Ποιος είναι ο αντικαταστάτης του Σόιμπλε στο γερμανικό υπουργείο Οικονομικών

Ποιος είναι ο αντικαταστάτης του Σόιμπλε στο γερμανικό υπουργείο Οικονομικών Facebook Twitter
EPA
0

Το υπουργείο Οικονομικών αναλαμβάνει όπως όλα δείχνουν ο Όλαφ Σολτς, ο οποίος έχει διατελέσει δήμαρχος Αμβούργου και προέρχεται από το Σοσιαλδημοκρατικό Κόμμα (SPD), όντας ο δεύτερος πιο ισχυρός άντρας του κόμματος μετά τον Μάρτιν Σουλτς.

Μάλιστα, ο κ. Σολτς θα αναλάβει και χρέη αντικαγκελαρίου, σύμφωνα με γερμανικά δημοσιεύματα.

Ο 59χρονος διάδοχος του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, θεωρείται συντηρητικός στις ιδέες τους ενώ δύσκολα αλλάζει απόψεις. Σύμφωνα με το Reuters, το SPD τάσσεται υπέρ της αύξησης των δαπανών εις βάρος της λιτότητας και η τοποθέτησή του ίσως σηματοδοτήσει κατά πολλούς αναλυτές την απομάκρυνση από την σφικτή δημοσιονομική πολιτική του προκατόχου του κ. Σολτς στο υπουργείο Οικονομικών.

«Η Γερμανία έχει 80 εκατ. κατοίκους, έχουμε μια από τις μεγαλύτερες οικονομίες και είναι η σημαντικότερη χώρα της Ευρώπης. Χρειαζόμαστε επομένως μια σταθερή κυβέρνηση» είχε δηλώσει παλιότερα ο Σοτλτς προτρέποντας μάλιστα στα στελέχη του SPD να επιδεικνύουν αυτοσυγκράτηση στις δημόσιες τοποθετήσεις τους.

Ο ίδιος είχε ασκήσει δριμεία κριτική στην Άνγκελα Μέρκελ χαρακτηρίζοντάς την αδύναμη ηγέτιδα κατά τη διάρκεια των διαπραγματεύσεών της για τον σχηματισμό κυβέρνησης Τζαμάικα. «Οι μεγάλοι συνασπισμοί δεν επιτρέπεται να αποτελούν μόνιμη κατάσταση. Εάν ο πολιτικός ανταγωνισμός δεν λαμβάνει χώρα μεταξύ των μεγάλων κομμάτων αυτό έχει αρνητικό αντίκτυπο για την δημοκρατίας μας», είχε πει ο Σολτς, εκ των σημαντικοτέρων υποστηρικτών του μεγάλου συνασπισμού σε συνέντευξή του στο περιοδικό Stern.

Σημειώνεται ότι το υπουργείο Εξωτερικών περνά στον Μάρτιν Σουλτς, σύμφωνα με πληροφορίες που μεταδίδουν τα γερμανικά ΜΜΕ.

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πέρι Κουρουμπλής: «Είναι αθώος», λέει ο αδελφός του για το διπλό φονικό πριν μισό αιώνα στη Μελβούρνη

Διεθνή / Πέρι Κουρουμπλής: «Είναι αθώος», λέει ο αδελφός του για το διπλό φονικό πριν μισό αιώνα στη Μελβούρνη

Ο Πέρι Κουρουμπλής είναι ο Ελληνοαυστραλός που συνελήφθη στη Ρώμη για τους ειδεχθείς φόνους δύο γυναικών στην Αυστραλία πριν από 47 χρόνια - Τι δηλώνει ο αδερφός του
LIFO NEWSROOM