές «κόντρες» της μουσικής βιομηχανίας

Διεθνή / Μην τους βάλετε στην ίδια σκηνή: Αυτές είναι οι πέντε πιο τοξικές «κόντρες» της μουσικής βιομηχανίας

Η πρόσφατη συμφιλίωση της Madonna με τον Έλτον Τζον έβαλε τέλος σε μία μακροχρόνια διαμάχη, αλλά στον κόσμο της μουσικής πολλές ακόμη «κόντρες» δεν έχουν επιλυθεί
LIFO NEWSROOM
ΗΠΑ: Απαγόρευσαν τη Μάγια Αγγέλου από τη στρατιωτική βιβλιοθήκη - Αφαιρέθηκαν τίτλοι για ρατσισμό, φεμινισμό και το Ολοκαύτωμα

Διεθνή / ΗΠΑ: Απαγόρευσαν τη Μάγια Αγγέλου από τη στρατιωτική ακαδημία - Αφαιρέθηκαν τίτλοι για το Ολοκαύτωμα

Η αυτοβιογραφία της Μάγια Αγγέλου «Ξέρω γιατί κελαηδάει το πουλί στο κλουβί» ήταν ένας από τους 381 τίτλους που αφαιρέθηκαν στο πλαίσιο «εξάλειψης της DEI»
LIFO NEWSROOM
Παρίσι: Συνελήφθη υποστηρικτής της Λεπέν - Απειλούσε «με γκιλοτίνες» δικαστή που την έκρινε ένοχη

Διεθνή / Παρίσι: Συνελήφθη υποστηρικτής της Λεπέν - Απειλούσε «με γκιλοτίνες» δικαστή που την έκρινε ένοχη

Σε εξέλιξη οι έρευνες της δικαστικής αστυνομίας για τις απειλές εναντίον της Μπενεντίκτ ντε Περθουί που αποφάσισε τον 5ετή αποκλεισμό της Μαρίν Λεπέν από την πολιτική
LIFO NEWSROOM