Ν. Κορέα: Εφικτή μια τριμερής σύνοδος κορυφής με ΗΠΑ και Β. Κορέα

Ν. Κορέα: Εφικτή μια τριμερής σύνοδος κορυφής με ΗΠΑ και Β. Κορέα Facebook Twitter
0

Ο πρόεδρος της Νότιας Κορέας Μουν Τζε-ιν δήλωσε σήμερα ότι θεωρεί εφικτή μια τριμερή σύνοδο κορυφής με τη Βόρεια Κορέα και με τις ΗΠΑ.

Ακόμη πρόσθεσε ότι οι συνομιλίες θα έχουν στόχο να τερματιστεί η απειλή πυρηνικού πολέμου στην κορεατική χερσόνησο.

Εν μέσω εντατικών διπλωματικών διεργασιών στην Ασία, στην Ευρώπη και στις ΗΠΑ, ο Μουν προετοιμάζεται να συμμετάσχει σε μια σύνοδο κορυφής με τον Κιμ Γιονγκ Ουν, τον βορειοκορεάτη ηγέτη, τον Απρίλιο. Ο αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ έχει ανακοινώσει ότι σκοπεύει να συναντηθεί με τον Κιμ μέχρι τα τέλη του Μαΐου.

«Η σύνοδος κορυφής Βόρειας Κορέας-ΗΠΑ θα αποτελέσει ένα ιστορικό γεγονός αφ' εαυτού έπειτα από τη διακορεατική σύνοδο», είπε ο Μουν κατά τη διάρκεια μιας συνάντησης με σκοπό την προετοιμασία της συνάντησής του με τον Κιμ στον Κυανό Οίκο, την προεδρία της Νότιας Κορέας.

Ο σκοπός αυτός των συνόδων δεν μπορεί να είναι άλλος παρά να υπάρξει «πλήρης τερματισμός» της κρίσης που έχουν προκαλέσει τα προγράμματα της Βόρειας Κορέας για την απόκτηση πυρηνικών όπλων και βαλλιστικών πυραύλων και η αποκατάσταση της ειρήνης στην κορεατική χερσόνησο, συμπλήρωσε ο Μουν.

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Εκλογές στη Γερμανία: Διαδηλώσεις έξω από το σπίτι της αρχηγού της AfD - «Έξω η Βάιντελ»

Διεθνή / Εκλογές στη Γερμανία: Διαδηλώσεις έξω από το σπίτι της αρχηγού της AfD - «Έξω η Βάιντελ»

«Αγωνιζόμαστε για έναν κόσμο με ποικιλομορφία χωρίς φασισμό» και «η ιστορία επαναλαμβάνεται εάν δεν διδαχθούμε τίποτα» ήταν μεταξύ των συνθημάτων των διαδηλωτών λίγες ώρες πριν τις εκλογές στη Γερμανία
LIFO NEWSROOM
«Θέλω να δω τον Έλον πιο επιθετικό»: Ο Τραμπ ζητά από τον Μασκ περισσότερες απολύσεις

Διεθνή / «Θέλω να δω τον Έλον πιο επιθετικό»: Ο Τραμπ ζητά από τον Μασκ περισσότερες απολύσεις

Ο Μασκ ανακοίνωσε ότι όλοι οι ομοσπονδιακοί υπάλληλοι θα λάβουν σύντομα email ζητώντας τους να αναφέρουν τα επιτεύγματά τους της προηγούμενης εβδομάδας, προειδοποιώντας ότι η μη ανταπόκριση θα θεωρηθεί ως παραίτηση
LIFO NEWSROOM
Επίθεση με μαχαίρι στη Γαλλία: «Αλλάχ Ακμπάρ» φώναξε ο δράστης - Είχε καταδικαστεί για υποκίνηση τρομοκρατίας

Διεθνή / Επίθεση με μαχαίρι στη Γαλλία: «Αλλάχ Ακμπάρ» φώναξε ο δράστης - Είχε καταδικαστεί για υποκίνηση τρομοκρατίας

Συνελήφθη ο δράστης - Η Αντιτρομοκρατική Εισαγγελία της Γαλλίας ανακοίνωσε την έναρξη έρευνας για «δολοφονία σε σχέση με τρομοκρατικό εγχείρημα»
LIFO NEWSROOM