Τα πρώτα ελληνικά μεταλλικά παπιγιόν είναι η γραβάτα των χίψτερ

Τα πρώτα ελληνικά μεταλλικά παπιγιόν είναι η γραβάτα των χίψτερ Facebook Twitter
Η ιδέα της Στέλλας και του Κώστα να φτιάξουν μεταλλικά παπιγιόν ξεκίνησε σαν αστείο.
0

Θα μπορούσε κανείς να πει ότι το παπιγιόν είναι η γραβάτα των χίψτερ. Είνα ένα από τα βασικά αξεσουάρ μαζί με τα μυωπικά γιαλιά, τις τιράντες, τα ποδήλατα. Και τα μουστάκια. Αν και οι περισσότεροι έχουμε συνδέσει στο μυαλό μας το παπιγιόν με κάτι πολύ επίσημο, που αρμόζει μόνο σε ιδιαίτερες στυλιστικά περιπτώσεις, τα πράγματα φαίνεται να έχουν αλλάξει, ειδικά τα τελευταία χρόνια.

Η ιδέα της Στέλλας και του Κώστα να φτιάξουν μεταλλικά παπιγιόν ξεκίνησε σαν αστείο. «Δε θυμόμαστε ακριβώς πότε και πώς, όμως άρχισε να γίνεται συχνό θέμα συζήτησης μέχρι να πάρουμε την απόφαση να προχωρήσουμε στην υλοποίησή του. Η δημιουργία και η κατασκευή διάφορων πραγμάτων σε προσωπικό επίπεδο υπήρχε πάντα στη ζωή μας. Μας αρέσει να φτιάχνουμε πράγματα που σχεδιάζουμε μόνοι μας, από ρούχα μέχρι έπιπλα, και να τα κάνουμε όπως τα έχουμε φανταστεί», λένε οι εμπνευστές των Zalu Metal Bowties.

Όλα τα παπιγιόν συνοδεύονται με το ύφασμα που επιλέγει κάποιος, αλλά μπορεί να προσθέσει όσα θέλει στην αγορά του και να τα αλλάζει εύκολα και γρήγορα.

Βλέποντας ότι πλέον στο χώρο της μόδας έχουν αρχίσει να χρησιμοποιούνται αντισυμβατικά υλικά ο Κώστας, ο οποίος ασχολείται με την οικογενειακή επιχείρηση που δραστηριοποιείται στον τομέα των μεταλλικών κατασκευών στο Περιστέρι, έκανε ως πρώτη σκέψη να εκμεταλλευτεί τις δεξιότητες του και να φτιάξει το πρώτο μεταλλικό παπιγιόν ενώ η Στέλλα, που έχει ασχοληθεί με το σχέδιο μόδας, πήγε την ιδέα ένα βήμα παραπέρα ράβωντας υφάσματα που εφαρμόζουν πάνω στο παπιγιόν με velcro.

Τα πρώτα ελληνικά μεταλλικά παπιγιόν είναι η γραβάτα των χίψτερ Facebook Twitter
Η Στέλλα, που έχει ασχοληθεί με το σχέδιο μόδας, πήγε την ιδέα ένα βήμα παραπέρα ράβωντας υφάσματα που εφαρμόζουν πάνω στο παπιγιόν με velcro. Φωτο: Ελένη Μήτσιου (@elmitsiou)

«Aρχικά σχεδιάσαμε τα παπιγιόν και αφού επιλέξαμε τα σχέδια που θα χρησιμοποιηθούν στη συλλογή τα μεταφέραμε στον υπολογιστή όπου τα επεξεργαστήκαμε γραφιστικά. Στη συνέχεια μελετήσαμε τα μέταλλα που μπορούσαμε να χρησιμοποιήσουμε και καταλήξαμε στο αλουμίνιο. Το αλουμίνιο είναι ένα μέταλλο με χαρακτηριστικά χαμηλή πυκνότητα και επομένως ελάχιστο βάρος, έχει εξαιρετική αντοχή στη διάβρωση, αλλά κυρίως είναι ένα απολύτως ανακυκλώσιμο οικολογικό υλικό.

Με επεξεργασία laser κόψαμε τα παπιγιόν, τα οποία λειάναμε και γυαλίσαμε στο χέρι. Στη συνέχεια τα βάψαμε με τη μέθοδο της ηλεκτροστατικής βαφής, μέθοδο που διασφαλίζει την αντοχή τους ενάντια στη διάβρωση, τα θωρακίζει και βελτιώνει το αισθητικό αποτέλεσμα. Έπειτα, πάλι χειροποίητα, ράψαμε λάστιχο, κούμπωμα, ετικέτα καθώς και όλα τα υφάσματα που ντύνουν το παπιγιόν», μας εξηγούν.

Η πρώτη τους συλλογή αποτελείται από 6 βασικά σχέδια, τα οποία βγαίνουν σε δύο μεγέθη. Το κάθε παπιγιόν έχει ένα όνομα. Η φετινή μας συλλογή λέγεται «Γίγαντες» και κάθε παπιγιόν φέρει το μυθολογικό όνομα κάποιου γίγαντα. Τα μεγάλα παπιγιόν μπορούν να φορεθούν από άντρες και γυναίκες, ενώ τα μικρά παπιγιόν είναι κυρίως γυναικεία και παιδικά. «Εμείς το φοράμε και στο σκυλάκι μας, την Κάρμα», λένε.  Τα χρώματα που έχουν επιλέξει για τους «Γίγαντες» είναι μαύρο (jet black), μπλε (cobalt blue), κόκκινο (wine red), χακί (olive green), καφέ σοκολατί (olive brown), κίτρινο (golden yellow) και ανοιχτό ασημί (white aluminium). «Οι συνδυασμοί είναι πάρα πολλοί, γιατί έχουμε μεγάλη ποικιλία στα υφάσματα που ντύνουν το παπιγιόν. Άρα έχοντας ένα παπιγιόν μπορείς να το συνδυάσεις με πάνω από 20 επιλογές υφασμάτων».

Τα πρώτα ελληνικά μεταλλικά παπιγιόν είναι η γραβάτα των χίψτερ Facebook Twitter
«Εμείς το φοράμε και στο σκυλάκι μας, την Κάρμα», λένε. Φωτο: Ελένη Μήτσιου (@elmitsiou)
Τα πρώτα ελληνικά μεταλλικά παπιγιόν είναι η γραβάτα των χίψτερ Facebook Twitter
Το κάθε παπιγιόν έχει ένα όνομα. Η φετινή μας συλλογή λέγεται «Γίγαντες» και κάθε παπιγιόν φέρει το μυθολογικό όνομα κάποιου γίγαντα. Φωτο: Ελένη Μήτσιου (@elmitsiou)

Τα υφάσματα που εφαρμόζουν πάνω στο παπιγιόν είναι ραμμένα στο χέρι, με αυτοκόλλητο σκρατς στο πίσω μέρος για να μπορούν να εναλλάσονται. «Με αυτόν τον τρόπο μπορείς να αλλάζεις look στο παπιγιόν σου καθώς και να το συνδυάζεις με περισσότερα ρούχα αφού σου δίνεται η επιλογή να αλλάξεις το κυρίως ύφασμα. Όλα τα παπιγιόν συνοδεύονται με το ύφασμα που επιλέγει κάποιος, αλλά μπορεί να προσθέσει όσα θέλει στην αγορά του και να τα αλλάζει εύκολα και γρήγορα», μου εξηγεί η Στέλλα.

«Αυτό που θέλουμε να προσδώσουμε εμείς στα παπιγιόν δημιουργώντας με μέταλλο είναι ένα βιομηχανικό στυλ. Γι' αυτό παίξαμε με σχέδια που ξεφεύγουν από το καθιερωμένο σχέδιο του παπιγιόν, βάλαμε χρώματα και δώσαμε την επιλογή να συνδυαστεί με πιο casual υφάσματα όπως τζιν, δερματίνη και μονόχρωμα ελαστικά. Αυτό δεν σημαίνει πως δεν μπορεί να εντυπωσιάσει και σε επίσημο ντύσιμο. Σίγουρα δίνει ένα πιο μοντέρνο χαρακτήρα σε ένα κατ'εξοχήν κλασικό κομμάτι. Σε κάθε περίπτωση το παπιγιόν είναι ένα αξεσουάρ που δεν περνάει απαρατήρητο και μπορεί να μεταμορφώσει μία εμφάνιση, είτε φορεθεί με τζιν και sneakers είτε με κλασικό κουστούμι».

Τα πρώτα ελληνικά μεταλλικά παπιγιόν είναι η γραβάτα των χίψτερ Facebook Twitter
Φωτο: Ελένη Μήτσιου (@elmitsiou)
Τα πρώτα ελληνικά μεταλλικά παπιγιόν είναι η γραβάτα των χίψτερ Facebook Twitter
Τα υφάσματα που εφαρμόζουν πάνω στο παπιγιόν είναι ραμμένα στο χέρι, με αυτοκόλλητο σκρατς στο πίσω μέρος για να μπορούν να εναλλάσονται. Φωτο: Ελένη Μήτσιου (@elmitsiou)

Info:

Τα Zalu Metal Bowties μπορείτε να τα βρείτε στο www.zalu.gr και στο facebook @ZaluMetalBowties.

Μόδα & Στυλ
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Γιώργο Τροχόπουλε, πώς κατάφερες να φορά τα πλεκτά σου η Dua Lipa;

Μόδα & Στυλ / Γιώργο Τροχόπουλε, πώς κατάφερες να φορά τα πλεκτά σου η Dua Lipa;

Η Μάιλι Σάιρους, η Κένταλ Τζένερ, η Dua Lipa και πολλές ακόμα σταρ έχουν φορέσει τα πλεκτά του ανερχόμενου σχεδιαστή μόδας από τη Βέροια, που στα 23 του έχει ήδη κατακτήσει το Λονδίνο. 
ΙΩΝΑΣ ΚΑΛΛΙΜΑΝΗΣ
Σε ποιoν σχεδιαστή θα ανήκει από τα τέλη Μαΐου ο οίκος Dior; / Ποιος θα βρεθεί τελικά στο τιμόνι του Dior; / Όργιο φημών και παρασκήνιο στον οίκο Dior

Μόδα & Στυλ / Σε ποιoν σχεδιαστή θα ανήκει από τα τέλη Μαΐου ο οίκος Dior;

Με τμηματικές ανακοινώσεις και μισές αλήθειες που εμπλέκουν τον Jonathan Anderson και τη Maria Grazia Chiuri, ο ιστορικός γαλλικός οίκος πλήττει την αξιοπιστία της μόδας και εκθέτει τους ανθρώπους που εργάζονται σε αυτήν.
ΣΤΕΛΛΑ ΛΙΖΑΡΔΗ
Φρέντυ, τι στο καλό είναι το glass skin και γιατί το θέλουν όλοι;

Ψυχή & Σώμα / Τι στο καλό είναι το glass skin και γιατί το θέλουν όλοι;

Τι είναι αυτό που κάνει τα κορεατικά προϊόντα ομορφιάς τόσο δημοφιλή; Σε ποιο βαθμό διαμορφώνουν την αισθητική μας τα social media; Ποιες είναι οι τάσεις που κυριαρχούν στο μακιγιάζ σήμερα; Η Μερόπη Κοκκίνη μιλά με τον make up artist Φρέντυ Καλομπράτσο.
ΜΕΡΟΠΗ ΚΟΚΚΙΝΗ
Michel Gaubert: Ο dj που βάζει μουσικές στα σημαντικότερα catwalks

Βιβλίο / Michel Gaubert: Ο dj που βάζει μουσικές στα σημαντικότερα catwalks

Chanel, Dior και πολλοί ακόμα οίκοι υψηλής ραπτικής «ντύνουν» τα shows τους με τη μουσική του. Στο «Remixed», την αυτοβιογραφία-παλίμψηστο των επιρροών και των εμμονών του, ο ενορχηστρωτής της σύγχρονης catwalk κουλτούρας μας ξεναγεί σε έναν κόσμο όπου μουσική και εικόνα γίνονται ένα.
ΣΤΕΛΛΑ ΛΙΖΑΡΔΗ
Νέες σιλουέτες, ρούχα που φοριούνται και πολύ χρώμα: Τι κρατάμε από το Παρίσι

Μόδα & Στυλ / Νέες σιλουέτες, ρούχα που φοριούνται και πολύ χρώμα: Τι κρατάμε από το Παρίσι

Από τις νέες προσεγγίσεις των οίκων Givenchy και Dries Van Noten, μέχρι τις καλλιτεχνικές παραστάσεις του Comme des Garçons και τη δημιουργική ανατροπή του Duran Lantink, στην Εβδομάδα Μόδας του Παρισιού, η βιομηχανία απέδειξε για άλλη μια φορά την ικανότητά της να εξελίσσεται και να εντυπωσιάζει.
ΣΤΕΛΛΑ ΛΙΖΑΡΔΗ
Ντονατελισμός: Πώς να επιβιώσεις σαν τη Ντονατέλα Βερσάτσε

Μόδα & Στυλ / Ντονατελισμός: Πώς να επιβιώσεις σαν τη Ντονατέλα Βερσάτσε

Mε αφορμή την αποχώρησή της από τη θέση της δημιουργικής διευθύντριας του οίκου Versace, ανατρέχουμε στην πραγματικά αξιοσημείωτη tour de force μιας γυναίκας που κατάφερε να δώσει δεύτερη ζωή σε αυτό που δημιούργησε ο αδερφός της.
ΜΑΡΓΑΡΙΤΑ ΓΟΥΡΓΟΥΡΙΝΗ