Digisexual: Παραφιλία ή σεξουαλική τάση που έρχεται να αλλάξει την ερωτική ζωή των ανθρώπων;

0

Νέα ορολογία εισάγουν οι ειδικοί που παρατηρούν την ραγδαία αλληλεπίδραση της τεχνολογίας και των ρομπότ με τους ανθρώπους - και πιο συγκεκριμένα την σεξουαλική τους δραστηριότητα.

Ο όρος 'digisexual' έρχεται να βάλει ταμπέλα σε όσους ικανοποιούν τις σεξουαλικές ορέξεις κατά κύριο λόγο από τον εικονικό κόσμο και την τεχνολογία.

Οι εξελιγμένες τεχνολογικά κούκλες του σεξ, η 3D πορνογραφία και τα avatars στα ερωτικά chatrooms έχουν ήδη αρχίσει να γίνονται καθημερινότητα για μερίδα του πληθυσμού που πειραματίζεται και αναζητά την ηδονή μέσα από την ψηφιακή τεχνολογία.

Σε μια νέα έκθεση που δημοσιεύτηκε στην επιστημονική εφημερίδα Journal of Sexual and Relationship Therapy οι ερευνητές από το Πανεπιστήμιο της Μανιτόμπα του Καναδά υποστηρίζουν ότι οι ψυχοθεραπευτές πρέπει να προετοιμαστούν για την αύξηση των «πελατών που ορίζονται ως digisexuals».

«H εποχή του virtual sex είναι γεγονός» δήλωσε ο Αναπληρωτής Καθηγητής Neil McCarthur. «Καθώς οι τεχνολογίες αυτές προχωρούν, η υιοθέτησή τους θα αυξηθεί και οι άνθρωποι θα μπορέσουν να αναγνωριστούν ως digisexuals. Αυτοί θα είναι οι άνθρωποι των οποίων η πρωταρχική σεξουαλική ταυτότητα θα προκύπτει από τη χρήση της τεχνολογίας». προσθέτει.

Digisexual: Παραφιλία ή σεξουαλική τάση που έρχεται να αλλάξει την ερωτική ζωή των ανθρώπων; Facebook Twitter

«Πολλοί άνθρωποι θα ανακαλύψουν ότι οι εμπειρίες τους με την τεχνολογία γίνονται αναπόσπαστο μέρος της σεξουαλικής τους ταυτότητας και ορισμένοι θα το προτιμούν από τις σεξουαλικές αλληλεπιδράσεις με τον άνθρωπο. Δεν υπάρχει αμφιβολία για τα sexbots. Οι άνθρωποι θα σχηματίσουν μια έντονη σχέση με συντρόφους-ρομπότ. Αυτά τα ρομπότ θα είναι προσαρμοσμένα στις επιθυμίες των ανθρώπων και θα κάνουν πράγματα που οι ανθρώπινοι σύντροφοι δεν μπορούν ή δεν θα θέλουν να κάνουν», αναφέρει ο καθηγητής.

Ωστόσο, μια πρόσφατη έρευνα διαπίστωσε ότι η μεγάλη πλειοψηφία των ανθρώπων εξακολουθεί να έχει αμφιβολίες για τα ρομπότ. Μόνο το 17 τοις εκατό των ερωτηθέντων είναι έτοιμο να πειραματιστεί με ένα ρομπότ αν και ο αριθμός αυτός αυξήθηκε στο 26 τοις εκατό όταν ρωτήθηκαν για ένα που έμοιαζε ακριβώς όπως ένας άνθρωπος.

Ο καθηγητής Noel Sharkey, ειδικός σε θέματα τεχνητής νοημοσύνης και ρομποτικής στο Πανεπιστήμιο του Σέφιλντ δήλωσε: «Προχωρώντας στο μέλλον θα δούμε μερικούς ανθρώπους που χρησιμοποιούν ρομπότ σεξ, αλλά οι αριθμοί θα παραμείνουν μικροί».

Σύμφωνα με όσα λέει ο καθηγητής, αυτή τη στιγμή  η χρήση ρομπότ σεξ μπορεί να θεωρηθεί ως είδος παραφιλίας, μιας άτυπης σεξουαλικής πρακτικής που είναι πιο κοντά στον φετιχισμό.

Οι συντάκτες της νέας έκθεσης πάντως προειδοποιούν ότι η έλευση των digisexuals μπορεί να βλάψει τις σχέσεις, ενδεχομένως να προκαλέσει διαζύγιο και να φέρει αισθήματα ντροπής και ενοχής.

Ωστόσο, καταλήγουν στο συμπέρασμα ότι ο συνολικός αντίκτυπος της «ψηφιακής σεξουαλικότητας» θα είναι θετικός, επιτρέποντας στους ανθρώπους να βιώσουν περισσότερη σεξουαλική ευχαρίστηση και να αποκτήσουν νέες εμπειρίες, ιδιαίτερα σε εκείνους που αγωνίζονται να βρουν σύντροφο ή έχουν βιώσει σεξουαλικό τραύμα στο παρελθόν.

Mε πληροφορίες από Τelegraph

Τech & Science
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Αντωνία Τριχοπούλου για τη Μεσογειακή διατροφή στη LiFO: Συνδέεται με την Υγεία, τον Πολιτισμό και την Οικονομία

Τech & Science / Αντωνία Τριχοπούλου για τη Μεσογειακή διατροφή στη LiFO: Συνδέεται με την Υγεία, τον Πολιτισμό και την Οικονομία

Η ακαδημαϊκός και ομότιμη καθηγήτρια Ιατρικής Σχολής Πανεπιστημίου Αθηνών διευκρινίζει τι ισχύει με τη Μεσογειακή διατροφή, μετά το ρεπορτάζ του περιοδικού Politico
LIFO NEWSROOM
Επιστήμονες δημιούργησαν το πρώτο έμβρυο καγκουρό μέσω εξωσωματικής γονιμοποίησης

Τech & Science / Επιστήμονες δημιούργησαν το πρώτο έμβρυο καγκουρό μέσω εξωσωματικής γονιμοποίησης

«Ο απώτερος στόχος μας είναι να στηρίξουμε τη διατήρηση απειλούμενων μαρσιποφόρων, όπως τα κοάλα, οι διάβολοι της Τασμανίας, οι βόρειοι γουόμπατ με τριχωτή μύτη και οι πώσουμ Leadbeater», δήλωσε ο επικεφαλής ερευνητής
LIFO NEWSROOM
Μπιλ Γκέιτς: «Αν μεγάλωνα σήμερα, θα είχα διαγνωστεί στο φάσμα του αυτισμού»

Tech & Science / Μπιλ Γκέιτς: «Αν μεγάλωνα σήμερα, θα είχα διαγνωστεί στο φάσμα του αυτισμού»

Ο πρώτος τόμος των απομνημονευμάτων του μεγιστάνα της τεχνολογίας που μόλις κυκλοφόρησε φανερώνει πως γεννήθηκε στο σωστό μέρος, την κατάλληλη στιγμή, και φτάνει μέχρι την ίδρυση της Microsoft το 1975.
THE LIFO TEAM
Οι μπονόμπο μπορούν να επικοινωνούν με ανθρώπους για να αλλάξουν τη συμπεριφορά τους

Τech & Science / Οι μπονόμπο μπορούν να επικοινωνούν με ανθρώπους για να αλλάξουν τη συμπεριφορά τους

Η ανακάλυψη ενισχύει τη θεωρία ότι η "θεωρία του νου", δηλαδή η ικανότητα να αντιλαμβάνεται κάποιος τις γνώσεις και τις προθέσεις άλλων, δεν είναι αποκλειστικά ανθρώπινο χαρακτηριστικό
LIFO NEWSROOM
Η μουσική μπορεί να «αγγίξει» την καρδιά, ακόμα και μέσα στη μήτρα

Τech & Science / Η μουσική μπορεί να «αγγίξει» την καρδιά των εμβρύων - Οι διαφορές μεταξύ των δύο κλασικών συνθέσεων

Oι ερευνητές μπόρεσαν να μετρήσουν την απόκριση του καρδιακού ρυθμού των εμβρύων και να εντοπίσουν τις αλλαγές στη μεταβλητότητα των καρδιακών παλμών κατά τη διάρκεια και μετά την αναπαραγωγή της μουσικής
LIFO NEWSROOM