O Ρέντσι δεν θα είναι καν υποψήφιος στις επόμενες εκλογές για την ηγεσία του Δημοκρατικού Κόμματος

O Ρέντσι δεν θα είναι καν υποψήφιος στις επόμενες εκλογές για την ηγεσία του Δημοκρατικού Κόμματος Facebook Twitter
0

Ο μέχρι τώρα εκπρόσωπος των Δημοκρατικών στην βουλή, Έτορε Ροζάτο, έκανε γνωστό ότι ο απερχόμενος επικεφαλής του κόμματος, Ματέο Ρέντσι «δεν θα λάβει μέρος, ως υποψήφιος, στις επόμενες ανοικτές εκλογές για την ανάδειξη νέου γραμματέα του Δημοκρατικού Κόμματος».

Ο Ροζάτο, μιλώντας σε εκπομπή του ιδιωτικού καναλιού La 7, πρόσθεσε ότι «οι Δημοκρατικοί δεν εννοούν να μπουν ούτε σε κυβέρνηση με την Λέγκα, ούτε με τα Πέντε Αστέρια».

«Όσοι έλαβαν από τους Ιταλούς την εντολή να κυβερνήσουν, πρέπει να το πράξουν και να δείξουν αν διαθέτουν τις σχετικές ικανότητες», πρόσθεσε ο εκπρόσωπος του Δημοκρατικού Κόμματος, ο οποίος θεωρείται ότι εκφράζει την γραμμή του Ματέο Ρέντσι.

Παράλληλα, όμως, ο περιφερειάρχης της Απουλίας, Μικέλε Εμιλιάνο, τάχθηκε υπέρ της έναρξης διαλόγου με τα Πέντε Αστέρια και ζήτησε «να καταβληθεί προσπάθεια, συγχρόνως, ώστε να επιστρέψουν μέσα στο κόμμα στελέχη όπως ο Πιερλουίτζι Μπερσάνι και ο επικεφαλής της αριστερής δύναμης Ελεύθεροι και Ίσοι, Πιέτρο Γκράσο».

Είναι σαφές, πάντως, ότι η εσωτερική αντιπαράθεση στο Δημοκρατικό Κόμμα για το αν θα πρέπει να επιλεγεί η συγκυβέρνηση με άλλη πολιτική δύναμη ή η παραμονή στην αντιπολίτευση, έχει μόλις αρχίσει και ότι για να ληφθεί μια οριστική απόφαση, θα χρειαστεί αρκετός χρόνος.

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ισραήλ: Ο Νετανιάχου απειλεί να απολύσει ξανά τον υπουργό Άμυνας Γκάλαντ λόγω Λιβάνου

Διεθνή / Ισραήλ: Ο Νετανιάχου απειλεί να απολύσει ξανά τον υπουργό Άμυνας Γκάλαντ λόγω Λιβάνου

Ο διοικητής της Βόρειας Διοίκησης Ούρι Γκόρντιν πιέζει να εξαπολύσει επίθεση μεγάλης κλίμακας στον Λίβανο, ενώ ο υπουργός Άμυνας του Νετανιάχου, Γιόαβ Γκάλαντ εμφανίζεται επιφυλακτικός
LIFO NEWSROOM
Πρίγκιπας Ουίλιαμ και Κέιτ Μίντλετον: Η δωρεά τους σε τράπεζα τροφίμων δίχασε τους χρήστες στα social media

Διεθνή / Πρίγκιπας Ουίλιαμ και Κέιτ Μίντλετον: Η δωρεά τους σε τράπεζα τροφίμων δίχασε τους χρήστες στα social media

Ο πρίγκιπας Ουίλιαμ και η Κέιτ Μίντλετον δώρισαν 3.500 λίρες σε τράπεζα τροφίμων που άδειασαν διαρρήκτες - «Γιατί όχι 50.000 λίρες;», ρωτάει ένας χρήστης στο X
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ