Αυτά είναι τα χειρότερα (και πιο εύκολα) passwords του 2017

Αυτά είναι τα χειρότερα (και πιο εύκολα) passwords του 2017 Facebook Twitter
Η SplashData εκτιμά ότι το 3% των χρηστών χρησιμοποίησε τον χειρότερο κωδικό πρόσβασης ο οποίος δεν είναι άλλος από τον «123456».
0

Για έβδομη συνεχόμενη χρονιά, η εταιρεία διαχείρισης κωδικών πρόσβασης SplashData, φανερώνει τα χειρότερα passwords του 2017.

Η έρευνα της SplashData, η οποία διεξήχθη σε πάνω από πέντε εκατομμύρια διαφυγόντες κωδικούς πρόσβασης, δεν συμπεριλαμβάνει εκείνα τα passwords που χρησιμοποιήθηκαν σε sites πορνογραφικού περιεχομένου, ούτε κάποια από εκείνα που μαζικά παραβιάσθηκαν από την γνωστή επίθεση στο ηλεκτρονικό ταχυδρομείο της Yahoo!. Αφορούν, όμως, όλα κυρίως χρήστες από τη Βόρεια Αμερική και την Ευρώπη.

Η SplashData εκτιμά ότι σχεδόν το 10% των ανθρώπων χρησιμοποίησε τουλάχιστον έναν από τους 25 χειρότερους κωδικούς πρόσβασης στη λίστα του τρέχοντος έτους και σχεδόν το 3% χρησιμοποίησε τον χειρότερο κωδικό πρόσβασης ο οποίος δεν είναι άλλος από τον «123456». Η λέξη «password» είναι η δεύτερη πιο δημοφιλής λέξη ξεκλειδώματος ηλεκτρονικών υπηρεσιών.

Κάποιες ακόμα αριθμητικές παραλλαγές δεν ήταν νέες στην λίστα, με το «12345678» (λίγο μεγαλύτερο) στην τρίτη θέση, το «12345» στην πέμπτη, το «1234567» στην έβδομη και το μακροσκελές «123456789» στην έκτη.

Το περίεργο είναι ότι αρκετοί από τους συνήθεις υπόπτους βρίσκονται ακόμη στην λίστα, δηλαδή προφανείς λέξεις που τόσα χρόνια οι εταιρείες προστασίας δεδομένων επιμένουν να τονίζουν ότι αποτελούν πολύ εύκολους κωδικούς: «qwerty», «football», «admin», «welcome», «login», «passw0rd» και «master». Βέβαια, υπάρχουν και νέες προσθήκες στην λίστα όπως τα «letmein», «iloveyou», «starwars» και «hello».

Απ' ό,τι φαίνεται οι συμβουλές σχετικά με τους κωδικούς πρόσβασης δεν έχουν αλλάξει τη συνήθεια των ανθρώπων για φρικτά εύκολους και επαναχρησιμοποιούμενους κωδικούς. Μια γρήγορη και πάντα ενημερωμένη συμβουλή λέει: σκεφθείτε σύνθετες προτάσεις πέρα από απλές λέξεις, προσθέστε και μια ημερομηνία που θυμάστε (όχι τη γέννησή σας) και δημιουργήστε μοναδικούς κωδικούς πρόσβασης για κάθε διαφορετικό λογαριασμό (η χρήση ίδιων κωδικών σε πολλούς λογαριασμούς αφήνει πολλά ευάλωτα σημεία). Ναι, η αποθήκευση μοναδικών κωδικών πρόσβασης για δεκάδες λογαριασμούς δεν είναι εύκολη υπόθεση, μπορεί να απαιτεί και λίγο χαρτί ένα μολύβι ή ακόμα και μια ειδική εφαρμογή (η οποία θα ξεκλειδώνει κι αυτή με έναν άλλο κωδικό). Όμως, αυτή η τελευταία μέθοδος, δεν θα ασφαλίσει μόνο καλύτερα τα δεδομένα σας, αλλά θα απλοποιήσει τη ζωή σας, αφού ένας διαχειριστής μπορεί να βρίσκει δύσκολα passwords, να συμπληρώσει τις φόρμες κωδικών πρόσβασης για σας και να τα θυμάται κάθε φορά που χρειάζονται.

Αυτός είναι ο πλήρης κατάλογος των 25 πιο συνηθισμένων κωδικών πρόσβασης του 2017 ενώ πιο κάτω ακολουθεί το infographic της SplashData:

1. 123456
2. Password
3. 12345678
4. qwerty
5. 12345
6. 123456789
7. letmein
8. 1234567
9. football
10. iloveyou
11. admin
12. welcome
13. monkey
14. login
15. abc123
16. starwars
17. 123123
18. dragon
19. passw0rd
20. master

Αυτά είναι τα χειρότερα (και πιο εύκολα) passwords του 2017 Facebook Twitter
Τech & Science
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τι μας δείχνουν τα πρώτα ίχνη ζωής εκτός της Γης;

Διάστημα / Βρέθηκαν όντως ίχνη εξωγήινης ζωής;

Τι ανακάλυψε ακριβώς το τηλεσκόπιο James Webb; Θα υπάρξει σύντομα κατοικήσιμος πλανήτης; Πόσο κοντά είμαστε στην κατάκτηση του Διαστήματος; Ο αστρονόμος και καθηγητής Φυσικής του Διαστήματος Ξενοφών Μουσάς εξηγεί τι σηματοδοτεί η ανακάλυψη του Πανεπιστημίου του Κέιμπριτζ.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Δεινόσουχος: Ο γιγάντιος πρόγονος των κροκοδείλων που κυνηγούσε δεινόσαυρους και άντεχε το αλμυρό νερό

Τech & Science / Δεινόσουχος: Ο γιγάντιος πρόγονος των κροκοδείλων που κυνηγούσε δεινόσαυρους και άντεχε το αλμυρό νερό

Ο Δεινόσουχος, ένας τεράστιος προϊστορικός συγγενής των κροκοδείλων, μπορούσε να τρώει δεινόσαυρους και να διασχίζει θάλασσες χάρη στην ανοχή του στο αλμυρό νερό. Νέα μελέτη ανατρέπει όσα γνωρίζαμε για την εξέλιξή του.
LIFO NEWSROOM
Πρωτοποριακή μελέτη: Ενήλικες με αλλεργία στα φιστίκια μπορούν να μειώσουν την ευαισθησία τους σε αυτά

Τech & Science / Πρωτοποριακή μελέτη: Ενήλικες με αλλεργία στα φιστίκια μπορούν να μειώσουν την ευαισθησία τους σε αυτά

Νέα έρευνα δείχνει ότι η καθημερινή έκθεση σε μικρές δόσεις φιστικιού μπορεί να μειώσει τις αλλεργικές αντιδράσεις σε ενήλικες με σοβαρή αλλεργία - Ελπίδες για νέα θεραπευτική προσέγγιση
LIFO NEWSROOM
Σεισμοί βαθιά κάτω από τη Σιέρα Νεβάδα αποκαλύπτουν πώς σχηματίζονται οι ήπειροι

Τech & Science / Σεισμοί βαθιά κάτω από τη Σιέρα Νεβάδα στην Καλιφόρνια αποκαλύπτουν πώς σχηματίζονται οι ήπειροι

Ασυνήθιστοι σεισμοί σε βάθη έως και 40 χλμ. κάτω από τη Σιέρα Νεβάδα δείχνουν ότι η λιθόσφαιρα της Γης αποκολλάται. Μια σπάνια ματιά σε μια διαδικασία που δημιουργεί ηπείρους
LIFO NEWSROOM
Φαρμακευτική κάνναβη: Η μεγαλύτερη μελέτη μέχρι σήμερα αναδεικνύει τις θεραπευτικές της δυνατότητες στον καρκίνο

Τech & Science / Φαρμακευτική κάνναβη: Η μεγαλύτερη μελέτη μέχρι σήμερα αναδεικνύει τις θεραπευτικές της δυνατότητες στον καρκίνο

Η ανάλυση αποσκοπεί στην εδραίωση της συμφωνίας σχετικά με τις δυνατότητες της κάνναβης ως θεραπεία του καρκίνου, λέει ο επικεφαλής της έρευνας
ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΑΓΑΠΗ ΒΑΡΟΥΝΗ
Περιπλανώμενη μαύρη τρύπα, επτά φορές μεγαλύτερη από τον Ήλιο, εντοπίστηκε στον γαλαξία μας

Τech & Science / Περιπλανώμενη μαύρη τρύπα, επτά φορές μεγαλύτερη από τον Ήλιο, εντοπίστηκε στον γαλαξία μας

Οι επιστήμονες εκτιμούν ότι η μαύρη τρύπα σχηματίστηκε πριν από εκατομμύρια χρόνια από την κατάρρευση ενός τεράστιου άστρου και έκτοτε ταξιδεύει μόνη στον Γαλαξία
LIFO NEWSROOM