Τουλάχιστον 950 ρατσιστικές επιθέσεις καταγράφηκαν στη Γερμανία μέσα σε ένα χρόνο

Τουλάχιστον 950 ρατσιστικές επιθέσεις καταγράφηκαν στη Γερμανία μέσα σε ένα χρόνο Facebook Twitter
SOOC
0

Εκατοντάδες ρατσιστικές επιθέσεις ακροδεξιών σε μουσουλμανικά τεμένη σημειώθηκαν στη Γερμανία μέσα σε ένα χρόνο και ο προβληματισμός στις αρχές είναι έντονος.

Συγκεκριμένα, τουλάχιστον 950 επιθέσεις εναντίον μουσουλμάνων και μουσουλμανικών ιδρυμάτων και εγκαταστάσεων όπως τεμενών, κατέγραψαν οι γερμανικές αρχές το 2017.

Τα στοιχεία ανέφερε η γερμανική εφημερίδα Neue Osnabrueckner Zeitung στη σαββατιάτικη έκδοσή της, επικαλούμενη στοιχεία που δόθηκαν σε βουλευτές από το υπουργείο Εσωτερικών.

Το υπουργείο τόνισε ότι 33 άνθρωποι τραυματίστηκαν στις επιθέσεις, από τις οποίες οι 60 διαπράχθηκαν ενάντια σε τεμένη, σύμφωνα με το δημοσίευμα.

«Δεν ήταν διαθέσιμα συγκριτικά στοιχεία, καθώς το υπουργείο ξεκίνησε να συλλέγει ξεχωριστά δεδομένα για αντιϊσλαμικές επιθέσεις πέρσι.

Σχεδόν όλοι οι δράστες των επιθέσεων ήταν ακροδεξιοί εξτρεμιστές», σύμφωνα με τα κυβερνητικά στοιχεία.

Ο Αϊμάν Μάζιεκ, επικεφαλής του Κεντρικού Συμβουλίου Μουσουλμάνων της Γερμανίας, δήλωσε στην εφημερίδα ότι ο αριθμός των επιθέσεων εναντίον μουσουλμάνων και μουσουλμανικών εγκαταστάσεων είναι πιθανώς πολύ μεγαλύτερος, καθώς πολλές αρχές δεν παρακολουθούν ακόμη συγκεκριμένα αντιϊσλαμικά περιστατικά και τα θύματα συχνά δεν καταγγέλουν τις επιθέσεις στην αστυνομία.

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τραμπ: Εκτελεστικό διάταγμα για τον τερματισμό των ομοσπονδιακών παροχών σε παράτυπους μετανάστες

Διεθνή / Τραμπ: Εκτελεστικό διάταγμα για τον τερματισμό των ομοσπονδιακών παροχών σε παράτυπους μετανάστες

Την ίδια ημέρα, ο Τραμπ υπέγραψε διάταγμα που απαιτεί από όλα τα υπουργεία να επανεξετάσουν τους κανονισμούς τους, σε συνεργασία με την ομάδα του Έλον Μασκ για την «αποτελεσματικότητα της κυβέρνησης»
LIFO NEWSROOM