Το Δικαστήριο της Ινδίας αποφάσισε ότι οι σεξουαλικές επαφές με ανήλικη σύζυγο είναι βιασμός

Το Δικαστήριο της Ινδίας αποφάσισε ότι οι σεξουαλικές επαφές με ανήλικη σύζυγο είναι βιασμός Facebook Twitter
0

Σε μια σημαντική απόφαση που κλείνει το παραθυράκι του νόμου για τους βιασμούς ανηλίκων στην Ινδία, προχώρησε το Δικαστήριο της χώρας.

Συγκεκριμένα, οι σεξουαλικές σχέσεις με μια ανήλικη θεωρούνται βιασμός, ακόμη κι αν πρόκειται για παντρεμένο ζευγάρι, αποφάσισε σήμερα το Ανώτατο Δικαστήριο της Ινδίας, κλείνοντας το νομικό παραθυράκι που επέτρεπε σε συζύγους να αποφεύγουν τις επιπτώσεις.


Η ηλικία σεξουαλικής ενηλικίωσης στην Ινδία είναι τα 18 χρόνια, όπως και η νόμιμη ηλικία γάμου. Όμως εκατομμύρια παιδιά αναγκάζονται να παντρευτούν, κυρίως στην ύπαιθρο.


Η ινδική νομοθεσία για τον βιασμό δεν ισχύει για τα παντρεμένα ζευγάρια, οπότε ως τώρα οι σεξουαλικές σχέσεις με μία ανήλικη χωρίς τη συγκατάθεσή της δεν θεωρούνταν βιασμός εφόσον αφορούσαν παντρεμένο ζευγάρι.


Ωστόσο το Ανώτατο Δικαστήριο εκτίμησε ότι αυτό αντίκειται στη νομοθεσία για τη νόμιμη ηλικία συναίνεσης. Το δικαστήριο αποφάσισε ότι η αστυνομία θα πρέπει να αντιμετωπίζει ως βιασμό τις καταγγελίες για σεξουαλική σχέση με μια ανήλικη χωρίς τη συναίνεσή της, ακόμη κι αν πρόκειται για παντρεμένο ζευγάρι.


Ο δικηγόρος Βίκραμ Σριβάσταβα, που κατέθεσε την προσφυγή στο Ανώτατο Δικαστήριο, χαιρέτισε την απόφαση στο όνομα της προστασίας των παιδιών. Το Ανώτατο Δικαστήριο πρόκειται να εξετάσει και μια ακόμη προσφυγή, η οποία αφορά τον βιασμό μεταξύ παντρεμένων ζευγαριών. Η κυβέρνηση είναι αντίθετη στην ποινικοποίησή του, επισημαίνοντας ότι κάτι τέτοιο θα πλήξει τον θεσμό του γάμου.

Με πληροφορίες από AFP/ ΑΠΕ

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μπλακ άουτ σε Ισπανία, Πορτογαλία: «Περιορίστε τις μετακινήσεις», λέει ο δήμαρχος Μαδρίτης

Διεθνή / Μπλακ άουτ σε Ισπανία, Πορτογαλία: «Περιορίστε τις μετακινήσεις», λέει ο δήμαρχος Μαδρίτης

Ο δήμαρχος Μαδρίτης λέει ότι λόγω του μπλακ άουτ εκτός από τα φανάρια που είναι εκτός λειτουργίας, χρειάστηκε να κλείσουν και οι σήραγγες ορισμένων αυτοκινητοδρόμων
LIFO NEWSROOM
Το Βατικανό έκλεισε την Καπέλα Σιξτίνα εν όψει του κονκλαβίου για την εκλογή νέου Πάπα

Διεθνή / Το Βατικανό έκλεισε την Καπέλα Σιξτίνα εν όψει του κονκλαβίου για την εκλογή νέου Πάπα

Η Καπέλα Σιξτίνα, που πήρε το όνομά της από τον Πάπα Σίξτο Δ΄, κατασκευάστηκε τον 15ο αιώνα και φιλοξενεί τα έργα του Μιχαήλ Άγγελου, ο οποίος ζωγράφισε την οροφή με σκηνές από τη Γένεση και αργότερα τη «Τελική Κρίση» στον τοίχο
LIFO NEWSROOM
ΗΠΑ: Κορυφαία πανεπιστήμια δημιουργούν «ιδιωτική συλλογικότητα» για να αντισταθούν στην κυβέρνηση Τραμπ

Διεθνή / Κορυφαία αμερικανικά πανεπιστήμια δημιουργούν «ιδιωτική συλλογικότητα» για να αντισταθούν στην κυβέρνηση Τραμπ

Ξεχωριστά από τη δημόσια διαφωνία, μια ομάδα ηγετικών πανεπιστημίων σχεδιάζει στρατηγικά στο παρασκήνιο την αντίδρασή της στον Λευκό Οίκο, αποκαλύπτει η Wall Street Journal
LIFO NEWSROOM