Μέι: Οι επιδρομές στη Συρία δεν έγιναν επειδή το ζήτησε ο Τραμπ

Μέι: Οι επιδρομές στη Συρία δεν έγιναν επειδή το ζήτησε ο Τραμπ Facebook Twitter
EPA/ANDY RAIN
0

Η απόφαση της Βρετανίας να διεξάγει αεροπορικές επιδρομές στη Συρία ήταν προς το εθνικό συμφέρον της χώρας και όχι το αποτέλεσμα πίεσης του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ, δήλωσε σήμερα στο κοινοβούλιο η Βρετανίδα πρωθυπουργός Τερέζα Μέι.

«Δεν το κάναμε αυτό επειδή ο πρόεδρος Τραμπ μας το ζήτησε, το κάναμε αυτό επειδή πιστεύαμε ότι ήταν το σωστό που έπρεπε να γίνει. Υπάρχει μια ευρεία διεθνής στήριξη για τη δράση που αναλάβαμε», τόνισε η Μέι στο κοινοβούλιο.

Η Βρετανίδα πρωθυπουργός δήλωσε ότι η Βρετανία είναι αποφασισμένη να αποτρέψει η χρήση χημικών όπλων να γίνει μια κανονικότητα, απαντώντας σε ερωτήσεις βουλευτών στο κοινοβούλιο αναφορικά με την απόφασή της να διατάξει αεροπορικές επιδρομές στη Συρία.

Ερωτηθείσα αν θα διατάξει νέες επιδρομές σε περίπτωση που αποδειχθεί στο μέλλον ότι χρησιμοποιήθηκαν χημικά όπλα, η Μέι απάντησε: «κανείς δεν πρέπει να αμφιβάλει για την αποφασιστικότητά μας να εγγυηθούμε ότι δεν μπορούμε να παρατηρούμε μια κατάσταση όπου η χρήση των χημικών όπλων γίνεται μια κανονικότητα».

Παράλληλα δήλωσε ότι η απόφαση της κυβέρνησης να συμμετάσχει στις επιδρομές του Σαββάτου χωρίς να θέσει το θέμα στο κοινοβούλιο, έγινε για λόγους ασφάλειας των επιχειρήσεων και από την ανάγκη μιας ταχείας αντίδρασης στα γεγονότα που εκτυλίσσονται στη Συρία.

Η Βρετανίδα πρωθυπουργός βρίσκεται αντιμέτωπη με επικρίσεις επειδή παρέκαμψε το κοινοβούλιο και αποφάσισε να συμμετάσχει με τις ΗΠΑ και τη Γαλλία στις αεροπορικές επιδρομές του Σαββάτου, οι οποίες εξαπολύθηκαν σε απάντηση στη φερόμενη επίθεση με χημικά στη Ντούμα.

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ιορδανία: Απαγορεύτηκε η Μουσουλμανική Αδελφότητα – Τέλος στην ισχυρότερη αντιπολίτευση στη χώρα

Διεθνή / Ιορδανία: Απαγορεύτηκε η Μουσουλμανική Αδελφότητα – Τέλος στην ισχυρότερη αντιπολίτευση στη χώρα

Η Ιορδανία απαγορεύει τη Μουσουλμανική Αδελφότητα, θέτοντας σε αμφισβήτηση το μέλλον της μεγαλύτερης αντιπολίτευσης στη χώρα - Οι επιπτώσεις για την πολιτική σκηνή και τη σταθερότητα;
LIFO NEWSROOM
Δασμοί ΗΠΑ - Κίνας: Η υγειονομική βιομηχανία αντιμέτωπη με εφοδιαστικές δυσκολίες

Διεθνή / Δασμοί ΗΠΑ - Κίνας: Η υγειονομική βιομηχανία αντιμέτωπη με εφοδιαστικές δυσκολίες

Η εμπλοκή του εμπορικού πολέμου ΗΠΑ-Κίνας επηρεάζει την παγκόσμια εφοδιαστική αλυσίδα των ιατρικών συσκευών, προκαλώντας αυξήσεις τιμών και κινδύνους για τις μονάδες υγειονομικής περίθαλψης παγκοσμίως
LIFO NEWSROOM
Μετά τον Πάπα Φραγκίσκο: Αμερικανοί συντηρητικοί καθολικοί θέλουν έναν «Πάπα τύπου Τραμπ»

Διεθνή / Μετά τον Πάπα Φραγκίσκο: Αμερικανοί συντηρητικοί καθολικοί θέλουν έναν «Πάπα τύπου Τραμπ»

Μετά τον θάνατο του Πάπα Φραγκίσκου, Αμερικανοί καθολικοί συντηρητικοί ελπίζουν σε μια επιστροφή στην παραδοσιακή διδασκαλία - Ο ρόλος του Τραμπ, οι σχέσεις Εκκλησίας–πολιτικής και η μάχη για την ψυχή του καθολικισμού
LIFO NEWSROOM
Σεισμός στην Κωνσταντινούπολη: Σε έκτακτη σύσκεψη ο Ερντογάν - Ελάχιστοι οι ανοιχτοί χώροι συγκέντρωσης πολιτών

Διεθνή / Σεισμός στην Κωνσταντινούπολη: Σε έκτακτη σύσκεψη ο Ερντογάν - Ελάχιστοι οι ανοιχτοί χώροι συγκέντρωσης πολιτών

Οι υπάρχουσες ζώνες συγκέντρωσης είτε είναι ανεπαρκείς είτε έχουν πια αντικατασταθεί από τσιμεντένια κτήρια - Θα μπορούσε ο αναμενόμενος «μεγάλος σεισμός» να έρθει εξασθενημένος μετά τα 6,2 Ρίχτερ;
ΠΕΤΡΟΣ ΚΡΑΝΙΑΣ