Spiegel: Kακοί βαθμοί για την Ελλάδα από ΕΚΤ και ΔΝΤ

Spiegel: Kακοί βαθμοί για την Ελλάδα από ΕΚΤ και ΔΝΤ Facebook Twitter
SOOC
0

Άρθρο με τίτλο «Κακοί βαθμοί για την Ελλάδα» δημοσίευσε το γερμανικό περιοδικό Spiegel, λίγες ημέρες μετά την πρόσφατη αναβάθμιση της πιστοληπτικής ικανότητας της χώρας μας από τον οίκο Moody's.

Όπως αναφέρει το Spiegel, η ΕΚΤ και το ΔΝΤ αμφιβάλλουν για τη μακροπρόθεσμη πιστοληπτική φερεγγυότητα της Ελλάδας καθώς η οικονομία της δεν «διαφαίνεται να εξέρχεται από την κρίση».

Τόσο η ΕΚΤ όσο και το ΔΝΤ θεωρούν αβέβαιη τη μελλοντική δυνατότητα της Ελλάδας να δανείζεται σε διαρκή βάση από τις διεθνείς χρηματαγορές, σχολιάζει ο Spiegel.

Άλλωστε και ο επικεφαλής της ΕΚΤ Μάριο Ντράγκι, προειδοποίησε στην τελευταία συνεδρίαση των υπουργών Οικονομικών των κρατών της ευρωζώνης, ότι η πιστοληπτική αξιοπιστία της Ελλάδας πλήττεται όταν η ίδια δεν είναι αποφασισμένη να προχωρήσει σε περαιτέρω μεταρρυθμίσεις.

«Η διστακτικότητά έχει προκαλέσει αστάθεια στις αγορές», ανέφερε, χαρακτηριστικά, την περασμένη εβδομάδα, ο Ντράγκι.

Το έντυπο υπενθυμίζει ότι ο Πόουλ Τόμσεν, επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Τομέα στο ΔΝΤ, ανέφερε επικριτικά πως ο διεθνής οργανισμός αναθεωρεί διαρκώς προς τα πάνω τις προοπτικές ανάπτυξης όλων των χωρών της ευρωζώνης, «πλην της Ελλάδας».

Οικονομία
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ