Η Σαουδική Αραβία γυρίζει σελίδα - Ο πρίγκιπας ανακοίνωσε πως επιστρέφουν στο μετριοπαθές Ισλάμ

Η Σαουδική Αραβία γυρίζει σελίδα - Ο πρίγκιπας ανακοίνωσε πως επιστρέφουν στο μετριοπαθές Ισλάμ Facebook Twitter
0

Ο ηγέτης της Σαουδικής Αραβίας ανακοίνωσε την Τρίτη ότι η χώρα θα επιστρέψει στο μετριοπαθές, ανοικτό Ισλάμ.

Ο Μοχάμεντ μπιν Σαλμάν αλ Σαούντ ανακοίνωσε επίσης ότι το βασίλειο θα κάνει περισσότερα για την αντιμετώπιση του εξτρεμισμού.

Μιλώντας σε μια μεγάλη επενδυτική διάσκεψη, είπε: «Δεν θα χάσουμε 30 χρόνια της ζωής μας να αντιμετωπίζουμε τις εξτρεμιστικές ιδέες και θα τις καταστρέψουμε σήμερα».

Ο πρίγκιπας Μπιν Σαλμάν, ο οποίος έγινε κληρονόμος στο θρόνο από τον πατέρα του βασιλιά Σαλμάν νωρίτερα φέτος, θεωρείται από πολλούς ως το πρόσωπο του σύγχρονου βασιλείου.

Ο 32χρονος είναι ο κινητήριος μοχλός του μακροπρόθεσμου οικονομικού σχεδίου της Σαουδικής Αραβίας «Όραμα 2030», ένα μακροπρόθεσμο και φιλόδοξο οικονομικό σχέδιο της χώρας που θα την βοηθήσει στην ομαλή απεξάρτηση από το πετρέλαιο.

Στο ίδιο συνέδριο η Σαουδική Αραβία ανακοίνωσε πως θεμελιώνει ένα γιγαντιαίο πρότζεκτ το οποίο θα ονομάζεται "NEOM" και θα λειτουργεί ανεξάρτητα από το υφιστάμενο κυβερνητικό πλαίσιο. Πρόκειται ουσιαστικά για μια πόλη με τουριστικά θέρετρα η οποία όπως είχε γραφτεί θα διέπεται από δικούς της χαλαρότερους κανόνες σε σχέση με το πολύ αυστηρό Ισλάμ.

Ο πρίγκιπας Μπιν Σαλμάν έχει χτίσει τη φήμη τολμηρού και φιλελεύθερου μεταρρυθμιστή, αλλά οι επικριτές  του κάνουν λόγο για πολύ κακή διαχείριση της εξωτερικής πολιτικής. 

Ο πρίγκιπας θεωρείται επίσης ως ένας από τους πρωταρχικούς φορείς λήψης αποφάσεων πίσω από την πρόσφατη κρίση των σχέσεων των κρατών του Κόλπου με το Κατάρ.

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η Κίνα επιτίθεται λεκτικά στις ΗΠΑ για τον εμπορικό πόλεμο: «Έχετε ζήσει πέρα από τις δυνατότητές σας και επωφεληθήκατε από την παγκοσμιοποίηση»

Διεθνή / Κίνα προς ΗΠΑ: «Σταματήστε την γκρίνια – Ωφεληθήκατε από την παγκοσμιοποίηση»

Καθώς ο εμπορικός πόλεμος ΗΠΑ–Κίνας κλιμακώνεται, η Κίνα καλεί τις ΗΠΑ να σταματήσουν να παριστάνουν το θύμα - Τι σημαίνουν οι νέοι δασμοί για την παγκόσμια οικονομία και τεχνολογία;
LIFO NEWSROOM
Τουρκία: Νέος χάρτης «κόβει» το Αιγαίο στα δύο – Προς ολοκλήρωση το θαλάσσιο σχέδιο της Άγκυρας

Διεθνή / Η Τουρκία παρουσιάζει δικό της θαλάσσιο χάρτη – Χωρίζει το Αιγαίο στη μέση, βάσει «Γαλάζιας Πατρίδας»

Η Τουρκία φέρνει νέο θαλάσσιο χάρτη στο προσκήνιο, βασισμένο στη «μέση γραμμή» του Αιγαίου, εντείνοντας τις γεωπολιτικές εντάσεις με την Ελλάδα.
ΠΕΤΡΟΣ ΚΡΑΝΙΑΣ
Κριτική για την «γυναικεία πτήση» της Blue Origin στο διάστημα: «Παραπάνω από παρωδία»

Διεθνή / Κριτική για την «γυναικεία πτήση» της Blue Origin στο διάστημα: «Τι προσέφεραν, στην πραγματικότητα;»

Έιμι Σούμερ, Ολίβια Γουάιλντ, Ολίβια Μαν, Έμιλι Ραταϊκόφσκι μεταξύ των διασημοτήτων που αντέδρασαν - Ανελέητο τρολάρισμα και στο διαδίκτυο για το μήνυμα του πολυσυζητημένου διαστημικου ταξιδιού της Blue Origin
LIFO NEWSROOM