Επιμένει ο Κοντονής: Επιβεβλημένη η δήλωση και των μετρητών σε θυρίδες στο «πόθεν έσχες»

Επιμένει ο Κοντονής: Επιβεβλημένη η δήλωση και των μετρητών σε θυρίδες στο «πόθεν έσχες» Facebook Twitter
Φωτογραφία: EUROKINISSI/Γιώργος Κονταρίνης
0

«Το καθεστώς της διαφθοράς και της διαπλοκής, το οποίο στηρίχτηκε στην ασυδοσία και στον μη έλεγχο, πρέπει να σταματήσει αμέσως χωρίς εξαιρέσεις για κανέναν και για τίποτα», τονίζει ο υπουργός Δικαιοσύνης Σταύρος Κοντονής σχετικά με τις δηλώσεις περιουσιακής κατάστασης.

Μιλώντας στην εφημερίδα «Νέα Σελίδα», ο κ. Κοντονής σημειώνει ότι «πρέπει, να καταλάβουμε όλοι όσοι μετέχουμε στη δημόσια ζωή, ιδίως όσοι λαμβάνουμε κρίσιμες αποφάσεις για την πατρίδα αλλά και τους πολίτες, και σε κάθε περίπτωση όλοι εκείνοι οι οποίοι αναφέρονται στον νόμο, ότι η υποχρέωσή μας να δηλώνουμε κάθε έτος την περιουσιακή μας κατάσταση είναι ζήτημα δημοκρατίας, εφαρμογής των νόμων χωρίς παρεκκλίσεις και αποτελεσματικού ελέγχου».

Όπως σημειώνει, «για να είναι αποτελεσματικός ο νόμος που προβλέπει τη δήλωση "πόθεν έσχες", θα πρέπει σε αυτόν να μην περιλαμβάνονται εξαιρέσεις ως προς τα δηλούμενα ποσά ή τα κινητά μεγάλης αξίας, κι αυτό διότι, αν εμφιλοχωρήσουν εξαιρέσεις στον νόμο, τότε αυτός ακυρώνεται στην πράξη, αφού η δήλωση "πόθεν έσχες" του υπόχρεου μπορεί να είναι απολύτως αναξιόπιστη και χωρίς έννομες συνέπειες».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Πολιτική
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ενισχύεται η συνεργασία Ελλάδας -Γαλλίας: Δένδιας και Λεκορνού υπέγραψαν σύμβαση για 16 πυραύλους Exocet

Πολιτική / Ενισχύεται η συνεργασία Ελλάδας - Γαλλίας: Δένδιας και Λεκορνί υπέγραψαν σύμβαση για 16 πυραύλους Exocet

Τι είπε ο Νίκος Δένδιας για καινοτομία στην Άμυνα και συμμετοχή σε κοινές αποστολές - Τι είπε ο Λεκορνί για συνεργασία στην Ερυθρά Θάλασσα, ενίσχυση της γαλλικής παρουσίας στην Ελλάδα και στρατηγική παραγωγής και ανάπτυξης στρατιωτικού εξοπλισμού
LIFO NEWSROOM
Βουλή: Ένταση για το πόρισμα της προανακριτικής Τριαντόπουλου - Αποχώρησε ο ΣΥΡΙΖΑ από τη διαδικασία

Πολιτική / Βουλή: Ένταση για το πόρισμα της προανακριτικής Τριαντόπουλου - Αποχώρησε ο ΣΥΡΙΖΑ από τη διαδικασία

Όπως σημείωσε ο Σωκράτης Φάμελλος, πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, «η κυβέρνηση επιχειρεί να μπαζώσει όχι μόνο την αλήθεια για τα Τέμπη, αλλά και τη λειτουργία του Κοινοβουλίου»
LIFO NEWSROOM
Μητσοτάκης για δασμούς Τραμπ: Η ΕΕ να εκμεταλλευτεί το χρονικό διάστημα για μία win-win συμφωνία με τις ΗΠΑ

Πολιτική / Μητσοτάκης για δασμούς Τραμπ: Η ΕΕ να εκμεταλλευτεί το χρονικό διάστημα για μία win-win συμφωνία με τις ΗΠΑ

Ο Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε ότι συμφωνεί με τη δήλωση του Κυριάκου Μητσοτάκη, ότι δηλαδή υπάρχει δυνατότητα εξεύρεσης μιας «win-win» λύσης μεταξύ Ευρώπης και ΗΠΑ
LIFO NEWSROOM
«Η κυβέρνηση αρνείται να στείλει τους υπεύθυνους για τα Τέμπη στη δικαιοσύνη»

LiFO politics / «Η κυβέρνηση αρνείται να στείλει τους υπεύθυνους για τα Τέμπη στη δικαιοσύνη»

Ο Παύλος Γερουλάνος εξηγεί στη Βασιλική Σιούτη γιατί είναι αντίθετος σε μία προοπτική κυβερνητικής συνεργασίας του ΠΑΣΟΚ με τη Νέα Δημοκρατία και γιατί πιστεύει ότι αυτό θα «ενδυνάμωνε τα άκρα που δεν έχουν πρώτη προτεραιότητα τα συμφέροντα της χώρας, αλλά τα συμφέροντα άλλων χωρών».
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΣΙΟΥΤΗ