Τραμπ προς ΕΕ: Ελπίζω ότι θα μας μιμηθείτε και θα επιβάλετε κυρώσεις στο καθεστώς Μαδούρο

Τραμπ προς ΕΕ: Ελπίζω ότι θα μας μιμηθείτε και θα επιβάλετε κυρώσεις στο καθεστώς Μαδούρο Facebook Twitter
0

Ο αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ προέτρεψε την Τρίτη την Ευρωπαϊκή Ένωση να επιβάλει κυρώσεις στο «σοσιαλιστικό καταπιεστικό καθεστώς» της Βενεζουέλας, μιας χώρας αντιμέτωπης με σοβαρή πολιτική και οικονομική κρίση, κατά τη διάρκεια κοινής συνέντευξης Τύπου με τον πρωθυπουργό της Ισπανίας Μαριάνο Ραχόι στον Λευκό Οίκο.


«Ελπίζουμε ότι οι φίλοι μας στην Ευρωπαϊκή Ένωση θα μιμηθούν σύντομα τις ΗΠΑ, τον Καναδά και πολλές χώρες της Λατινικής Αμερικής και θα επιβάλουν κυρώσεις στο καθεστώς του (σ.σ. προέδρου της Βενεζουέλας Νικολάς) Μαδούρο. Οι πολίτες (της Βενεζουέλας) υπομένουν έναν τεράστιο λιμό (...) και πολιτικές ταραχές», είπε ο πρόεδρος των ΗΠΑ.


Μέχρι σήμερα, μόνο οι ΗΠΑ και ο Καναδάς έχουν επιβάλει οικονομικές κυρώσεις στο Καράκας και σε αξιωματούχους της κυβέρνησης της Βενεζουέλας.


«Η Ισπανία και οι ΗΠΑ ελπίζουν ότι θα επιστρέψει η ειρήνη και η δημοκρατία (στη Βενεζουέλα) και ότι θα αφεθούν ελεύθεροι όλοι οι πολιτικοί κρατούμενοι», συνέχισε ο ρεπουμπλικάνος. «Όπου επικράτησε ο σοσιαλισμός, ακολούθησε η δυστυχία», είπε ο Τραμπ και πρόσθεσε ότι ο λαός της Βενεζουέλας αξίζει «ένα μέλλον με ελευθερία».


Από την πλευρά του, ο Ραχόι διαβεβαίωσε ότι η κυβέρνησή του επιθυμεί να επιβληθούν κυρώσεις της ΕΕ στο Καράκας. «Βρισκόμαστε στη διαδικασία προώθησης στην Ευρωπαϊκή Ένωση μιας πρότασης με σκοπό να επιβληθούν κυρώσεις στη Βενεζουέλα» η οποία «αυτή τη στιγμή δεν είναι μια δημοκρατική χώρα», δήλωσε ο πρωθυπουργός της Ισπανίας.


Ο Ραχόι πρόσθεσε ότι κατά τη διάρκεια των συνομιλιών τους με τον Τραμπ οι δύο ηγέτες συζήτησαν για την «παρέκκλιση» της Βενεζουέλας η οποία ρέπει «στον ολοκληρωτισμό» και την «χρεοκοπία» της, που αποτελεί «συνέπεια» του δρόμου έχει πάρει, όπως τόνισε.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ/AFP

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Οι Σοβιετικοί παρακολουθούσαν τον Τρότσκι στην Πρίγκηπο - Τι λένε αποχαρακτηριμένα έγγραφα της MİT

Διεθνή / Οι Σοβιετικοί παρακολουθούσαν τον Τρότσκι στην Τουρκία - Τι λένε αποχαρακτηρισμένα έγγραφα της MİT

Οι αναφορές αποκαλύπτουν πώς πράκτορες των Σοβιετικών παρακολουθούσαν στενά τον Λέοντα Τρότσκι κατά την εξορία του στην Πρίγκηπο μεταξύ 1929 και 1933
ΠΕΤΡΟΣ ΚΡΑΝΙΑΣ
Politico: Πώς ο Φρίντριχ Μερτς έγινε καγκελάριος σε 31 ημέρες και άλλαξε τη Γερμανία για πάντα

Διεθνή / Politico: Πώς ο Φρίντριχ Μερτς έγινε καγκελάριος σε 31 ημέρες και άλλαξε τη Γερμανία για πάντα

Έναν μήνα πριν τις εκλογές, ένας Αφγανός αιτών άσυλο δολοφόνησε ένα δίχρονο παιδί και τον κηδεμόνα του σε πάρκο της Βαυαρίας, γεγονός που εργαλειοποιήθηκε από τo λαϊκιστικό ακροδεξιό AfD
LIFO NEWSROOM
Έχασε τον γιο της σε επίθεση πριν την 11η Σεπτεμβρίου – Έφτιαξε ένα μνημειώδες γλυπτό θρήνου

Διεθνή / Μητέρα θύματος του Λόκερμπι δημιούργησε γλυπτό απόγνωσης: «Κάθε μορφή είναι μια παγωμένη εικόνα του πόνου»

Η ίδια η Lowenstein συμπεριέλαβε τον εαυτό της στο έργο: η μορφή της είναι γονατιστή, συντετριμμένη, όπως ήταν τη στιγμή που συνειδητοποίησε ότι είχε χάσει τον γιο της
LIFO NEWSROOM