Hurriyet: Τουρκικές κυβερνητικές πηγές διαψεύδουν το επεισόδιο με το ελικόπτερο στη Ρω

Hurriyet: Τουρκικές κυβερνητικές πηγές διαψεύδουν το επεισόδιο με το ελικόπτερο στη Ρω Facebook Twitter
0

Tο τουρκικό πρωθυπουργικό γραφείο διαψεύδει ότι σημειώθηκε επεισόδιο με τουρκικό ελικόπτερο,  αργά το βράδυ της Δευτέρας, στη νησίδα Ρω, σύμφωνα με πηγές της εφημερίδας «Hurriyet».

Η τουρκική εφημερίδα μεταφέρει το ρεπορτάζ των ελληνικών μέσων ενημέρωσης για το περιστατικό και επισημαίνει ότι σε επικοινωνία που είχε με το γραφείο του Τούρκου πρωθυπουργού, της διέψευσαν ότι αυτό συνέβη.

Υπενθυμίζεται πως το ελληνικό υπουργείο Άμυνας έχει επιβεβαιώσει το περιστατικό.

Περίπου στις 10:30 μ.μ της Δευτέρας, τουρκικό ελικόπτερο, πραγματοποίησε χαμηλή πτήση, σε ύψος 200-300 μέτρων πάνω από τη νησίδα Ρω, με την φρουρά να ενημερώνει αμέσως τη διοίκησή της στη Μεγίστη, από την οποία πήρε εντολή να απαντήσει με τροχειοδεικτικά πυρά προς την αντίθετη κατεύθυνση από αυτή που πετούσε το ελικόπτερο.


Όπως σχολίασε και το Γενικό Επιτελείου Στρατού, τα τροχειοδεικτικά πυρά είναι η «προβλεπόμενη ενέργεια» σε αυτά τα περιστατικά.

Σύμφωνα με το Υπουργείο Άμυνας δεν υπήρξε καμία οπτική επαφή με το ελικόπτερο και ακούστηκε μόνο ο ήχος της πτήσης του ελικοπτέρου.

Νωρίτερα σήμερα, κυβερνητικές πηγές του Μεγάρου Μαξίμου υπογράμμισαν πως «λειτουργήσαμε προειδοποιητικά», σημειώνοντας ωστόσο ότι το τουρκικό ελικόπτερο πετούσε με σβηστά φώτα.

Αυτή η πρακτική «εγκυμονεί κινδύνους ατυχήματος», τονίζουν, κάνοντας λόγο για «εκ του ασφαλούς προκλητικότητα» της γείτονος χώρας. 

Όμως διευκρινίζουν ότι το τουρκικό ελικόπτερο πετούσε στα όρια του ελληνικού εναέριου χώρου ενώ, όπως υπογραμμίζουν οι ίδιες πηγές, η κυβέρνηση δεν αξιολογεί ως μείζον το συμβάν.

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Λίβανος: Πληρώνουν 1.800 δολάρια κατ' άτομο για να ξεφύγουν απ' τον πόλεμο με πολυτελή γιοτ

Διεθνή / Λίβανος: Πληρώνουν 1.800 δολάρια κατ' άτομο για να ξεφύγουν απ' τον πόλεμο με πολυτελή γιοτ

Πολυτελή σκάφη που έκαναν κρουαζιέρες στον Λίβανο, τώρα χρησιμοποιούνται για τη διαφυγή των αμάχων - με πολύ υψηλό αντίτιμο - Ελάχιστες πλέον οι διαθέσιμες θέσεις σε πτήσεις
LIFO NEWSROOM
Τον «πιθανότερο διάδοχο» του Νασράλα φέρεται να δολοφόνησε το Ισραήλ

Διεθνή / Τον «πιθανότερο διάδοχο» του Νασράλα φέρεται να δολοφόνησε το Ισραήλ

«Δεν έχουμε επαφή με τον Χασέμ Σαφιεντίν από χθες», είπε στο Reuters πηγή από τον Λίβανο - Τα ισραηλινά πλήγματα έχουν αποδεκατίσει την ηγεσία της Χεζμπολάχ, σχολιάζει το πρακτορείο ειδήσεων
LIFO NEWSROOM