Βρετανία: Σε κρίσιμη κατάσταση Ρώσος πρώην κατάσκοπος έπειτα από έκθεσή του σε «άγνωστη ουσία»

Βρετανία: Σε κρίσιμη κατάσταση Ρώσος πρώην κατάσκοπος έπειτα από έκθεσή του σε «άγνωστη ουσία» Facebook Twitter
0

Σε κρίσιμη κατάσταση βρίσκεται η υγεία του Ρώσου πρώην κατασκόπου Σεργκέι Σκρίπαλ, έπειτα από την έκθεσή του σε μια «άγνωστη ουσία» στη δυτική Βρετανία, ανέφερε σήμερα το BBC.

Στον Σκρίπαλ, ο οποίος είναι 66 ετών, είχε χορηγηθεί καταφύγιο στη Βρετανία μετά από μια ανταλλαγή κατασκόπων μεταξύ των ΗΠΑ και της Ρωσίας το 2010.

Σύμφωνα με το BBC, η αστυνομία εντόπισε έναν άνδρα και μια γυναίκα αναίσθητους σε ένα παγκάκι, σε εμπορικό κέντρο στην πόλη Σόλσμπερι την Κυριακή.

Νοσηλεύονται για «φερόμενη έκθεσή τους σε μια άγνωστη ουσία» και η κατάσταση της υγείας τους παραμένει κρίσιμη, σύμφωνα με την αστυνομία.

Βρετανία: Σε κρίσιμη κατάσταση Ρώσος πρώην κατάσκοπος έπειτα από έκθεσή του σε «άγνωστη ουσία» Facebook Twitter

Ο πρώην συνταγματάρχης του GRU, των υπηρεσιών Πληροφοριών του ρωσικού στρατού, είχε παραδεχθεί ότι εργαζόταν για τις βρετανικές υπηρεσίες Πληροφοριών από το 1995 και καταδικάστηκε σε κάθειρξη 13 ετών το 2006.

Ο Σκρίπαλ είχε καταδικαστεί με την κατηγορία ότι έδωσε τις ταυτότητες Ρώσων κατασκόπων που εργάζονταν μυστικά στην Ευρώπη, στην μυστική υπηρεσία του Ηνωμένου Βασιλείου, MI6.

Η Ρωσία είπε ότι ο Σκρίπαλ είχε πληρωθεί 100.000 δολάρια για τις πληροφορίες, τις οποίες παρείχε από το 1990.

Ήταν ένας από τους τέσσερις κρατούμενους που απελευθέρωσε η Μόσχα, σε ανταλλαγή με 10 Αμερικανούς κατάσκοπους το 2010, ως μέρος της ανταλλαγής.

Αστυνομία: Δεν αντιμετωπίζεται ως τρομοκρατικό το συμβάν

To περιστατικό στο οποίο οι δύο άνθρωποι εκτέθηκαν σε άγνωστη ουσία και νοσηλεύονται σε κρίσιμη κατάσταση στη δυτική Βρετανία δεν ερευνάται από την αντιτρομοκρατική υπηρεσία της αστυνομίας και οι αρχές έχουν όλα αφήσει όλα τα ενδεχόμενα ανοιχτά για τα αίτια του συμβάντος, δήλωσε ένας τοπικός αστυνομικός.

«Αυτό δεν έχει χαρακτηριστεί τρομοκρατικό συμβάν και ζητάμε από τον κόσμο να μην κάνει εικασίες», δήλωσε ο Κρεγκ Χόλτεν, προσωρινός βοηθός αστυνομικού διευθυντή του τμήματος του Γουιλσάιρ.

«Εντούτοις, πρέπει να τονίσω ότι αφήνουμε ανοιχτά όλα τα ενδεχόμενα και συνεχίζουμε να εξετάζουμε αυτή τη θέση».

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Ντόναλντ Τραμπ χαρακτηρίζει την εξέγερση της 6ης Ιανουαρίου ως «ημέρα αγάπης» ενόψει των εκλογών

Διεθνή / Ο Ντόναλντ Τραμπ χαρακτηρίζει την εξέγερση της 6ης Ιανουαρίου ως «ημέρα αγάπης» ενόψει των εκλογών

Ο Τραμπ αναφέρθηκε στους χιλιάδες υποστηρικτές του που ταξίδεψαν στην Ουάσινγκτον εκείνη την ημέρα, υποστηρίζοντας ότι το έκαναν επειδή «πίστευαν ότι οι εκλογές ήταν νοθευμένες
LIFO NEWSROOM
Τι σημαίνει η απόφαση της Μελόνι να εξισώσει την παρένθετη μητρότητα με εγκλήματα διεθνούς χαρακτήρα

Διεθνή / Η Μελόνι εξισώνει την παρένθετη μητρότητα με έγκλημα και εξαϋλώνει τα δικαιώματα της ΛΟΑΤΚΙ+ στην Ιταλία

Από την Τετάρτη, τα ζευγάρια που θέλουν να αποκτήσουν παιδί μέσω παρένθετης μητέρας, απαγορεύεται να ταξιδεύουν στο εξωτερικό - Τι ισχύει στις υπόλοιπες χώρες
LIFO NEWSROOM
Ισραήλ: «Ο Σινουάρ είναι νεκρός» - Εντολή Νετανιάχου να ενημερωθούν οι οικογένειες των ομήρων

Διεθνή / Ισραήλ: «Ο Σινουάρ είναι νεκρός» - Εντολή Νετανιάχου να ενημερωθούν οι οικογένειες των ομήρων

Οι οικογένειες όσων εξακολουθούν να κρατούνται όμηροι στη Γάζα, εξέφρασαν την ικανοποίησή τους μετά τις αναφορές για την πιθανή δολοφονία του ηγέτη της Χαμάς
LIFO NEWSROOM