Financial Times: Με νέο επταετές ομόλογο, η Ελλάδα σχεδιάζει να επιστρέψει στις αγορές

Financial Times: Με νέο επταετές ομόλογο, η Ελλάδα σχεδιάζει να επιστρέψει στις αγορές Facebook Twitter
ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ/Eurokinissi
0

Η Ελλάδα σχεδιάζει να επιστρέψει στις διεθνείς αγορές χρήματος, νωρίς την επόμενη χρονιά, με μια νέα έκδοση επταετούς ομολόγου.

Κι όλα αυτά, μετά την επιτυχημένη ολοκλήρωση του εθελοντικού swap. Η πληροφορία δόθηκε από δυο ανθρώπους που εμπλέκονται στην προετοιμασία για τη δανειακή στρατηγική της χώρας το 2018, όπως γράφουν οι Financial Times.


Αν οι συνθήκες στην αγορά είναι ευνοϊκές, δύο ακόμα εκδόσεις ή τρεις και 10ετή ομόλογα θα ακολουθήσουν ως τον Ιούλιο, πριν από την αναμενόμενη έξοδο της Ελλάδας από το πρόγραμμα διάσωσης τον επόμενο Αύγουστο, είπαν οι ίδιες πηγές.


Στόχος είναι να χτίσουμε την καμπύλη επιτοκίων καθώς και να εξασφαλίσουμε μαξιλάρι ρευστότητας, σημείωσε Αθηναίος τραπεζίτης.
Το swap ήταν εξαιρετικά επιτυχημένο με ευρεία συμμετοχή από μικρούς επενδυτές και τοπικά ασφαλιστικά ταμεία μέχρι τράπεζες και ξένους επενδυτές, σχολίασε κυβερνητικός αξιωματούχος.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ 

Οικονομία
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Καταπατημένα ακίνητα του Δημοσίου: Άνοιξε η πλατφόρμα, ποιοι μπορούν να κάνουν αίτηση σε α' φάση

Οικονομία / Καταπατημένα ακίνητα Δημοσίου: Άνοιξε η πλατφόρμα, ποιους αφορά, ποιοι δικαιούνται έκπτωση μέχρι και 80%

Αφορά στην εξαγορά 90.000 καταπατημένων ακινήτων - Βήμα προς βήμα η διαδικασία - Απαραίτητη προϋπόθεση η δήλωση του ακινήτου στο Ε9 τουλάχιστον 5 χρόνια πριν την αίτηση
LIFO NEWSROOM