O Μίκαελ Χάνεκε ανακοίνωσε ότι ετοιμάζει τηλεοπτική σειρά

O Μίκαελ Χάνεκε ανακοίνωσε ότι ετοιμάζει τηλεοπτική σειρά Facebook Twitter
EPA/ANTONY JONES
0

Ο Μίκαελ Χάνεκε, ο οποίος το 2012 κέρδισε τον Χρυσό Φοίνικα στις Κάννες και το Όσκαρ καλύτερης ξενόγλωσσης ταινίας για την ταινία του «Αγάπη», ανακοίνωσε πρόκειται να γυρίσει μία αγγλόφωνη τηλεοπτική σειρά, δέκα επεισοδίων.

Ο Χάνεκε, ο οποίος είναι ένας από τους πιο αναγνωρισμένους σκηνοθέτες του σύγχρονου κινηματογράφου, γνωστός για τις ταινίες του «Η δασκάλα του πιάνου», «Funny Games» και «Caché», ανέφερε ότι ήθελε να δουλέψει σε πιο μακροπρόθεσμο πλαίσιο.

«Μετά από 10 τηλεοπτικές ταινίες και 12 ταινίες, ήθελα να διηγηθώ μια μεγαλύτερη ιστορία» δήλωσε ο 75χρονος Χάνεκε.

Η σειρά «Kelvin's Book» είναι ένα δυστοπικό δράμα που εκτυλίσσεται στο κοντινό μέλλον και παρακολουθεί μια ομάδα νέων που κάνουν αναγκαστική προσγείωση έξω από τη χώρα τους: εκεί, για πρώτη φορά, θα έρθουν αντιμέτωποι με το αληθινό πρόσωπο του έθνους τους.

«Κανένας σύγχρονος σκηνοθέτης δεν με έχει συγκινήσει κι εμπνεύσει όσο ο Χάνεκε. Το βιβλίο του Κέλβιν είναι μια εξαιρετικά πλούσια, συναρπαστική και φιλόδοξη ιστορία. Η σύγχρονη θεματολογία της στο πλαίσιο της ψηφιακής εποχής που ζούμε, αποτελεί απόδειξη πως δεν υπάρχει καλύτερη στιγμή για το συγκεκριμένο πρότζεκτ», δήλωσε ο Νίκο Χόφμαν της γερμανικής εταιρείας παραγωγής UFA.

Ο Χάνεκε προστίθεται στη μακρά λίστα των σκηνοθετών που μετακινούνται από τον κινηματογράφο στην τηλεόραση. Ο Σπάικ Λι (She's Gotta Have It), οι αδερφοί Κοέν (The Ballad of Buster Scruggs) και ο Ιταλός Πάολο Σορεντίνο (The Young Pope), έχουν υπογράψει συνεργασίες με τα κανάλια Netflix, HBO, Sky και Amazon για την παραγωγή τηλεοπτικών πρότζεκτ.

Με πληροφορίες από Guardian

TV & Media
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Eurovision 2025: Γιατί προηγούνται στα στοιχήματα χώρες που δεν έχουν επιλέξει καν τραγούδι

TV & Media / Eurovision 2025: Γιατί προηγούνται στα στοιχήματα χώρες που δεν έχουν επιλέξει καν τραγούδι

Οι εταιρείες στοιχημάτων συνήθως τοποθετούν χώρες, όπως η Σουηδία, μεταξύ των κορυφαίων διεκδικητών στις αποδόσεις στοιχημάτων της Eurovision, ακόμη και πριν επιλέξουν τα τραγούδια ή τους καλλιτέχνες που θα διεκδικήσουν τη νίκη
LIFO NEWSROOM
ΕΠΕΞ Έκανε την Ελληνίδα μαμά του αστέρι του TikTok κι όταν εκείνη πέθανε, συνέχισε να μαγειρεύει τις συνταγές της

Γεύση / Έκανε την Ελληνίδα μαμά του αστέρι του TikTok κι όταν εκείνη πέθανε, συνέχισε να μαγειρεύει τις συνταγές της

Ο Ελληνοαμερικανός stand-up κωμικός Γκας Κωνσταντέλλης έφτιαξε έναν «βωμό» στα social media για τη μητέρα του και τις συνταγές της, οι οποίες συγκεντρώνονται τώρα σ’ ένα βιβλίο.
THE LIFO TEAM